MICE-professionals rijden op Mallorca onder begeleiding van wielerlegende Sven Nys centen bijeen voor strijd tegen kanker

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Wat in 2017 startte als een sportieve incentive op fietsparadijs Mallorca voor fietsaficionados uit de MICE-sector (Meetings, Incentives, Congresses, Events), krijgt in 2018 een extra, sociale dimensie. Immers, de MICE-professionals klauteren niet alleen op de fiets om kilometers te vreten, ze rijden tegelijkertijd welgekomen centjes bijeen ten voordele van het kankeronderzoek: #micellorca18.

Vandaag, 14 december, ging reeds de kop eraf en tekende het merendeel van de deelnemers present op de persconferentie van #micellorca18 in het Sven Nys Cycling Center te Tremelo. De kick-off zeg maar. Bezieler en organisator van deze fietsvierdaagse, MICE-goeroe Erik Wood, CEO van Eventonline, hét platform voor alles MICE, is sinds jaar en dag fietsfanaat, maar de strijd tegen kanker raakt hem persoonlijk en werd een ware missie. “Enkele jaren geleden kreeg ikzelf het vreselijke nieuws te slikken”, aldus Erik. “Een donderslag bij heldere hemel. Net toen mijn bedrijf in volle expansie was. Dankzij de steun van mijn entourage en mijn vechtlust, is het goed afgelopen en ben ik genezen. Promoten van een gezonde levensstijl en anderen ertoe aanzetten via sport vind ik vandaag vanzelfsprekend en zeer belangrijk. Ik hou bovendien van fietsen en de wielersport. Vandaar #micellorca17. Ik ben dan ook heel trots dat vanuit een kleinschalig project hier nu een heel concept staat en dat we ditmaal met 23 mensen naar Mallorca gaan, haast een verdubbeling ten opzichte van de vorige editie. Geld inzamelen voor de strijd tegen kanker was de logische volgende stap met #micellorca18. Ik ban dan ook zeer blij dat we reeds de kaap van 13.000€ naderen en we zijn nog niet vertrokken.”

De lat ligt hoog. Immers, het vooropgestelde bedrag van 20.000€ is een heuse uitdaging. Het gelegenheidspeloton mag dan ook rekenen op de steun van een ervaren ploegleider met een indrukwekkend palmares. Niemand minder dan wielerlegende Sven Nys zal de MICE-fietsers begeleiden en bijstaan tijdens deze vierdaagse op Mallorca.

“Ik ben Erik Wood beginnen volgen door zijn verhaal op sociale media site LinkedIn. Vervolgens heb ik contact met hem genomen want zijn verhaal leek oprecht en zijn pleidooi om mensen te inspireren om te bewegen en te sporten daar sta ik ook achter”, aldus Sven Nys. “Sporten helpt om nieuwe kansen te krijgen en te creëren. Het brengt mensen samen, en je doet er energie mee op. Zo kwam de vorige editie van #micellorca ter sprake en vroeg Erik mij of ik niet wou deelnemen aan de volgende editie in 2018. Dan is het heel snel gegaan. Immers, doordat hij aan het event een goed doel heeft gekoppeld, heb ik niet lang moeten nadenken. Alles is bijgevolg in een stroomversnelling gekomen en vandaag staan we hier dan om het event aan te kondigen. Mooi is dat we ondertussen, vooraleer op de fiets te stappen, al een mooi bedrag hebben bijeen gesprokkeld voor de strijd tegen kanker en allemaal gemotiveerd zijn en aan sport doen en veel plezier gaan beleven aan die vierdaagse op Mallorca.”

Pret beleven aan #micellorca18 blijft van primordiaal belang voor de voormalige meervoudige wereldkampioen. “Het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft aan de tochten op Mallorca. De deelnemers zullen zich aan elkaar moeten aanpassen. Door met topsporters te werken, weet ik wel hoe ik dat moet aanpakken. ‘Fiets Fun’ moet uiteraard primeren. De sterkste deelnemer moet ook de zwakste ondersteunen. Dat creëert een band en geeft een fijn gevoel zodat bij terugkeer iedereen nog meer wil sporten. Dat is ook een beetje mijn taak tijdens #micellorca18. Hiermee ben ik trouwens alle dagen bezig, naar bedrijven toe, topsporters, maar ook jonge kinderen. #micellorca18 is een ideale aangelegenheid om letterlijk ook te zien hoe mensen dat aanpakken en daar tegelijk zelf bij betrokken te zijn.”

