Kruising tussen kunst en ondernemerschap – Art Center Hugo Voeten

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Aan de oevers van het Kempisch Kanaal in Herentals staat het Art Center Hugo Voeten als een baken in het landschap. Het gebouw dat ooit dienst deed als graanfabriek, herbergt nu de eclectische kunstverzameling van ondernemer Hugo Voeten (1940 – 2017).

Na jaren van leegstand en verkrotting kocht de verzamelaar in 2005 het gebouw om zijn collectie onder te brengen. Hij startte in samenwerking met de architecten Wouter Bastijns en Barent Bulcke een grondige renovatie met veel respect voor de originele industriële architectuur.

Het Art Center is dan ook een echte blikvanger in de omgeving. Bezoekers maken er sinds 2012 kennis met een greep uit de collectie die meer dan 1800 stuks omvat. Het zijn voornamelijk moderne, hedendaagse en Bulgaarse werken van klinkende namen als Panamarenko, Thierry De Cordier, Léon Spilliaert, Christo, Svetlin Roussev, Nedko Solakov, Marlène Dumas, …

Hugo Voeten was naast kunstliefhebber ook een ondernemer in hart en nieren. In de Antwerpse en Limburgse Kempen maakte hij vooral naam met zijn supermarktketen Cash Fresh. Dit ondernemersverleden koestert men nog steeds. Men verwelkomt op de prachtlocatie die het Art Center is niet alleen kunstliefhebbers tijdens rondleidingen, maar ontvangt er ook bedrijven, ondernemers, organisaties, … voor events.

Dankzij de grote, open ruimtes is het Art Center een multi-inzetbare locatie met een uitstraling die zich perfect leent tot een breed scala aan bedrijfsevents. Van een bescheiden receptie tot productpresentaties, van seminaries tot vergaderingen met een diner of boekvoorstellingen en debatten: dit en alles ertussenin is mogelijk in het Art Center.

Men geeft uw event op maat mee vorm en koppelt het graag aan een kennismaking met de kunst die het Art Center Hugo Voeten rijk is.

Bij Art Center Hugo Voeten, houdt men van persoonlijk contact en denkt men graag mee over uw event. Iedereen is daarom van harte welkom om na afspraak vrijblijvend kennis te maken met de locatie. Stuur een mailtje naar info@artcenterhugovoeten.org en neem zeker al eens een kijkje op hun website www.artcenter.hugovoeten.org.

Unieke locatie in het groene hart van de Kempen – Art Center Hugo Voeten

Shares

You May Also Like

Disinfect lanceert nu ook mobiele benevelings-units voor snelle en veilige COVID-ontsmetting van grote publieksruimtes

Supermarkten, sportpaleizen, beursgebouwen, (hoge)scholen, cinemacomplexen… kunnen vanaf nu in een mum van tijd 100% ...

Footfall AI, de flexibele monitoring voor jouw evenement!

Bezoekers tellen wordt nog geregeld manueel gedaan. Dat is enorm tijdsintensief en vaak niet accuraat. ...

D-Day op het strand van Oostende: Operatie ‘Strandreservatie’ geslaagd

Slim uit uw kot Op vraag van de Dienst Toerisme van Oostende ontwikkelde StayAlert, ...

Q-Park en Balthazar Events slaan de handen in elkaar

Q-Park contacteerde Balthazar Events met de vraag hun nieuwe kentekenplaatherkenning-systeem in de kijker te ...

Holiday Suites Blankenberge volledig vernieuwd

Holiday Suites heeft telkens 3 vaste troeven: Flexibiliteit Eigen keuken NIEUW Vorig jaar opende ...