Mallorca, de perfecte event- en congreslocatie – Palma Congress Center

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Wanneer je denkt aan Mallorca denk je aan de prachtige stranden, het goede weer, massatoerisme. Dit klopt absoluut. Maar wat betreft het massatoerisme, dat is er eigenlijk vooral in juli en augustus.

De rest van het jaar is er geen massatoerisme en vooral in de maanden oktober tot en met april, komt het eiland tot rust.

Het is tijdens die maanden dat deze bestemming de ideale internationale bestemming is voor bedrijfsevents, teambuildings, congressen en incentives.

We communiceerden in het verleden al over prachtige hotels en hun meeting faciliteiten op dit eiland. Sinds april 2017 bezit Mallorca over een fenomenaal congresgebouw.

Gelegen in de baai van Palma, tegenover de kathedraal en met uitzicht op het strand van Ca’n Pere Antoni, staat het congrescentrum en het aangrenzende 4 sterrenhotel van de Melía hotelgroep. Het congrescentrum heeft een hoofdauditorium, dat in tweeën kan worden verdeeld, met een capaciteit voor 1.978 personen, en een tweede kleinere auditorium voor maximaal 462 personen, uitgerust met de nieuwste audiovisuele technologie.

Op de begane grond bevinden zich de tentoonstellingsruimtes. De beschikbare ruimte van 2.340 m2 is verdeeld over de begane grond met 1.640 m2 en de eerste verdieping met 700 m2. De multifunctionele vergaderzalen van het centrum bevinden zich op de derde verdieping en beslaan een oppervlakte van 320 m2, die elk kunnen worden verdeeld in in totaal 8 volledig gescheiden zalen.

Naast de belangrijkste vergaderzalen zijn er 3 kleinere commissiekamers, variërend van 60 tot 150 m2, en een VIP-ruimte van 87 m2 met alle passende diensten. De kelder herbergt een parkeerplaats met 282 plaatsen.

Het congresgebouw en aangrenzend hotel zijn gebouwd op de plaats waar vroeger de stadsmuur stond en de gebouwen volgen die lijn. Langs de buitenkant is gebruik gemaakt van speciale materialen die, ondanks de vele en gigantische ramen, ervoor zorgen dat er binnenin een aangename temperatuur heerst. Binnenin is er vooral gebruik gemaakt van speciaal hout dat afkomstig is van Mallorca zelf.

Op 15 minuten van de luchthaven en op wandelafstand van het strand en de historische stad Palma, is dit dé uitvalsbasis voor meetings, events en congressen.

Volgende week zal Eventonline present zijn tijdens het congres ‘Mallorca Loves MICE’ dat plaatsvindt in het Palma Congress Center. Daar zullen we alles te weten komen, om jullie nóg beter te kunnen informeren in verband met de MICE troeven van dit prachtige eiland!

Volg zeker onze Instagram stories op @eventonline en @micemagazine.

https://www.palmacongresscenter.com/en
https://mallorcalovesmice.com/en/

Shares

You May Also Like

Handelsbeurs Unplugged, primeur voor Ozark Henry, unieke line-up in oktober

Van rock tot klassiekers, voor ieder wat wils De succesvolle verkoop van de reeks ...

Telenet laat BUTIK zijn ding doen met Yugo

Telenet gaf BUTIK agency de opdracht voor een Coronaproof event voor de lancering van ...

Aangepaste capaciteit vergader-& seminarie zalen Zebrastraat

  Met de versoepelde afstandsregels van 1 meter (ipv 1,5 meter) hebben we terug ...

Ontdek de co-working space Chez Edmond in Luik – Conventiebureau Liège-Spa-Businessland

Thuiswerken en nog veel meer Organiseer uw werksessies en vergaderingen op een exclusieve locatie ...