Jubileumviering 20 Jaar ‘Meeting in Brugge’

Vrijdag 18 september jl. was ik te gast op de jubileumviering van 20 jaar ‘Meeting in Brugge’. Zoals je weet, biedt Brugge een grote concentratie aan diverse en exclusieve ‘special venues’. Ook het medisch patrimonium van de site Oud Sint-Jan, uniek in de wereld, weet deelnemers aan medische congressen uitermate te bekoren. In Brugge kunnen groepen van 10 tot 1.300 personen terecht in zalen met alle technische infrastructuur die men van een hedendaags congrescentrum verwacht. Daarnaast zijn er uiteraard ook de vele restaurants van hoog culinair niveau, event bureaus, cateraars en attracties allerhande die van Brugge de perfecte ‘MICE’-bestemming maken. ‘Meeting in Brugge’ is het officiële congresbureau van de stad en leidt dit alles in goede banen met gratis service en snelle diensten en dit al 20 jaar lang. Tijd dus om dit even te vieren!

In de namiddag was er de kick-off van deze dag, gereserveerd voor klanten en prospecten. Congresorganisatoren van onder andere het EBTA congres, het World Textile Services en de International Bone and Mineral Society in 2016 ; ICEVI in 2017 en OIDFA, het Kantcongres en het Ikebana congres in 2018 waren bij de aanwezigen.

Het onthaal vond plaats in Forum 7 van Concertgebouw Brugge – a room with a view – gevolgd door een korte maar indrukwekkende rondleiding. Daarna volgde een VIP-tocht te voet of per fiets langs de kunstwerken van TRIENNALE BRUGGE 2015. De namiddag werd letterlijk met een knal afgesloten in het pop-up café URB-EGG: het onweer was niet besteld, maar zorgde voor de nodige hilariteit op de Paardentram en op de fiets.  Gelukkig was er tijd voorzien om zich op te frissen voor het officiële gedeelte.

De Jubileumviering ging door in het exclusieve Provinciaal Hof op de Markt in Brugge.

De plechtigheden vonden plaats in de historische raadzaal met indrukwekkende eikenhouten balkenzolderingen, natuurstenen deuromlijstingen, schouwen en authentieke vloertegels. Daar werden we ontvangen met een lekker glaasje cava en mochten we van de verjaardagstaart proeven. Onmiddellijk aan het dessert denkt u? Niks is minder waar! Deze verjaardagstaart was geen desserttaart maar een taart met gerookte zalm, dille sausje en brioche. Een culinair hoogstandje en … heel lekker. Sarah Cornand, sales manager van het congresbureau, gaf tekst en uitleg waarna enkele partners die er vanaf het prille begin bij waren in de bloempjes werden gezet. Daarna nam de Brugse burgemeester Renaat Landuyt het woord en bedankte hij alle aanwezigen, m.n. partners van het congresbureau, lokale politici en stakeholders, maar ook klanten en prospecten. Burgemeester Landuyt keerde terug in de tijd en vertelde over het ontstaan van ‘Meeting in Brugge’ 20 jaar geleden. Achteraf nodigde de raad van bestuur van ‘Meeting in Brugge’ de aanwezigen uit voor het ‘walking dinner’, om te genieten van het stadsbier Brugse Zot, aangeboden door Huisbrouwerij ‘De Halve Maan’ en verschillende lekkere gerechtjes van D’s Catering. Opnieuw een geslaagde avond! – Olivier Wauters

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-117171-11734-48826-conventiebureaus-conventiebureau-brugge–meeting-in-brugge.html

Shares

You May Also Like

Skanna Horeca Uitzendbureau zet zich in voor klimaat met eigen duurzaamheidsmanager

Na meer dan 15 jaar gaat het strategisch roer van Skanna Horeca Uitzendbureau om: ...

Frédérique Meertens aan het hoofd van PXL-Congress

Met meer dan 30 jaar ervaring in de Hospitality sector en tot gisteren in ...

Hugo Slimbrouck leidt vanaf heden de EVENT Confederation

De eventsector maakt werk van haar toekomst. De EVENT Confederation stelt met Brussels Special ...

Coeur Catering zet ecologische visie kracht bij met nieuwe samenwerking met Go Forest

Coeur Catering gaat samenwerken met NGO Go Forest om ecologische visie verder kracht bij ...

Technopolis pakt uit met nieuw logo

Dit is Technopolis anno 2021! Wie Technopolis hoort, denkt onmiddellijk aan één ding: het ...

Yannick Bouts nieuwe general manager van Kasteel van Ordingen

Yannick Bouts wordt op 1 oktober de nieuwe general manager van het Kasteel van ...

Total-e, een totaalleverancier voor evenementen
met een unieke combinatie van diensten en materialen