Jan Van Eyck – ‘patron van Groep Van Eyck’ – Veresto: 'Graag hulde voor de bezorgers van maaltijden aan huis'

Post Image

“Er zijn veel mensen, zoals artsen en verpleegkundigen, die in coronatijden terecht veel aandacht krijgen”, zegt Jan Van Eyck Jan Van Eyck – ‘patron van Groep Van Eyck’ – Veresto.

“Maar wij vragen ook wat hulde voor de ‘onzichtbare’ helden. Ik denk daarbij aan de mensen in de keuken van Veresto die koken voor de ziekenhuizen. En zo mogelijk nog meer aan de bezorgers van thuismaaltijden bij bejaarden.

Zij blijven ook gemotiveerd bezig en zijn een weinig erkende cruciale schakel in de bescherming van (hoog)bejaarden.”

De zorgsector krijgt op dit moment terecht veel aandacht. “Ook wij delen dat diepe respect voor artsen en verpleegkundigen”, benadrukt Gunther Simons, de bedrijfsleider van Veresto.

“We zijn trots dat wij voor die mensen in onze keuken elke dag het beste van onszelf geven. In deze tijden is gezond en gevarieerd eten cruciaal voor de zorgverleners die ongelofelijk goed werk leveren. In onze keuken zijn we trouwens extra alert in deze tijden voor alles wat met hygiëne en veiligheid te maken heeft.”

Hierbij de maatregelen op een rijtje:

• Onze keuken is hermetisch afgesloten voor buitenstaanders.
• De bestaande HACCP normen werden verstrengd.
• Twee keer per dag meten we de temperatuur van onze medewerkers (indien +37,5°C moeten ze verplicht thuisblijven).

Huis aan huis maaltijden

De twee bedrijfsleiders brengen extra hulde aan de medewerkers die de maaltijden aan huis bezorgen. “Die mensen zijn supergemotiveerd en eigenlijk onmisbaar”, weet Jan Van Eyck. “Zonder hen kunnen veel bejaarden niet thuis blijven leven. Onze medewerkers kennen hun mensen en hun gewoontes.

Leveringen gebeuren in deze tijden bij voorkeur aan de deur of op een afgesproken plaats. Voor hulpbehoevende cliënten is een fysieke afgifte wel mogelijk na afspraak. Als onze thuisbezorgers zouden uitvallen, valt ook al die kennis weg.”

“Gelukkig zijn al onze mensen supergemotiveerd”, bevestigt Gunther Simons. “Daarom willen we graag dat zij een stuk van de waardering krijgen in deze coronacrisis.

Ook zij respecteren overigens extra maatregelen. Zo beschikt elke leveringswagen over zeep en handgel. Waar het kan onderweg, worden ook de handen zorgvuldig gewassen.”

De maaltijdservice die Veresto verzorgt in verschillende ziekenhuizen en woonzorgcentra blijft intussen doorlopen. Meer nog: het bedrijf kon al enkele zorgcentra die geconfronteerd werden met verhoogd absenteïsme per direct ondersteunen.

“Onze focus verschuift van horeca naar zorg”, besluit Jan Van Eyck. “Zo ondersteunen we waar nodig. Social catering in tijden van social distancing toont waar de noden liggen en hoe belangrijk het is om deze service te kunnen aanbieden aan onze bevolking’, besluit Jan Van Eyck.

Bron: Nnieuws.be

Bedrijfscatering voor events – Catering van Eyck

Shares

You May Also Like

Soundfield steekt zorgsector hart onder de riem met lichtprojectie

Onlangs nam  Soundfield deel aan de Belgisch-Nederlandse grensoverschrijdende projectie ‘Light the Sky’, een actie ...

The Event Cure – The Event Pilots & Streamdis

THE EVENT CURE Laat je evenement niet verloren gaan! Na maanden voorbereiding en vol ...

Golazo verplaatst evenementen voorzien t.e.m. 1 juni

Het is intussen voldoende duidelijk: we moeten allemaal de maatregelen ter verdere verspreiding van ...

Boost je immuniteit

Door de coronavirus zitten we opeens thuis, wordt ons dagelijkse routine (werk, school, gezin, ...

Keep Moving: bewegen voor de zorgverleners

Blijf bewegen en steun de zorgverlener van jouw hart! Loop, wandel of fiets op ...