Hybride event van PFL, Sylvester en Easyfairs geeft inzichten over toekomst evenementensector

Op dinsdag 1 juni organiseerden PFL, Sylvester en Easyfairs CRAFTING YOUR FUTURE EVENT – THINK HYBRID, een één uur durend hybride evenement vanuit de studio’s in Antwerpen, Turnhout en Barcelona. Opzet? Een duidelijk beeld scheppen over de veiligheid, techniek, productie en de toekomst van de Belgische eventsector.

Niet toevallig, want vanuit de bedrijfswereld rezen al enkele maanden vragen over de aanpak, maatregelen en uitdagingen bij het organiseren van evenementen. “Een mooie gelegenheid om een statement te maken”, zo vertelt Geert Vanoverschelde, CEO van het productie- en evenementenhuis Sylvester. “We wilden onze expertise en onze learnings van het afgelopen jaar delen met iedereen. En daarom hebben we samen met PFL en Easyfairs onze schouders gezet onder dit hybride event.”

“De eventwereld wordt alleen maar boeiender en creatiever.
En wij zijn er klaar voor.”

Hybride dus en dat wilde meteen ook zeggen dat er rekening moest worden gehouden met zowel een fysiek aanwezig publiek als een grote groep online kijkers. De livestream werd dan ook uitgezonden via het Belgische online event venue MEEPLE. Daar konden digitale deelnemers toegang krijgen tot een plenaire sessie, maar ook polls invullen, chatten, netwerken en videogesprekken aangaan met de sprekers. Via een QR-code konden fysiek aanwezigen ook gebruikmaken van datzelfde platform.

“Niet élk event wordt hybride”

En die sprekers, dat waren enkele van de grootste experten uit de Belgische evenementenwereld. Passeerden onder meer de revue bij hosts Eva Kamanda en Otto-Jan Ham: Event Consultant Peter Decuypere, Safety Expert Chris De Smet, COO & Head of Venues van Easyfairs Alain D’Haese, CEO van PFL Dominic De Gruyter, eventregisseur Tony Proesmans en Geert Vanoverschelde zelf.

“De toekomst van events is hybride”, zo stelt Vanoverschelde, “al wil dat niet zeggen dat élk evenement in de toekomst hybride zal zijn. Het wil vooral zeggen dat men zal nadenken over evenementen vanuit een hybride invalshoek. Er zal een mix zijn van fysieke, digitale en hybride happenings. En het is daarom essentieel om eerst de doelstellingen en doelgroepen te definiëren om daar, het type en look & feel van een event op af te stemmen.”

“Snelle evolutie”

Vanoverschelde merkt veel beweging en een snelle evolutie binnen de eventbranche. “Ik ben ervan overtuigd dat de eventwereld alleen maar boeiender en creatiever gaat worden. Er zijn nu zoveel meer mogelijkheden dan vroeger. Ik denk dat we met dit hybride event hebben laten zien dat we er in ieder geval helemaal klaar voor zijn. Mét veel enthousiasme.”

De volledige livestream kan je (her)bekijken via https://thinkhybrid.virtual-event.be/. Hieronder alvast de aftermovie van CRAFTING YOUR FUTURE EVENT – THINK HYBRID.

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons gerust via info@sylvester.be!

Evenementenkantoor in Vlaams-Brabant – Sylvester Events

Shares

You May Also Like

Cinegate and PRG grow closer together

In recent years, more and more synergies have developed between PRG and our German subsidiary Cinegate. ...

De Ark van Noë: dé ideale buitenomgeving voor bedrijfsevents!

Nu buitenevenementen opnieuw zijn toegelaten, lanceert de Ark van Noë in Lichtaart een aantal ...

The Oval Office en het bureau voor reuring worden één

Dertigkoppig team experience-driven communication specialisten Communicatiebureau The Oval Office kondigt aan dat haar Amsterdamse team ...

ZOO Antwerpen pakt uit met musical OBAIA

Vanaf paasvakantie 2022 in de Koningin Elisabethzaal ZOO Antwerpen pakt uit met een nieuwe ...

Gesprek met Jan de Wieuw, JADA events

Nu de evenementensector stilaan, maar zeker opnieuw op dreef komt, ging Erik Wood, CEO ...

Technopolis van de partij op doe-expo "Meer weer"

Deze zomervakantie pakt Eén in het kursaal in Oostende uit met “Meer weer”, een ...

Let’s Meet in Brussels…
maar waar en hoe?

Ontdek de nieuwe dynamiek voor uw evenementen
in Brussel in deze prachtige publireportage