Kogel is door de kerk: AED Studios wordt grootschalig vaccinatiedorp

Na grondig overleg is er een beslissing uit de bus gekomen: de momenteel leegstaande filmstudio’s en evenementenhallen van AED Studios worden het enige vaccinatiecentrum voor de hele eerstelijnszone (ELS) Zuidoostrand Antwerpen (ZORA). Mensen uit Boechout, Edegem, Lint, Hove, Kontich en Mortsel kunnen er binnenkort dus terecht voor een prik. Borsbeek sluit zich als enige ZORA-gemeente eventueel aan bij het vaccinatiedorp in Antwerpen, die piste wordt nog onderzocht.

De burgemeesters van de zeven gemeenten en de zorgraad hebben na uitgebreid overleg donderdagnamiddag beslist om voor al hun inwoners één vaccinatiecentrum op te richten in AED Studios in Lint. Ook de Edegemnaren, waarvan eerder gecommuniceerd werd dat ze in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) terecht zouden kunnen, zullen naar Lint moeten.

AED Studios bood zich begin december aan als één van de eerste private partners aan zowel lokale als bovenlokale overheden. Een maand later hekelde het bedrijf nog steeds geen werkbaar antwoord gekregen te hebben, maar na de officiële kandidatuur krijgt AED nu dus goed nieuws. De filmstudio’s liggen binnen een straal van maximaal vijftien kilometer van elke inwoner van ELZ ZORA, een voorwaarde opgelegd door de Vlaamse overheid. AED Studios blijft beschikbaar als vaccinatiecentrum tot oktober 2021.

Back-up site

Op de parking van het UZA in Edegem zal dus geen vaccinatiedorp meer ingericht worden, zoals vorige week gecommuniceerd. De instelling blijft wel een hub-ziekenhuis voor de verdeling van de vaccins in de ruime Antwerpse regio en blijft een bevoorrechte partner voor het ondersteunen van het proces met betrekking tot mobiele teams en medische expertise. Verder doet het dienst als back-upsite. Als vaccinatiecentrum voor de hele regio, is het UZA echter beperkt in capaciteit en ruimte. Een reden te meer waarom er voor AED gekozen werd.

Minder mobiel

“AED Studios is centraal gelegen en goed bereikbaar voor de bewoners van de zeven gemeenten. Er is een zeer ruime parking voor wagens, wie met de fiets komt, geraakt er vlot via de langslopende fietsostrade en er is ook een nabijgelegen treinstation en bushalte. Alle burgemeesters beseffen ten volle dat het van prioritair belang is dat de inwoners van de betrokken gemeenten vlot in het vaccinatiecentrum geraken. Daarom werken de gemeentebesturen nog plannen uit om mensen die minder mobiel zijn, vlot ter plaatse te krijgen.”

ELZ ZORA is nog op zoek naar vrijwilligers om te werken in het nieuwe vaccinatiedorp, net zoals het Antwerpse vaccinatiecentrum Spoor Oost.

Bron: HLN.behttps://www.hln.be/lint/kogel-is-door-de-kerk-aed-studios-wordt-grootschalig-vaccinatiedorp~a349608f/?fbclid=IwAR0PIaoYARZGhKrD8BuqsIMVvticU46AR5KUbeBP6_TEXDJVLbocg2oBsGk

Foto: AED Studios wordt zo snel mogelijk omgevormd tot grootschalig vaccinatiecentrum voor de ELZ ZORA. © Benoit De Freine

Redacteur: Sander Bral

Locatie voor bedrijfsfeesten in Antwerpen – AED Studios

Shares

You May Also Like

Sound of Silence – Reactie naar aanleiding van persconferentie

“De teleurstelling is compleet. Voor het mentaal welzijn van de maatschappij, voor de ontwikkeling ...

Sound of Silence – Making your mind up

Vrijdag hakt het Overlegcomité nieuwe knopen door. Of daar hopen we met z’n allen ...

Ralf Berendsen “Boutique Diner” in La Butte aux Bois

Sinds La Butte aux Bois in nieuwe handen kwam, is het een en al ...

Eerste live testevenement met 500 bezoekers is een feit

Eindelijk weer ‘Back to Live’ tijdens het allereerste testevenement dat op 15 februari in ...

Café Local wordt Studio Local

De gekende Antwerpse event-locatie Café Local wordt tijdelijk omgetoverd tot professionele streaming Studio Local. ...

Event Confederation is Minister Van Peteghem en Febelfin erkentelijk voor hun daadkracht

De Event Confederation is bijgevolg zeer verheugd dat deze beperking nu wordt aangepakt en ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.