Kloster Heidberg: klinkt veraf, maar toch dichtbij

Post Image
Post Image
Post Image

Kloster Heidberg is een geklasseerd erfgoed uit de 18de eeuw dat je terugvindt in Eupen op een boogscheut van het centrum van de stad, middenin een groene omgeving. “Eupen in de Oostkantons, het klinkt heel exotisch en ver weg, maar dat is het echt niet,” stelt Kerstin Cornelis, PR & Marketing Manager van Kloster Heidberg. “De toeristische stad ligt immers in de provincie Luik, niet ver van de Vurige Stede en op amper een uurtje rijden van Brussel.”

Respect voor traditie

Het 18de -eeuwse klooster werd helemaal gerenoveerd met respect voor de eeuwenoude geschiedenis en omgetoverd tot een top-notch Business & Event Center met slaapgelegenheid dat flexibel voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, zoals corporate meetings, seminaries, bedrijfsincentives …

Uitstekende bereikbaarheid

Kloster Heidberg in Eupen ligt tussen Luik en Aken, vlakbij de poort van de Hoge Venen, met bekende landmarks als de Botrange, Baraque Michel, …, plaatsen die heel gekend zijn. Evenwel in het oosten van het land, maar zeer vlot bereikbaar. Zo is er een rechtstreekse trein vanuit Oostende die langs alle grote Vlaamse steden tot in het station van Eupen rijdt. En dat ligt simpelweg op wandelafstand van het klooster. Wie voor de eigen wagen opteert, snort langs de autosnelweg in vlot een uurtje van Brussel naar Eupen. Een grote privé-parking biedt plaats voor 80 auto’s.

Vergaderen

Kloster Heidberg telt vijf vergaderzalen (tot 285m²) met state-of-the-art technologie, alsook een kapel die kan worden ingezet voor voorstellingen, kamerconcerten, vergaderingen, recepties en feesten. Bedrijven die opteren voor meerdaagse meetings kunnen rekenen op 38 comfortabele tweepersoonskamers (waarvan 1 toegankelijk voor PBM). Catering wordt tot in de puntjes voorbereid. Het klooster heeft een eigen restaurant met een capaciteit tot 76 personen. Ook externe catering voor bedrijven die hun eigen vaste cateraar wensen in te schakelen, behoort tot de mogelijkheden. De ganse accommodatie kan tevens volledig privé worden afgehuurd.

Klare taal

Gelegen in een drielandenpunt grenst Oost-België aan Duitsland, Nederland en Luxemburg. Hier, in het uiterste oosten van België, wordt Duits gesproken. Echter geen nood, alle teamleden van Kloster Heidberg zijn immers meertalig en staan steeds ter beschikking voor elk facet van uw evenement. Kloster Heidberg zweert bij een duidelijke one-to-one communicatie, een persoonlijke aanpak.

Ontspanning

Na inspanning volgt ontspanning. De prachtige landschappen, diverse vrijetijdsfaciliteiten en een uitstekende keuken (inclusief sterrenrestaurants) van de regio zorgen voor heel wat mogelijkheden om na het harde werk, een beetje of veel stoom af te blazen. Een greep uit de brede waaier van mogelijkheden: rope skipping, zeilen, langlauf, golf, geocaching, kook- en cocktail workshops, wijn- en bierproeverij.

Check!

Wie zichzelf wil overtuigen van al deze sterke punten om Kloster Heidberg voor zijn of haar volgende bedrijfsevenement te selecteren, neemt alvast een kijkje op de website van deze topvenue: https://www.klosterheidberg.be.

Congreslocatie provincie Luik (Eupen) – Kloster Heidberg

Shares

You May Also Like

Yalo Hotel: De ‘vree wijze’ nieuwe speler van de Gentse hotelscène

Op de hoek van de hippe Brabantdam met het François Laurentplein opent binnenkort het ...

Meet in Wallonia Day – 7 oktober

Wallonië-België Toerisme organiseert op 7 oktober de tweede editie van de ‘Meet in Wallonia ...

Je volgende meeting? Toch in Oostende met zicht op zee!

Kiezen voor Oostende als locatie voor je volgende evenement, is opteren voor een brede ...

Interview met Michel Vertongen van Les Sorbiers, een kasteel met hotel en top-restaurant aan de Maas in Hastière

Hotel ‘Les Sorbiers’ ongekende parel in de Maasvallei  Een driesterrenhotel zonder televisie op de ...

Pop-up Team-buildings at Holiday Inn Brussels airport
In collaboration with Event Masters

Where: Holiday Inn Brussels Airport
When: September & October 2021