Hugo Slimbrouck leidt vanaf heden de EVENT Confederation

De eventsector maakt werk van haar toekomst. De EVENT Confederation stelt met Brussels Special Venues een nieuw lid voor als extra associatie binnen de confederatie en stelt tegelijkertijd haar nieuwe directeur voor. Hugo Slimbrouck leidt vanaf 1 september de EVENT Confederation om de sector op sleeptouw te nemen met een post-Covid meerjarenplan.

Brussels Special Venues, kortweg BSV, viert haar 15-jarige bestaan als toonaangevend informatie- en reservatieplatform voor eventlocaties en vertegenwoordigt meer dan 30 uitzonderlijke partners in Brussel. BSV, een vereniging zonder winstoogmerk, treedt toe tot de EVENT Confederation die als doel heeft de krachten te verenigen van alle spelers in de “live” evenementensector in België.

De EVENT Confederation schreef alvast een positief verhaal naar aanleiding van de door Covid zwaargehavende sector. Voor de pandemie bestonden er diverse kleinere associaties. Meer en meer gaan deze nu samenwerken onder de koepel van de EVENT Confederation. EC heeft de ambitie om alle spelers groot of klein binnen de ruime eventindustrie te gaan verzamelen. Ook in de toekomst mogen nog extra leden worden verwacht, gesprekken zijn volop lopende.

Vandaag staat de teller al op 5 confederatie leden terwijl de EVENT Confederation een goed jaar geleden nog niet bestond:

  • BESA
  • Febelux
  • ACC
  • UPT
  • BSV

Belgian Event Suppliers Association Beurzen – Congressen – Events Eventbureaus
Union Professionelle des Traiteurs Brussels Special Venues

EC Continuïteit verzekerd met een strategisch meerjarenplan

Daarnaast wordt ook volop gewerkt aan de continuïteit. Daarvoor was de aanstelling van een fulltime federatie directeur een absolute must. Hugo Slimbrouck nam vanaf 1 september de rol over van Bruno Schaubroeck en Stijn Snaet. Slimbrouck moet de confederatie verder uitbouwen naar een dynamische speler die de taken op zich neemt die van een moderne hedendaagse federatie mogen worden verwacht en met recht en reden kan spreken in naam van en voor de Belgische eventsector.

De EVENT Confederation heeft ook een visie en plan klaar waar we de komende maanden zullen aan werken. De grote lijnen zijn reeds uitgezet, partners zijn al aangesproken en de werkzaamheden worden opgestart. Prioriteiten voor de toekomst zijn, naast de Covid relance uiteraard, een duidelijke definiëring van de sector, een eigen Paritair Comité, het netwerk onderhouden en uitbouwen, innovatie, CSR, veiligheid, opleidingen en trainingen, diversiteit en inclusie.

Bij zijn nominatie tot directeur van de Event Confederatie zei Hugo:

“Ik voel mij zeer vereerd met deze aanstelling. Tijdens mijn loopbaan zag ik de eventsindustrie vanuit vele standpunten. De volgende jaren worden een enorme challenge want, wat de EVENT Confederation in het afgelopen jaar heeft gerealiseerd is niet alleen baanbrekend maar ook nog maar een begin van
de lange termijn campagne tot unificatie van de sector van evenementen. Onze taak is een duidelijk beeld te scheppen van onze sector voor alle stakeholders. We moeten verduidelijken welke voordelen we bieden aan de lokale economie, het delen van kennis en de ondersteuning van de lokale cultuur in de brede zin van de term. Events spelen niet alleen een rol bij motivatie
en kennisoverdracht maar creëren opportuniteiten tot nieuwe investeringen en innovatie, los van een directe economische impact. We creëren werkgelegenheid voor zo’n 80.000 talenten. In feite moeten wij een duidelijke omschrijving formuleren van de echte ‘raison d’être’ van de events gemeenschap.”

HUGO SLIMBROUCK – BIO

Bruggeling Hugo Slimbrouck kan terugkijken op een rijk gevulde carrière in de wereld van events. In het begin van zijn loopbaan werkte hij voor diverse internationale hotelgroepen. Hij creëerde en beheerde Meeting in Brugge en werkte voor één van Belgiës gerenommeerde eventbureaus in het begin van de jaren 2000. Later specialiseerde hij zich als internationale destinatie marketeer met een focus op corporate events, internationale congressen en incentive travel. De afgelopen 14 jaar werkte hij voor de MCI Group waar hij een wereldwijd portfolio uitbouwde en beheerde van strategische partners. Daarnaast was hij ook een regelmatige spreker op internationale congressen en vakbeurzen. Op

het vlak van association management is hij een voormalig board member en global president van SITE (Society of Incentive Travel Excellence) en was hij gedurende drie jaar voorzitter van de overkoepelende brancheorganisatie JMIC (Joint Meetings Industry Council).

www.linkedin.com/in/hugoslimbrouck

BRUSSELS SPECIAL VENUES

Of u nu op zoek bent naar een ruimte voor een intiem zakendiner of eerder naar een locatie voor 10.000 personen: de leden van BSV bieden samen maar liefst 340 zalen! De leden verwelkomen elk type event: meetings, internationale conferenties, productpresentaties, tentoonstellingen en beurzen, recepties, diners, spektakels en concerten, persconferenties, … en dit voor zowel corporate events, associaties, instituten of private sector.

BRUSSELS SPECIAL VENUES bieden alle soorten zalen: speciaal ontworpen eventruimtes, maar ook industriële of design locaties, musea, concerthallen en theaters. En dat allemaal met de extra touch!

Deze Brusselse ondernemers bieden prachtige locaties, uitstekende faciliteiten, aantrekkelijke settingen, hedendaagse technologie, kwalitatieve diensten, een professionele begeleiding en een flexibele organisatie. En verliezen nooit uw veiligheid uit het oog!

BSV begeleidt u graag én snel bij de keuze van uw eventlocatie. Daartoe biedt BSV gratis o.a. een superhandige tool bij het zoeken naar de juiste locatie op onze website www.venues.be.

info@venues.be

Shares

You May Also Like

#micepedition22: de inschrijvingen lopen binnen!

In februari 2020 trokken we met een aantal dapperen op expeditie naar het Hoge ...

Statement na overlegcomité – Green light for culture & events

De kerstdagen brachten voor de cultuur- en eventsector opnieuw een rollercoaster aan emoties. Van hoop ...

De cultuur- en eventsector blijft verenigd, ook na overleg met de minister

Brussel, 28 december 2021 – Na het succes van de manifestatie van zondag 26 ...

Ruim 12.000 mensen komen samen op KUNSTBERG in Brussel voor cultuur & events!

Brussel, 26 december 2021 – De vredevolle bijeenkomst van de verenigde event- en cultuursector ...

Kasteel van Ordingen gaat voor 5de ster

Twee maanden geleden startte Yannick Bouts als General Manager van het Kasteel van Ordingen. ...

Total-e, een totaalleverancier voor evenementen
met een unieke combinatie van diensten en materialen