KAS: vergaderen met zicht op de ‘Plage van Sint-Anneke’

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

KAS staat voor ‘Kunst aan de stroom’ en is een multifunctionele evenementenzaal op de Antwerpse Linkeroever die uitermate geschikt is om privé- en bedrijfsevents te organiseren. Het aparte gebouw grenst aan de iconische ‘plage van Sint-Anneke’ met een fantastisch panorama op de Schelde en het nieuwe Havengebouw, een architecturaal pareltje.

KAS is in hoofdzaak een kunstententoonstellingsruimte. Doordat echter de architectuur heel strak en apart is, is deze mooie venue sinds enkele jaren bij bedrijven sterk in trek voor de organisatie van bedrijfsevents, presentaties, seminaries enz.

Unieke locatie

Naast de strategische ligging met prachtig panorama heeft het pand een aparte vorm. Immers, het hoofdgebouw is gebaseerd op de vorm van een aangespoelde container. Vandaar ook dat het een langwerpig gesloten gedeelte is waar zowel de voor- als achterkant wordt begrensd door ramen waardoor er in het ganse pand heel veel lichtinval is.

De zaal van het gebouw is opgedeeld in twee delen. Een gedeelte met zicht op de Schelde, ‘Foyer Schelde’, die plaats biedt voor zo’n 150 personen voor presentaties in theatervorm inclusief met ruimte voor catering. Het tweede gedeelte van de zaal, ‘Foyer Park’, is niet echt afgesloten, maar heeft tevens een hele mooie doorkijk naar de Schelde en het strand. Ook daar kunnen presentaties worden gegeven in theatervorm, maximaal tot 130 personen.

Gans het pand beslaat een oppervlakte van 3.000 m2. Het hoofdgebouw, dat 35 op 15m meet, wordt zowel aan de oostkant als aan de westkant geflankeerd door tuinen met zomerbar. Aan de westkant grenst een enorm grote tuin die sinds mei vorig jaar werd uitgebreid met een buitenfoyer ommuurd door sliding glas, met vestiaire en toiletten, inclusief gehandicaptentoilet en een klein zaaltje dat dienst doet als ruimte om iets voor te bereiden, bijvoorbeeld voor een muziekband. Het leuke aan de buitenfoyer is dat deze het ganse jaar door kan worden gebruikt. De buitenfoyer is immers uitgerust met infraroodverwarming zodat het er tijdens de wintermaanden ook aangenaam vertoeven is. Bovendien is deze buitenfoyer uitermate geschikt voor pauzemomenten tijdens presentaties binnenin het gebouw.

De catering van het huis wordt steeds afgestemd op het budget van de klanten.

Gasten of seminariedeelnemers hoeven zich geen zorgen te maken inzake parkeergelegenheid. In de Thonetlaan ter hoogte van huisnummer 20 zijn zo’n 500 gemarkeerde gratis parkeerplaatsen beschikbaar, op amper 30m van het KAS-pand.

Naast de ferryboot tussen het Steen en Antwerpen LO is er nu ook de Waterbus met halte aan De Molen, tevens op amper 30m van het KAS via de Wandeldijk. Bovendien kent de Waterbus verschillende vaarroutes, waarvan één door de haven zodat dit tevens een ontspannend pauzemoment kan bieden tijdens een seminarie.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Locatie voor seminaries op Linkeroever – KAS

Shares

You May Also Like

Van der Valk en Jansen ‘preus’ op nieuw hotel in Gent

Veel bedrijvigheid rondom de Ghelamco Arena in Gent: de vakmannen van Jansen the Building ...

125.000 examens op Flanders Expo en Antwerp Expo vanaf 25 mei tot 1 juli 2020 volgens de nieuwe anderhalve meter-norm

Binnenkort starten de examens voor de studenten van universiteiten en hogescholen. Heel wat onderwijsinstellingen ...

Reopening Living Tomorrow Meeting Center

Living Tomorrow is happy to provide you with an update on their workflow and ...

Zes onlinedebatten, voor en door de sector

De reissector staat te popelen om terug van start te gaan. Een nieuw initiatief ...

Eventsector schiet onderwijs, steden en bedrijven te hulp met tijdelijke mobiele wasbakken

Acht eventbureaus hebben vanuit het Expert Center Event Marketing van de ACC (de vakvereniging ...