‘MEET IN WALLONIA DAY’: geslaagde eerste editie!

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Op vrijdag 25 oktober 2019, tekende ik present op de eerste editie van de internationale workshop ‘MEET IN WALLONIA DAY’. Die vond plaats in de Abdij van La Ramée te Geldenaken. Het bleek een unieke opportuniteit voor planners en andere meeting professionals om de Waalse MICE-experts te ontmoeten. Het betrof immers een initiatief van WBT, Wallonië België Toerisme.

Het werd een 100% Waalse dag. De venue uitstekend gekozen. Immers, de Abdij van La Ramée in Geldenaken is een belangrijk stukje erfgoed van Wallonië. Het is een historisch gebouw dat vakkundig werd gerestaureerd. Het werd dan ook het decor voor deze Waalse workshop: natuurpracht in de omgeving, maaltijden met de smaken van het terroir en een gemoedelijke sfeer, typisch voor deze regio!

Een brede waaier van MICE-professionals uit Wallonië waren aanwezig. Accommodaties en meetingcentra’s, zoals het Congres Hotel Van der Valk Bergen, het Hôtel de la Source, de Abdij van Stavelot en het Kloster Heidberg; teambuildings en natuuractiviteiten: Dinant Evasion, het Domein van de Grotten van Han en verder ook de plaatselijke toeristische federaties.

Het betrof dan ook meer dan een workshop. De beste MICE-aanbiedingen in Wallonië werden concreet voorgeschoteld. Bovendien kon er worden geproefd van teambuildinganimaties, met als thema ‘Nature chic’. Verder kon er de ganse dag tevens worden genetwerkt met een dertigtal MICE-actoren. De talrijke deelnemers vonden het dan ook een geslaagde eerste editie. Immers, WBT had niet alleen de Vlaamse en Waalse MICE-contacten uitgenodigd, maar was grensoverschrijdend te werk gegaan waardoor ook Duitse en Nederlands collega’s deelnamen aan het event. Voor hen werd vervoer via autobus en overnachting in La Ramée voorzien.

Meetings, workshops, netwerken en afsluiten met lekker eten, kortom een geslaagd evenement.

Olivier Wauters

Shares

You May Also Like

Bierolade en Chocolade sessies bij Deutsche Bank en KBC Bank

Enkele maanden geleden kreeg Bierolade de vraag van Deutsche Bank en KBC Bank & ...

Organic-Concept steunt heropstart Horeca

Nu de horeca zich voorbereidt op een voorzichtige heropstart in tijden van Covid-19, gaat, ...

Kijk vooruit, samen met The Event Pilots

Covid-19 heeft de plannen in de war gestuurd, maar de doelstellingen blijven dezelfde. The ...

Extended Reality Makes Television History with Katy Perry’s “Daisies” Performance on “American Idol”

Shot at PRG Studios Los Angeles, groundbreaking performance pushes boundaries for Extended Reality Katy ...

Exit fases Corona Lockdown: werd de beurzensector vergeten?

Sinds enkele weken is een geleidelijke heropstart van de economie merkbaar. Eerst de industrie. ...