‘Internationale Award’ duurzaam toerisme voor Kasteelhoeve Wange

Post Image
Post Image
Post Image

Kasteelhoeve Wange ontving vandaag de Internationale Groene Sleutel Award, uit handen van minister van Toerisme Ben Weyts. Bond Beter Leefmilieu, Toerisme Vlaanderen en de internationale Foundation for Environmental Education reiken deze award op World Tourism Day uit aan de meest duurzame, internationale toeristische bestemming. Het Hagelandse seminariecentrum en gastenverblijf is al jaren een koploper in duurzaam ondernemerschap. Zij slepen voor de tweede maal op rij de begeerde award in de wacht.

Ambitieuze wedstrijd
Het internationale label voor duurzaam toerisme ‘Groene Sleutel’ lanceerde in het voorjaar van 2017 voor de tweede keer een wereldwijde wedstrijd. Deelnemers werden geëvalueerd op hun ‘Partnerschappen en lokaal engagement’. 2600 accommodaties in 56 landen konden zich kandidaat stellen. Het gaat om hotels, attracties, vergaderlocaties, gastenkamers, vakantiewoningen, restaurants & campings. 28 ambitieuze accommodaties uit 12 verschillende landen gingen de uitdaging aan.

De kasteelhoeve als economische spilfiguur
“De inspanningen van Kasteelhoeve Wange om hun historische rol in ere te herstellen heeft ons weten te overtuigen” vertelt directeur Finn Bolding Thomsen van de Foundation for Environmental Education – die de Groene Sleutelwedstrijd lanceerde. Vele kasteelhoeves waren decennia terug spilfiguren in de lokale economie. Zij steunden op de diensten van lokale leveranciers en leverden op hun beurt voedsel aan de omliggende bewoners.

Bezieler Philip Van Kelst van de Kasteelhoeve wilde dit lokale, hechte netwerk herstellen. “Op alle vlakken halen we de banden met onze nabije omgeving aan. We kweken onze eigen groenten en fruit op ons domein in samenwerking met lokale boeren. Een plaatselijke imker zorgt voor honing van de Kasteelhoeve. Op de weilanden rond de hoeve grazen dubbeldoelkoeien: zeldzame koeien die zowel vlees als melk voor onze gasten leveren. Andere producten kopen we exclusief bij lokale leveranciers aan, rekening houdend met hun voetafdruk, met sociale tewerkstelling, dierenwelzijn en de principes van de circulaire economie.”

“De inspanningen die de kasteelhoeve levert om 12 hectare omliggende grond als natuurreservaat en recreatiegebied voor hun gasten te bestemmen zijn indrukwekkend. Dat doen ze in samenwerking met partners als Natuurpunt, lokale overheden en landbouwers. Zo brengen zij het jaarthema: ‘partnerschappen en lokaal engagement’ op zeer overtuigende wijze in praktijk. De jury heeft dan ook eensgezind voor Kasteelhoeve Wange gekozen”, besluit Green Key International in hun perscommuniqué.

Duurzaam toerisme in de lift
De VN riep 2017 uit tot het ‘Internationaal Jaar voor Duurzaam Toerisme’. De VN hameren op het promoten van duurzaam toerisme om de recent geformuleerde ‘Doelstellingen voor Duurzame Ontwikkeling’ (Sustainable Development Goals) te kunnen verwezenlijken. Vandaag, op de World Tourism Day, staat het thema duurzaam toerisme opnieuw op de voorgrond.

Minister Ben Weyts zet mee zijn schouders onder de internationale duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. De uitreiking van de Internationale Green Key Award is de uitgelezen kans om onze Vlaamse toeristische sector met zijn internationale, duurzame ambities en lokaal engagement in de schijnwerper te stellen. “Kasteelhoeve Wange is een fantastische ambassadeur voor toeristisch Vlaanderen. Ons toerisme onderscheidt zich op de wereldmarkt van de concurrentie met kwaliteit en authenticiteit. De Kasteelhoeve vertegenwoordigt dan ook het beste en mooiste van wat we in Vlaanderen te bieden hebben”, benadrukt minister Weyts.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Exclusieve Vergaderzaal omgeving Sint-Truiden – Kasteelhoeve Wange

Shares

You May Also Like

Toerisme Vlaanderen geeft uitleg bij de huidige corona-maatregelen

Om je zo goed mogelijk te ondersteunen en informeren over de coronamaatregelen voor de ...

De sector is blij met het gecontroleerd openen van het publiek leven

Na 6mnd van volledige sluiting krijgen de bedrijven in de markt van de ‘privé-feesten’ ...

Voortaan onderscheid tussen professioneel georganiseerde en privé-evenementen

Voor evenementen wordt er voortaan een onderscheid gemaakt tussen evenementen die u zelf organiseert ...

Radisson Hotel Group verwelkomt buitengewoon segment in Brussel met Radisson Collection

Radisson Hotel Group kondigt met trots de opening aan van het eerste Radisson Collection ...

5 noodzakelijke ingrepen om 5 na 12

Na de blackout zetten we de spots weer vol op de toekomst. Een toekomst ...