Interview met Bart De Vos: trends in de sector

Post Image
Post Image
Post Image

Creationz is een full service event agency gelegen in Keerbergen en bestaat ondertussen anderhalf jaar. Oprichter en eigenaar Bart De Vos is al meer dan 26 jaar actief in de sector en kan terugblikken op een boeiende periode met ontzettend veel events, waarbij hij heel wat kennis en ervaring heeft vergaard.

Erik Wood, CEO van Eventonline, had een interessant gesprek met hem.

“Ik heb het ‘B-art Eggsclusive Events’ evenementenbureau 20 jaar geleden opgericht in een periode waarin de evenementensector floreerde. De sociale media stelden toen nog niet veel voor, de marketing budgetten waren voorhanden om succesvolle events te organiseren. De concurrentie was bikkelhard maar met B-art slaagde ik erin om aan te sluiten bij de top van de Belgische evenementen-bureaus. Na de verkoop van B-art, een tussenstop bij Square Melon, de organisatie van de Davis Cup Final in 2015 en tal van andere internationale events, ben ik weer volop actief in de evenementensector onder de koepel van Creationz. Momenteel focussen wij vooral op corporate events, dit voor vele nieuwe én oude klanten. Wij ontwikkelen unieke formats die bij de mensen blijven hangen”, aldus Bart De Vos.

“We hebben net het grote project ‘Supernova’ in Antwerpen afgerond. We nemen regelmatig deel aan competities waarvan één onlangs de poorten heeft geopend naar de farmaceutische sector. Binnenkort organiseren we het 25-jarig jubileumfeest van een vermaard staalbedrijf en zo staan er nog een aantal andere leuke events in het vooruitzicht. De briefings volgen zich snel op, we weten wat gedaan in de volgende maanden”.

Sinds Bart De Vos actief is in de sector merkt hij toch een verschuiving in de manier van aanpak. “De evenementensector heeft een tiental jaren geleden een fantastische hausse gekend. Daarna is onder druk  van de sociale media het landschap veranderd. Ik merk dat het aantal ‘pure sang’ corporate evenementenbureaus afneemt, ze worden steeds vaker overgenomen door algemene communicatiebureaus die dan een departement ‘evenementen’ opstarten binnen een one-stop-shopping strategie. De focus is doorgaans louter communicatief, terwijl de nieuwe technische mogelijkheden het juist toelaten om een unieke belevenis te creëren, en dat is specialistenwerk”.

De belangrijkste troef van het team van Bart De Vos is ongetwijfeld ‘ervaring’: “Ik kan rekenen op een goed geolied en evenwichtig team dat met heel veel ervaring en vol passie in de verschillende domeinen van eventorganisatie zoals techniek, aankleding, hospitality… uitstekend werk levert. Een aspect waarin wij ons bewust willen onderscheiden, is dat creativiteit altijd een doel moet hebben. Een idee vertalen in een betrouwbare productie is onze sterkte.”

Ook tijdens het event is Bart De Vos aanwezig: “Ik ben er in principe steeds bij, van de pitch tot het eindresultaat. Onze job is een echte passie”, glimlacht hij. “Van de montage tot de demontage ben ik erbij. Ik tracht wel mijn mensen op het juiste moment in het proces in te schakelen zodat het goede verloop niet enkel van mij afhangt. Het is echt Teamwork. Wij hebben altijd een back-up scenario klaar mocht er iemand om één of andere reden niet aanwezig kunnen zijn. Ik doe het echter zelf nog te graag om los te laten. We verkiezen om kleinschalig te blijven zodat we de meerwaarde van ieder van ons voor de volle 200% kunnen uitspelen.”

De waarde van het evenementiële is sterk gestegen, vindt de ondernemer. “Onze maatschappij is geëvolueerd naar een ‘experience’ maatschappij en die moet worden gevoed. De rol van een goed event is ontzettend belangrijk geworden want de belevenis wordt door de talrijke deelnemers via alle mogelijke sociale media gedeeld. Daarom is een event een cruciaal onderdeel geworden van de communicatiemix en is onze sector meer dan ooit aantrekkelijk.”

Deze trendwijziging zorgt zoals reeds aangegeven voor een verschuiving in de sector. “Je merkt dat de communicatiebureaus een graantje willen meepikken van deze evolutie en de organisatie van events in hun structuur willen integreren. Dit gebeurt met wisselend succes. Creationz staat in ieder geval altijd open om zijn know-how en ervaring ten dienste te stellen.”

Bart De Vos steunt op 5 pijlers voor een perfect event. “De belangrijkste factor is de klik met de klant. Als die klik er is dan ben je zeker dat je een mooi event zal kunnen neerzetten. Want die klik zorgt ervoor dat er een vertrouwensrelatie ontstaat met de klant die ongeremd zijn wensen zal formuleren en ons zal toelaten een meerwaarde te creëren die verder gaat dan hetgeen is opgenomen in de briefing of berekening.”

Vervolgens is er de creativiteit: “Het hoeft niet noodzakelijk een fantastisch idee te zijn, het is soms voldoende om op een creatieve manier een juiste oplossing aan te bieden. Dikwijls blijft men stilstaan bij het idee en niet bij de oplossing”.

Als derde pijler verwijst Bart De Vos naar transparantie: “Transparantie in het hele proces zorgt ervoor dat je in een open verhaal terechtkomt waardoor je problemen kan vermijden i.p.v. ze te moeten oplossen. Het schept automatisch vertrouwen tussen de klant, de partners, leveranciers en jezelf.”

Misschien wel de belangrijkste pijler betreft de voorbereiding: “90% van een event is voorbereiding. Wie dit niet doorheeft heeft nog heel wat te leren…”

Last but not least: bijblijven: “Up-to-date blijven is de boodschap. Ga op zoek naar de nieuwste technologie om samen met uw klant dat trapje hoger te bereiken en die unieke belevenis na te streven. Tracht steeds te vernieuwen met een duidelijk doel voor ogen en zonder de basisingrediënten van een event te verwaarlozen. Alleen zo is Creationz in staat om telkens opnieuw aan iedere klant een exclusieve format aan te bieden, daar doen we het voor.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Full-service evenementenbureau – Creationz

Shares

You May Also Like

The Beast komt naar Antwerpen: Boek nu een private event of groepstickets!

The World’s Coolest Inflatable is eindelijk terug in België! The Beast experience maakte reeds ...

Technopolis Events: topcatering voor uw event

Dat Technopolis ondertussen veel meer is dan wetenschap en fun is ondertussen wel geweten. ...

Van der Valk proudly presents…. GARDEN OF SECRETS

When fire meets Ice  When business meets leisure Deze winter komt Van der Valk ...

Nu ook gecertifieerde teambuildings bij Event Masters

Met de gecertifieerde teambuildings die onder de noemer “Entertraining” vallen, heeft Event Masters nu ...

Hilton Paris Opera will be present at IBTM World!

As MICE Executive, Jenci Declerck, will represent this Parisian hotel in Barcelona. From 27th ...