Kortrijk Xpo wordt centraal vaccinatiecentrum voor regio

Nu het Coronavaccin van de farmaproductielijnen rolt, kan de vaccinatiewedloop van start gaan. Zoals reeds meermaals vermeld in onze communicatie staat onze sector te popelen om hiermee te helpen om het vaccineren van alle burgers in een stroomversnelling te doen belanden. Immers, knowhow om dergelijke activiteiten te organiseren, hebben onze bedrijven genoeg. Het lijkt erop dat we niet langer in de woestijn staan te schreeuwen, want stilaan, maar zeker, vindt de politiek dan toch de weg naar ons. Dat blijkt bijvoorbeeld in Kortrijk.

“Op 7 januari kregen we in de namiddag onze burgemeester Ruth Vandenberghe aan de lijn met de melding dat – gezien het vaccineren nu toch in een stroomversnelling terecht komt en dat de steden dit voor een groot deel zullen moeten organiseren – ze onze venue Kortrijk Xpo wil gebruiken als vaccinatiedorp,” meldt Venue Director Lander Mestdagh. “Wij hebben dan ook aan de burgemeester laten weten dat wij onze locatie zeker ter beschikking willen stellen, op voorwaarde dat de beurzen die nog kunnen doorgaan of andere betalende activiteiten uiteraard wel voorrang krijgen en dat er dan bijgevolg zal moeten worden gewerkt met de resterende hallen. Dit was voor de burgemeester geen probleem. Wat ons betreft, kunnen er hier dan de klok rond prikjes worden gegeven.” 

Wat de timing betreft, vermoedt de Venue Director dat het vaccinatiedorp in Kortrijk Xpo eind maart/begin april klaar dient te zijn aangezien dan het vaccineren van de brede bevolking begint. Het zijn vooral eerste-lijnzones die zullen worden ingezet voor de vaccinatie. “Kortrijk is zo’n eerste-lijnzone en heeft dus dergelijk vaccinatiedorp nodig, samen met Kuurne en Harelbeke. De uitrol zal wellicht in samenwerking met de huisartsenkring gebeuren, terwijl Maarten Vandenstichele van het kabinet van de burgemeester als projectleider zal worden aangeduid,” aldus nog Lander Mestdagh.

Foto Kortrijk Xpo directeur Lander Mestdagh in een hal. Archiefbeeld van afgelopen zomer © RV

Verhuur eventlocatie in Kortrijk – Kortrijk Xpo Meeting Center

Shares

You May Also Like

Jouw ideale fotoshoot bij Fosbury & Sons

De locatiekeuze is mede bepalend voor het succes van je fotoshoot. Wist je dat ...

Gloednieuwe Online Streaming studio in Quartier Papier

Big news! Vanaf nu trekt Quartier Papier in Zaventem ook de digitale kaart. De ...

Wat is een virtueel of hybride evenement? – BluePoint Meet. Work.Tech.

Technologische en social media upgrades hebben de deur geopend naar nieuwe manieren om online ...

Cover Flooring voorziet vloerbescherming in de vaccinatiecentra

Na maanden complete radio stilte, staat de telefoon bij Cover Flooring sinds enkele weken ...

Fundraiser Antwerp Diner 2021 uitzonderlijk toegankelijk voor het grote publiek

Na de recordeditie van 2020 hadden de bestuursleden van Antwerp Diner zich de jubileumeditie ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.