Interview met Barbara Sauter, Sales & Marketing Manager BluePoint

Ook bij MICE-locatieverschaffer BluePoint merken ze de invloed van de Corona-pandemie. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, sprak erover met Barbara Sauter, Sales & Marketing Manager BluePoint.

OW: Hoe groot is de impact van het Corona-virus op jullie locaties?

BS: “De impact van het Corona-virus op onze sector is zonder twijfel onvoorstelbaar groot. Zoals alle andere marktspelers kon BluePoint niet ontsnappen aan de zware economische gevolgen. De crisis waarmee de sector na de terroristische aanslagen in 2016 geconfronteerd werd, biedt ook geen enkele vergelijking. Eind februari, nog voor de officiële lockdown-maatregelen, ontvingen wij al de eerste oproepen van ongeruste klanten met tal van annuleringen als gevolg.

Tijdens die eerste fase hebben wij getracht onze klanten te ondersteunen met de gangbare technologische oplossingen, die al langer deel uitmaken van ons aanbod en die fysieke vergaderingen combineren met online toepassingen. De brainstorm technologie die wij in onze Arena in de Tech. Lounge aanbieden, kan bijvoorbeeld ook volledig op afstand gebruikt worden. Desondanks onze inspanningen om onze klanten te helpen, stelden wij vast dat de situatie voor de meesten zo onverwacht kwam dat er niemand echt in staat was om een beslissing te nemen. Er werd dan ook weinig tot niet ingegaan op alternatieve voorstellen.

Voor onze klanten leek het de eenvoudigste en veiligste manier om alle geplande vergaderingen en evenementen te annuleren of uit te stellen. 

Na de officiële lockdown werden fysieke bijeenkomsten geannuleerd tot en met juni 2020.

Wij schatten het verlies voor het eerste semester op nabij 2 mio. De gevolgen op het tweede semester kunnen we op dit moment nog niet goed evalueren.”

OW: Hoe heeft BluePoint zich aangepast aan deze ‘light lockdown’ periode? Welke maatregelen zijn er in deze periode genomen?

BS: “In onze locaties hebben wij wel voor een permanentie gezorgd aan de receptie en in de verkoop en dit vooral omwille van onze activiteit rond kantoorverhuur, maar helaas kwamen veel medewerkers in economische werkloosheid terecht. Achter de schermen hebben we echter hard gewerkt aan een heropstart van onze activiteiten en bleven we uiteraard ook communiceren met onze klanten. Onze veiligheidsadviseur en ons Facility managementteam hebben gesleuteld aan de beveiliging van de werk- en vergaderomgeving, rekening houdend met alle officiële maatregelen. Ook onze cateringdienst hebben wij volledig heruitgevonden. Wij zijn er zeker van dat er op vlak van catering in de eerstvolgende maanden niets meer hetzelfde zal zijn.”

OW: We kijken vooruit naar de heropstart fase, hoe gaat BluePoint dit aanpakken?

BS: “Dankzij de vermelde denkoefeningen, kan BluePoint vandaag zijn activiteiten heropstarten en we hopen dat de markt er klaar voor is. Na wekenlang thuiswerken in vaak minder ideale omstandigheden, kan het deugd doen een bijeenkomst uit te besteden aan een professionele partner. Met social distancing in het achterhoofd zullen bedrijven kampen met plaatsgebrek om hun medewerkers een veilige werkomgeving te kunnen bieden en zullen ze tevens hun eigen vergaderzalen hard nodig hebben als bijkomende werkplek. Nog een reden te meer waarom bedrijven voortaan weer bij BluePoint terecht kunnen. Dit in de vorm van kleinschaligere projecten, omdat wij ook absoluut de richtlijnen van 1,5 m social distancing respecteren.   

De kracht van BluePoint blijft echter de mogelijkheid tot het organiseren van hybride evenementen. Het organiseren van een bijeenkomst vraagt een investering, zowel op menselijk als op financieel vlak, en ieder bedrijf hoopt op een maximaal rendement. Het rendement wordt vaak gemeten op basis van het aantal deelnemers. Dankzij haar eigen live streaming platform kan BluePoint ook in tijden van COVID-19 een maximaal bereik garanderen. Het bedrijf ontvangt een deel van zijn genodigden in een fysieke bijeenkomst en een tweede deel via een interactieve livestream. Gezien BluePoint al het nodige materiaal in huis heeft, geniet de klant van een flexibele dienstverlening en interessante prijzen.”

Via onderstaande blogposts geven de specialisten van BluePoint nog enkele gouden tips in deze tijden van Corona.

https://www.bluepoint.be/nl/blog/evenementen-technologie/hoe-kun-je-in-een-crisissituatie-op-afstand-brainstormen/

https://www.bluepoint.be/nl/blog/evenementinspiratie/hoe-kan-u-veilig-vergaderen-in-tijden-van-covid-19/

Shares

You May Also Like

Kasteel Tivoli verwelkomt je weer

Ze verwelkomen je terug met veel enthousiasme en in alle veiligheid. De orangerie van ...

Inspirerend, veilig en efficiënt in Pillows Limburg

Bij Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo, Limburg zijn ze er klaar ...

Geen (examen)stress bij Uhasselt

“Onze wetenschappers zijn top in hun vak. Vandaag ondersteunen zij de diverse overheden. Daarom ...

Creationz redt Global Product Launch: Thermo King Advancer

We schrijven begin maart, Creationz en Thermo King zijn in volle voorbereiding voor de ...

Een nieuwe taal, een nieuw begin

Op weg naar events met een andere grammatica, maar met evenveel passie Het werd ...

Corona Lockdown geen downtime voor Geert Debusschere, zaakvoerder van Ecco La Luna

Kalmere periode tijdens de lockdown? Niet voor Geert Debusschere en zijn medewerkers van Ecco ...