Invasie van ezels bij AED Studios

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Op donderdag 17 oktober vindt de veiling van de Donkey Parade 2019 plaats bij AED Studios in Lint. De 40 kleurrijke ezels die de afgelopen maanden over heel Vlaanderen te bezichtigen waren, worden nu allemaal samen gebracht bij AED, alvorens ze na de veiling voor het goede doel een permanente nieuwe thuis zullen krijgen.

De Donkey Parade is een initiatief van Antwerps kunstenaar Ludo Modelo, die vorig jaar ook de bezieler was van de succesvolle Hippo Parade die 35.000 euro opleverde voor het goede doel. Dit jaar werd er voor ezeltjes gekozen die door 18 kunstenaars beschilderd werden en die afgelopen zomer in heel Vlaanderen te bekijken waren. Het MAS in Antwerpen, de luchthavens van Zaventem en Deurne, het casino van Knokke: op meer dan 25 locaties in 13 steden en gemeenten kon men de kunstzinnige ezels van de Donkey Parade aantreffen.

Tot aan de veiling op 17 oktober worden alle ezels samen gebracht bij AED Studios. Op zondag 13 oktober van 11u tot 15u is iedereen welkom om ze te bewonderen op de terreinen van het event- en mediacomplex in Lint. Speciaal voor AED Studios ontwierp Modelo nog een bijkomende ezel, die volgende week gesigneerd zal worden door zoveel mogelijk tv-persoonlijkheden. ‘We gaan een oproep lanceren aan alle producties die momenteel lopende zijn bij AED, en dat zijn er nogal wat. Zowel aan de artiesten van Dancing With The Stars als aan de acteurs van Familie, VTM-kok Loïc of komiek Philippe Geubels zullen we vragen om het AED-ezeltje te signeren, zodat we op 17 oktober onze B.E. (Bekende Ezel) mee kunnen veilen voor de goede doelen van de Donkey Parade.” zegt Filip Van Vlem, woordvoerder van AED Studios.

De opbrengst gaat naar het sociale voetbalproject Antwerp City Pirates VZW en naar De Kampenhoeve STER VZW. Dit zorgcentrum richt zich tot kinderen en volwassenen met een mentale of fysieke beperking of met moeilijkheden, die doelgericht behandeld worden met behulp van ezels in een rustgevende omgeving en door ervaren therapeuten.

Ezels worden vaak ten onrechte gezien als domme dieren. Ze vormen dan ook hét symbool voor alle kinderen en jongeren die talenten hebben, maar dagelijks tegen vooroordelen dienen op te boksen omwille van een fysieke of mentale beperking, of door hun sociale achtergrond. De Donkey Parade wil met de kunstwerken enerzijds aandacht vragen voor deze problematiek, en tegelijk geld inzamelen voor verenigingen die zich inzetten voor deze kwetsbare doelgroep.

Particulieren en bedrijven kunnen zich nog inschrijven voor de gala-avond van de veiling met diner, die doorgaat op donderdag 17 oktober vanaf 18u in de feestelijke studio 16 bij AED.

Voor meer info over de Donkey Parade en om in te schrijven voor de veilingavond kan u terecht op www.donkeyparade.be

Om de ezeltjes te komen bezichtigen bij AED Studios op zondag 13 oktober van 11u tot 15u is inschrijven niet nodig.

Locatie voor bedrijfsfeesten in Antwerpen – AED Studios

Shares

You May Also Like

Lancering van een high-tech eventlocatie met virtuele studio ‘De Filatuur'

Locatie De Filatuur is een authentieke eventlocatie in de voormalige textielfabriek FFR, Filature et ...

JADA events opent een varend Pop Up Sterrenrestaurant

Jan en Danny van JADA events zagen de afgelopen maanden zo goed als alle ...

Live, hybride of online? Jouw event bij Technopolis gaat àltijd door!

Plan jij binnenkort een event? Stuur die uitnodigingen maar uit, want Technopolis garandeert dat ...

Exclusief interview met Zuhal Demir Vlaams Minister van Toerisme

In het kader van de persvoorstelling van CERM, het COVID Event Risk Model, had ...

Veilige heropstart van eventsector mogelijk dankzij COVID Event Risk Model

Unieke samenwerking tussen eventsector, overheid en academische wereld Het COVID Event Risk Model (CERM) ...

Breaking news! Train World creëert een nieuwe digitale tool

Train World beseft dat alles in onze veeleisende wereld steeds sneller gaat en dat ...