Kurt Van den Broeck, zaakvoerder Ambrosia Fijnkeuken: catering trends zijn een ‘never ending story’

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Onlangs had Erik Wood, CEO van Eventonline, een gesprek met Else Verschueren en Kurt Van den Broeck, zaakvoerders van Ambrosia Fijnkeuken. Het interview vond plaats in de geurige en kleurige kruidentuin van het catering echtpaar.

Ambrosia Fijnkeuken zag 26 jaar geleden het levenslicht. “26 jaar geleden kunnen we natuurlijk niet meer vergelijken met vandaag”, zegt Else Verschueren. “Wij zijn toen met ons tweeën heel kleinschalig gestart, uiteraard met grote verwachtingen en grote verlangens. Niet veel dan een jaar later konden we reeds ons eerste personeelslid in dienst nemen. En vanaf toen is eigenlijk de groei begonnen. Als we dan terugblikken is dat toch fantastisch waar we nu staan en wat we hebben verwezenlijkt.”

Ondertussen zijn er zeven personeelsleden vast in dienst bij Ambrosia Fijnkeuken. Daarnaast telt het bedrijf nog een crew van zo’n twintigtal extra medewerkers waarop ze kunnen rekenen tijdens events.

Reeds 26 jaar lang ook staat echtgenoot Kurt jaar en dag als chef-kok achter het fornuis. “Al 26 jaar lang en ik blijf dat ook met plezier volhouden. Ik vind dat trouwens belangrijk want mensen die een beroep op onze cateringdiensten doen, willen toch altijd wel met de chef praten. En zo blijf ik 100 % betrokken bij de essentie van ons bedrijf.”

Persoonlijk contact is dan ook sleutel van het jarenlange succes van Ambrosia Fijnkeuken.

In die 26 jaar is er wel enorm veel veranderd. “26 jaar geleden had je traiteurs. Ondertussen heb je heuse event cateraars”, stelt Kurt. “In die hoedanigheid moet je constant inspelen op geuren en kleuren. Mensen, maar ook wij, gaan op vakantie in het buitenland, zien en proeven daar zaken die ze terug meebrengen en ook hier willen ervaren. Bijgevolg is er een voortdurende evolutie en, voor alle duidelijkheid, laat ons hopen dat dit nooit stilvalt want dat maakt het juist zo boeiend. Voor ons steevast een uitdaging en motivatie om continu nieuwe dingen te gaan zoeken en voor te stellen aan ons cliënteel. Het blijft immers een ‘never ending story’.”

Eigen kruidentuin

Else en Kurt hebben hun eigen kruidentuin en da’s sowieso een meerwaarde vinden ze. “We hebben geluk gehad om vlakbij waar we wonen en werken een stuk grond te verwerven waar we een kruidentuin konden aanleggen”, vertelt Kurt. “Dat maakt het voor ons gemakkelijk. Onze mensen steken gewoon de straat over en kunnen de kruiden plukken die ze nodig hebben. Ik noem dat ‘catch of the day’. We zijn allemaal afhankelijk van Moeder Natuur: goed weer, slecht weer; veel zon, weinig zon. Het hangt een beetje van de dag af welke kruiden goed staan.”

“Het maakt de maaltijd toch wat specialer voor de klant”, vult Else aan. “De klanten zijn dan ook steeds nieuwsgierig naar het soort kruiden waarmee wij hun gerecht op het bord sieren en smaken.”

Else en Kurt zijn niet alleen met elkaar gehuwd, maar ook met Ambrosia Fijnkeuken. “Een gezond evenwicht is evenwel belangrijk, maar dat lukt wel”, stelt Kurt. “Inderdaad, we staan ermee op en gaan ermee slapen. De zaak gaat ook mee op vakantie”, voegt Else er lachend aan toe.

BECAS

Kurt is tevens één van de initiatiefnemers van BECAS. Het acroniem staat voor Belgian Event Caterer Association en is een onderdeel van EPCAS, de Europese koepel.

“De tijd was rijp om een vakvereniging op te richten specifiek voor cateraars want die vielen bij Horeca Vlaanderen uit de boot. In de twee jaar dat we bestaan, zijn we bezig om BECAS te ontwikkelen tot een heel sterke vakorganisatie om problemen die zich stellen onder collega’s op te lossen of om problemen te delen en te bespreken met elkaar teneinde daar sterker van te worden. Zoals bijvoorbeeld de geregistreerde kassa, wat voor vele zaakvoerders een groot vraagteken vormde, waar veel misverstanden over zijn geweest. Ondertussen zijn die zaken dankzij onze vakorganisatie uitgeklaard. BECAS kent een transparante werking, vandaar het succes. Allemaal met de bedoeling om als collega’s onder elkaar, elkaars meningen te respecteren, te delen en er alleen maar sterker uit te komen”, aldus Kurt.

De toekomst

“Zoals reeds aangehaald, is voortdurende evolutie een noodzaak door de wisselende culinaire tendensen”, vindt Kurt. “Er is ook een steeds groeiend aanbod aan cateraars. Wij voelen nu ook meer dan ooit dat we hard moeten blijven werken om onze plaats op de markt te bestendigen. We blijven dat uiteraard doen zolang we dat kunnen om onze klanten zo gemotiveerd en getalenteerd mogelijk te bedienen. Wij willen niet de grootste zijn, maar we willen meer dan een correcte constante zijn waarbij de klanten bij ons kunnen aankloppen voor een perfect product”, aldus nog de zaakvoerder van Ambrosia Fijnkeuken.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Uw partner voor al uw Evenementen – Ambrosia Fijnkeuken

Shares

You May Also Like

Fit at work! Dit moet je weten als je een productieve werkdag tegemoet wil gaan

Je gaat een drukke werkdag tegemoet, maar bent ’s ochtends opgestaan met een energiepijl ...

Event Alliantie lanceert nieuwe newssite: WeLoveLive.be

Voortaan kan elke event-professional de meest recente informatie terugvinden op www.welovelive.be : een nieuwssite, opgericht door ...

The Frontline Company helpt Evenementenbureaus terug opstarten!

Na lang wachten en veel onzekerheid is er eindelijk wat perspectief in de evenementensector. ...

Hard Rock Hotel Tenerife re-opening!

Hard Rock Hotel Tenerife will be opening its doors from 30 July. The five-star ...

Covid-19 Proof Events by Event Mosaic

Uw evenement, congres, incentive of teambuilding kan nu weer volwaardig opgestart worden. De contouren ...

Zomerbar Thirsty Toucan & Moon Gin slaan handen in elkaar en openen een unieke openlucht cinema!

“Koop lokaal” is een slogan die afgelopen maanden veel verscheen. Hierop spelen ondernemers Moon ...