Je werk loslaten na de uren en op vakantie, groepsdruk of noodzaak?

Post Image
Post Image

Werkdagen van 7u ’s ochtends tot 22u ’s avonds, thuis komen en snel nog je mails lezen en zelfs dan ligt er nog steeds een hoop werk op je te wachten. Leid jij ook het leven van een workaholic? En kan je maar moeilijk ontspannen na het werk? Nochtans is een gebrek aan ontspanning nefast voor de creatieve werking van je brein, alsook je productiviteit. Neem nu en dan een rustmoment, het zal je absoluut ten goede komen! 

Met de volgende tips kan jij alsnog genieten van een ontspanningsmoment:

Tip 1: Schrijf de dag van je af

Een dagboek bijhouden. Het klinkt vreselijk ouderwets, maar het is nog steeds een van de meest succesvolle methodes om jezelf tot rust te brengen. Je kan er je frustraties en bedenkingen in kwijt, schrijft er nieuwe ideeën in op, reflecteert over positieve gebeurtenissen van je dag… Kortom, je recapituleert en gaat na wat je nu effectief energie gaf en wat niet. Op die manier kan je er de volgende dag met wat meer perspectief en met de nodige motivatie opnieuw tegenaan!

Tip 2: Verzet je gedachten

Afstand nemen van je werk is niet altijd even evident. Je gedachten draaien vaak overuren en ook tijdens het weekends of ’s nachts blijft je werk je soms achtervolgen. Ga daarom op zoek naar dingen die rust in je hoofd brengen. Ga sporten, maak een wandeling, zet je favoriete muziek op en zing mee, ruim je huis op… Ga op zoek naar hetgeen wat jou het ultieme gevoel van ontspanning geeft en geef op die manier ook je energiepijl opnieuw een boost! 

Tip 3: Geen beeldscherm vlak voor het slapen

We zijn er allemaal wat aan verslaafd: appen voor het slapengaan, een spelletje spelen op je smartphone, nog snel even je sociale media checken of zelfs je mails bekijken vanuit je bed. Ook een film kijken is vaak een erg populaire bezigheid voor je gaat slapen.

Hoewel het voor een ontspannen gevoel zorgt, is het bewezen dat schermtijd net voor het slapengaan erg nefast is voor je nachtrust. De verlichting van een laptop, tablet of smartphone zorgt ervoor dat het lichaam minder melatonine aanmaakt. Dat kan leiden tot slapeloosheid. Sluit daarom een half uur tot een uur voordat je het licht uitdoet, ook je gsm en laptop af. Je nachtrust verbetert opmerkelijk snel! 

Tip 4: Leer genieten van je vakantie

Vaak hebben mensen het moeilijk om zich te ontspannen tijdens hun vakantie. Al zeker niet wanneer die vakantie net na een drukke werkperiode volgt. De eerste vakantiedagen gaan regelmatig gepaard met hoofdpijn, griepachtige symptomen, misselijkheid… Dat is te wijten aan de drukke werkdagen die doorgaans voorafgaan aan een vakantie. Van alle zaken afwerken, je overdracht aan je collega’s geven, allerlei last minute klusjes. Het zorgt voor een extra stressfactor. 

Een goeie tip hiervoor is om na afloop van je laatste werkdag eens goed te gaan sporten of een leuke avondactiviteit te doen met je naasten. Dat zorgt ervoor dat je mindset verandert en je met een meer ontspannen gevoel je vakantie inzet. Op die manier komt je lichaam ook sneller tot rust en kan je nog sneller genieten van enkele dagen vrijaf!

Frame21 Business & Event Center – Indrukwekkende Congres & Seminarie Locatie

Frame21 Business & Meeting Center Roosendaal – Indrukwekkende Congres & Seminarie Locatie in Roosendaal

Shares

You May Also Like

Een duidelijk signaal …

De Corona-crisis heeft heel wat roet in het eten gegooid. Daar zijn we het ...

Toerisme Oostende is verheugd dat de meeting industrie weer perspectieven krijgt

Na een intense periode is Toerisme Oostende verheugd dat de meeting industrie weer perspectieven ...

Antwerpse Oktoberfesten op het water

Van zaterdag 19 september tot en met zaterdag 3 oktober zouden normaal gezien de ...

Alliance Belgian Event Federations evolueert naar Confederation Events

De Alliance Belgian Event Federations werd opgericht om de Belgische evenementenindustrie te verenigen tijdens ...

Technopolis organiseert eerste online Directors Forum Ecsite

We tonen dat Technopolis alles in huis heeft om digitale events te organiseren.” Technopolis organiseert ...

Een digitale oplossing voor uw event?

U wil graag opnieuw boodschappen communiceren naar uw doelpubliek? Een product lanceren of een ...