Iberostar Albufera Playa als uitvalbasis voor de Gran Fondo Mallorca 312

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

28 april was het weer zover. Dan nam ik op Mallorca opnieuw deel aan de ‘Gran Fondo Mallorca 312’. Voor mij is de ‘312’ de ultieme uitdaging. En voor de 2de maal heb ik mijn grens verlegd. Vorige editie plaats 933, dit jaar 405. Op deze manier zet ik mijn bedrijf ook steeds een level hoger. Als ondernemer/manager is het van groot belang om nu en dan je grenzen te verleggen. Wanneer je niet het initiatief neemt om uit je comfortzone te stappen, is het veel moeilijker om te evolueren in het leven. ‘Mallorca 312’ is mijn ultieme strijd met mezelf. The force was again with me! Mallorca op zijn mooist was het trouwens!

Als uitvalsbasis van mijn ‘strijd’ koos Iberostar Albufera Playa. Reeds de vierde maal ondertussen dat ik in dit hotel verblijf, bijgevolg voelt het meer dan ooit vertrouwd aan. Deze keer was General Manager Abraham Trujillano zelf niet aanwezig, maar zijn attentvolle staf was op de hoogte van mijn komst.

Ditmaal opteerde ik voor de ‘Star Prestige’. Ik werd ontvangen met een glaasje bubbels, om al direct in de sfeer te komen. Trouwens, dit is haast in elk hotel op Mallorca heel courant. Immers, de hospitality in de 4- en 5-sterren hotels die ik reeds heb bezocht, wordt hoog in het vaandel gedragen. Na 10 minuten kreeg ik mijn kamer toegewezen. Met de ‘W’ van WOW! Frontaal zeezicht. Simpelweg ‘A View to a Kill’! En met veel complimenten van de GM, een lekker gekoelde fles cava.

De Noordoostelijke kust van Mallorca is echt prachtig, met een azuurblauwe zee wanneer de zon op z’n hoogst staat. Je waant jezelf ergens op de Caraïben. Prachtig … om nog maar te zwijgen van de ochtend … ontwaken met de mooiste zonsopgang ooit!

De kamer is top, het lijkt wel een appartement. De eerste ruimte met balkon fungeert als de ‘living’ waar de minibar, salon en tv staat. Dus ook met apart balkon. Badkamer met alles erop en eraan, bad met Jacuzzi, instapdouche, enz.

Slaapkamer met weer een apart terras, ook in de slaapkamer een gigantische LSD TV. Top! En nogmaals dat panorama!

De ‘Star Prestige’ betekent dat je de rooftop kan gebruiken. Adults only. Prachtig zicht over de NO-kust van het prachtige eiland. Een adembenemend panorama uitgestrekt van Cap de Formentor tot Can Picafort … adembenemend. Mooie ligbedden. Er is ook een minibar aanwezig waar er op tijd en stond eten en drank wordt bijgevuld, gaande van sandwiches, koffiekoekjes, maar ook wijnen, cava, en sterkte dranken.

Ik hou het bij water en … NESPRESSO, what else?

Star Prestige betekent bijgevolg genieten. Je komt als klant niets te kort, en dan in combinatie met een prachtig uitzicht…wow! Please let me stay!

Het hotel telt verschillende bars en restaurants, mijn favoriet is het buffetrestaurant. Immers, als je hier je gading niet vindt, ga je dat nergens vinden. Zeer uitgebreide buffetten met elke avond een thema. Top! En vooral heel vers! Vriendelijke bediening door attentvol personeel. Vele kwamen langs om mij te begroetten. Het zijn die kleine dingen die het hem doen als je op hotel bent.

Nog één ding over het restaurant. De wijnkaart, die is top. Met enkele toppers uit Mallorca … waaronder de wijn ‘4kilo’! Niet goedkoop, maar van uitzonderlijke kwaliteit!

Ook het ontbijt is van een hoog niveau.

Als ik dan toch een minpunt moet vermelden, dan durf ik zeggen dat de Wifi beter kan. Die is niet overal even sterk. Aangezien roaming niet meer betalend is in Europa, ga ik niet echt klagen.

Iberostar Albufera Playa is een zeer groot hotel met 360 kamers, maar je krijgt nooit het gevoel dat je in een groot hotel zit. Er is meer dan voldoende privacy.

Ook voor MICE-activiteiten kan je terecht in Iberostar Playa de Muro. Het hotel beschikt over drie vergaderzalen, met name ‘Sala Bonaire’, uitermate geschikt voor kleinere events tot 20 personen, ‘Sala Malpas’ (44m²) voor maximaal 30 personen en ‘Sala Aucanada’ (200m²), een zaal die tot 100 gasten aankan. Uiteraard allemaal uitgerust met de juiste technologie: projectorscherm, laser pointer, geluidssysteem, draadloze microfoons, videomonitoren, videocamera’s en schermen, printers, televisie, fax, laptops enz.

Kom ik terug? Uiteraard! Alleen al voor het panorama zou ik dit hotel terug boeken! – Wood Approved! 

Shares

You May Also Like

Event Masters: uniek in zijn soort

Event Masters is een bedrijf uniek in zijn soort. Opgericht in 1995, was Event ...

Wintereditie Strantwerpen Club Cabane: Kerstmagie aan de Scheldeoever

‘Strantwerpen Club Cabane’, is een gekende en veel bezochte zomerlocatie op Linkeroever. Onlangs opende ...

Park Hyatt Mallorca, waar Hospitality naar een hogere dimensie wordt gebracht

Mijn eerste kennismaking met het Park Hyatt Hotel op Mallorca was in maart 2018 ...

Verschuiving bij NewWorld

De aandeelhoudersstructuur van het Mechelse brand & fieldmarketingagentschap ‘NewWorld’ werd onlangs gewijzigd. Wim Voss, ...

Face recognition check-in from fielddrive and Zenus gains another accolade

From left: David Thompson as Exhibition Director for IBTM World, Danny Stevens CEO of ...