MaisonRouge zoekt Community Manager Gent

Als community manager ben jij verantwoordelijk voor het welzijn en de ontwikkeling van onze crew.

MAISONWHO?

Wij zijn MaisonRouge, een people agency dat hardwerkende en opgeleide studenten voorziet op catering- en eventopdrachten. Wat in 2008 als een Gentse eenmanszaak begon, groeide de voorbije jaren uit tot een nationaal hospitality-bedrijf, dat in 2015, 2016, 2017 en 2018 werd verkozen tot beste People Agency van België. Met meer dan 20 collega’s in Gent, Brussel en Antwerpen, hebben wij het stiekeme doel om de wereld te veroveren.

KAA Gent, Meet Marcel, Fast Forward Events, Deldycke Traiteurs en Diner Privé behoren o.a. tot de waaier van onze toffe klanten. Voornamelijk evenementenbureaus en cateraars (groot en klein) dus, maar we bedienen net zo graag gezellige privé-klanten op hun wenken.

IS DIT JOUW VOLGENDE JOB?

Als community manager zorg jij ervoor dat de MaisonRouge-crew, zich op en top voelt en op die manier de beste prestaties kan neerzetten on the job. Je bent verantwoordelijk voor alles wat crew aanbelangt, behalve de planning. Je doet de intakes, geeft opleidingen en volgt onze (nieuwe) crew op zodat ze comfortabel aan hun jobs kunnen beginnen.

Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het doorgroeitraject van onze studenten. We zetten in op het ontwikkelen van de talenten van onze studenten. Jij identificeert de young potentials in onze database en begeleidt hen tijdens hun traject bij MaisonRouge. Als jobstudent kunnen ze doorgroeien in verschillende stadia waarbij ze steeds gecoacht worden. Dit doe je op basis van deze concrete taken:

 • –  Crew: Je doet de intakes en opleidingen voor nieuwe crew, dit zijn hoofdzakelijk studenten. Je volgt heel dicht op hoe iedereen de eerste opdrachten ervaren heeft om op die manier eventuele problemen snel op het spoor te komen. Je bent het gezicht van onze crew bij vertrek en aankomst op kantoor. Daarnaast begeef je je zo vaak als mogelijk in hun leefwereld en ga je er ook regelmatig mee op stap.
 • –  Rapportering & analyse: Je houdt statistieken bij over de doorstroom van de studenten en hun werkzaamheden bij MaisonRouge. Je rapporteert hierover naar je collega’s zodat iedereen weet wat de staat van onze database is. Op basis van duidelijke analyses, doe je concrete aanbevelingen om de begeleiding van onze studenten zo optimaal mogelijk te houden.
 • –  Topteam & potential team: voor de studenten die al het verst staan in het doorgroeitraject, ben jij het eerste contact. Ze kunnen bij jou terecht met vragen en jij geeft hen feedback en coacht waar nodig. Dankzij jou, kunnen ze zich blijven ontwikkelen. In dit kader organiseer je ook regelmatig workshops voor hen.- Aansturing communitywerking MaisonRouge: je bent verantwoordelijk voor de communitywerking van MaisonRouge in Gent, maar ook in onze andere kantoren. Jij stuurt aan en volgt op wat er dient te gebeuren en gaat hiervoor in nauw overleg met je collega community managers.

JIJ BENT…

 • Je trekt individueel je plan, maar aan het einde van de rit ben je fier op het werk dat jullie als team hebben verwezenlijkt.
 • Je volgt jouw projecten op van start to finish,
 • Je hebt oog voor detail, bent zelfkritisch en schuift de administratieve taken niet opzij.
 • Je denkt één (of meerdere) stap(pen) vooruit om zo min mogelijk achter de feiten aan te lopen.
 • Jouw vlotte, enthousiasmerende én overtuigende communicatiestijl pas je toe via mail, aande telefoon en bij persoonlijk contact. Je beschikt over een gezonde dosis mensenkennis eninschattingsvermogen.
 • Je staat elke dag op met een Big Smile en laat die niet thuis als het even minder gaat.
 • Goesting om plezier te hebben op de job is belangrijk! Goed beseffend dat het soms zéérdruk kan zijn, maar je omringd wordt door een team dat altijd voor je klaar staat.

WIJ VERWACHTEN VAN JOU

 • De catering- en eventwereld kent geen geheimen voor jou of je wilt die geheimen graag leren kennen.
 • Je bent nog helemaal thuis in de leefwereld van studenten en hebt energie te over om je daar van tijd tot tijd nog in onder te dompelen.
 • Je bent flexibel naar uren toe en schrikt er niet voor terug om buiten de kantooruren bezig te zijn met jouw crew.
 • Je past je makkelijk aan in een omgeving die soms snel evolueert.
 • Je houdt van een apero op vrijdagavond en een lekker taske koffie op maandagmorgen.
 • Je spreekt Nederlands.

WAT MAG JIJ VAN ONS VERWACHTEN

 • Een voltijdse, uitdagende job in de hospitality sector, waar je naast collega’s ook een hele familie bijkrijgt.
 • Een hecht team, met een open bedrijfscultuur en een horizontale structuur, zorgt volgens ons automatisch voor een leuke werksfeer.
 • De kans om intensief mee te bouwen aan een groeiend bedrijf en het verschil te maken voor onze klanten. De mogelijkheid om je zelf verder te ontplooien in een uitdagende functie.
 • Marktconforme verloning en extralegale voordelen na 6 maanden.

PRIVACY

MaisonRouge draagt jouw privacy hoog in het vaandel. We houden jouw sollicitatie bij voor toekomstige vacatures. Don’t worry, we bewaren je gevoelige informatie op een veilige plek. Wil je toch liever niet dat jouw CV & motivatiebrief worden bijgehouden? Vermeld dit dan heel duidelijk wanneer je deze opstuurt.

INTERESSE? Stuur jouw CV en een duidelijke motivatiebrief naar celine@maisonrouge.be

Shares

You May Also Like

Vacature Office & fun manager bij Funkey

Help ons om het plezier in ons team te maximaliseren! Funkey is een team ...

MoJuice zoekt man/vrouwkracht

Ben jij de vlotte, dynamische project manager die tijdelijk de gelederen bij MoJuice komt ...

Gym Tonic Sport- en Gezondheidscentrum 4Effect by Gym Tonic Groepspraktijk

Gym Tonic is een innoverend sport- en gezondheidscentrum met eraan verbonden de groepspraktijk 4Effect. ...

Vacature Senior (Digital) Event Producer

Sylvester zoekt dringend voor de verdere uitbouw van zijn (online en virtual) events, een Senior ...

Visit Bruges zoekt Sales Manager

Stad Brugge organiseert een contractuele aanwervingsprocedure voor een Sales Manager bij Visit Bruges www.visitbruges.be (salarisschaal A1a-A2a ...

The EGG Brussels & Event Lounge are looking for ADMIN & MARKETING ASSISTANT

Welcome in the amazing world of our event venues we’re hiring for! Let’s introduce ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.