Eric De Wagenaere is een terugkerend lid van het MICE-peloton en wou de tweede editie voor geen geld missen. “Die eerste keer was een zodanige ervaring dat ik de tweede keer er opnieuw wou bij zijn en hopelijk volgen er nog vele edities. Het was fenomenaal om met een hele groep mensen, waarvan bijna niemand elkaar kende toch samen bepaalde doelen te bereiken en dan het aangename aan het nuttige te koppelen. We zijn allemaal mensen actief in MICE, om dan aan het einde van de dag te kunnen zeggen ‘we hebben dit traject afgelegd’, da’s een ervaring om nooit te vergeten.”

De zakenman vergelijkt het fietsen met ondernemen. “Soms heb je als ondernemer van die dagen dat je denkt ‘ik zie het hier niet meer zitten’. Soms gaat het makkelijk, soms ook moeilijk. Net zoals bij het fietsen moet je dan karakter tonen en niet opgeven en doorzetten. Vandaar dat ik ondernemen en fietsen graag met elkaar vergelijk en we zijn als ondernemer allemaal doorzetters. Ik denk dat dit in ons bloed zit. We willen de top bereiken op elk vlak en met de fiets is dat juist hetzelfde.”

De extra dimensie die #micellorca18 meekreeg, raakt Eric De Wagenaere ook persoonlijk. “Ik denk dat het einde van dit project nog lang niet in zicht is. Het aantal deelnemers is haast verdubbeld. Het feit dat deze editie werd gekoppeld aan een goed doel waar ikzelf nauw bij betrokken ben, want ik heb mijn beide ouders verloren aan kanker, en het feit dat Sven Nys dit project ondersteunt, is natuurlijk iets dat ons nog meer motiveert dan voorheen. En als ik samen met de groep de top van elke col op Mallorca bereik, is het voor mij sowieso een succes”, grapt de ondernemer.

Ook voor Ine Bruggeman is meerijden met het MICE-peloton tegen kanker deels ingegeven door een persoonlijke ervaring. “Enkele jaren geleden is mijn vader overleden aan keelkanker. Dergelijke projecten liggen mij bijgevolg nauw aan het hart. Onderzoek naar kanker mag nooit stoppen en moet altijd worden gestimuleerd. Bovendien fiets ik heel graag. Ons peloton is een toffe groep van mensen die in dezelfde sector werken en dus veel te vertellen hebben tegen elkaar en dezelfde passie delen. Als je dat dan op de fiets kan doen, wat voor iedereen toch een actieve uitlaatklep is voor het drukke professionele leven, dan is dat super. Ik kijk er enorm aan uit.”

#micellorca18 gaat door van 20 tot 24 februari 2018 en het MICE-peloton zal verblijven in het Lindner Hotel Portal Nous.

Fred Rompelberg Bicycle Holidays zal instaan voor de fietsbegeleiding zodat de gelegenheidsrenners de ganse vierdaagse het profgevoel zullen ervaren: volgwagen, begeleiders, technische ondersteuning, enz.

Op 1 maart 2018 wordt tijdens de jaarlijkse MICE Party (#miceparty18) die de sector verenigt het bijeen gefietste bedrag bekendgemaakt.

Shares

You May Also Like

Chocolate Nation aanwezig tijdens Festivak

Chocolate Nation opent deze winter maar presenteert zich nu al exclusief op Festivak Op ...

#miceventoux20: het MICE-peloton beklimt de reus

Wie kent hem niet? De beklimming der beklimmingen, de hel op aarde waar menigeen ...

Innovatief luxury boutique hotel concept opent deuren in Gent

Pillows Grand Hotel Reylof Een boetiekhotel gaat niet alleen over het aantal kamers, het ...

Vernieuwing Aula Schaubroeck – nieuw auditorium met meer plaatsen!

Aula Schaubroeck heeft tijdens de zomervakantie zijn auditorium volledig vernieuwd. Nadat recent nog de ...

The Oval Office schrijft geschiedenis met UGent

‘UGent groet student.’ Om die boodschap kon je niet heen in de weken rond ...