MICE Scouting Trip Barcelona

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Eventonline gaat regelmatig op verkenning om interessante steden te scouten als MICE-bestemming. Executive Director Olivier Wauters reisde onlangs naar Barcelona. Hierna volgen enkele tips indien u Spanjes tweede grootste stad overweegt als locatie voor uw MICE-evenement.

De Catalaanse hoofdstad is misschien wel de meest kosmopoliete stad van Spanje, meer nog dan hoofdstad Madrid. Barcelona biedt trouwens het beste van twee werelden. De stad grenst aan de Middellandse Zee waar ze als het ware oprijst uit de zee en langs de kustlijn van de Costa Brava doorheen de stadstraten uitloopt tot in de heuvels van Montserrat. Geroemd voor zijn architecturale pareltjes van Gaudi signatuur zoals de iconische kathedraal ‘La Sagrada Familia’ of ‘Park Güell’, avant-garde chef-koks en uiteraard misschien wel de meest legendarische voetbalclub ter wereld – FC Barcelona – is Barcelona tevens een dynamische stad perfect om te ontspannen, rond te slenteren en te genieten van de unieke manier van leven na een intense business meeting of een meerdaags congres.

Als uitvalsbasis opteerde ik voor Hotel Pullman Barcelona Skipper. Het hotel opende de deuren in november 2006 en werd in 2010 lid van AccorHotel. Het hotel heeft een uitstekende strategische locatie. Barcelona heeft drie belangrijke aantrekkingspolen, namelijk het historische gedeelte in de binnenstad, het Olympisch Dorp en 22@, een nieuwe zone van stadsvernieuwing die speciaal is ontworpen als knooppunt voor internationale bedrijven en start-ups. Het beschreven gebied maakt een driehoek op de kaart. Het hotel ligt in het Olympisch dorp, dat de top in het midden van die driehoek is. Het dichtstbijzijnde metrostation ligt op amper 3 minuten lopen en na 3 haltes bent u in Plaça de Catalunya, het hart van de stad. Je kan ook de tram nemen, met ook een halte binnen 3 minuten loopafstand en na 6 haltes ben je in 22@. Het hotel heeft uitstekende MICE-faciliteiten om hard te werken tijdens vergaderingen en conferenties, om daarna te ontspannen, in het hotel of in de buurt: zwembad, strandboulevard, restaurants, tapas enz.

Ik bezocht elke avond tevens een interessant restaurant met voortreffelijke keuken waar je na een MICE-activiteit met een groep of en petit comité kan gaan tafelen. De eerste avond opteerde ik voor Casa Gracia. “We are ready for the Invasion” staat er op de website te lezen, klaar om uw groep van genodigden te ontvangen. Casa Gracia is tevens een hotel, maar je kan probleemloos lunchen of dineren in ‘La Paisana’, het ruime restaurant van het hotel. Voor elk wat wils, voor de vegetariër, de carnivoor, de gin lover en de cocktail aficionado.

De tweede avond dineerde ik in ‘El Nacional’. Het etablissement vind je in de Passeig de Gràcia en heeft een oppervlakte van 2.600 m2 met een capaciteit van meer dan 700 couverts. Een culinair restaurant met verscheidene zones, waarbij elk van de secties zijn eigen unieke kenmerken heeft, waardoor het gevoel ontstaat dat er verschillende ervaringen zijn te beleven in hetzelfde restaurant. Eigenlijk betreft het vier verschillende restaurants – een vleesrestaurant, een visrestaurant, een tapas- en rijstrestaurant en een fast-deli-restaurant – evenals vier bars gespecialiseerd in respectievelijk bier, wijn, cava en cocktails. Deze setting maakt van El Nacional Barcelona’s restaurant van het moment, een plek om jezelf onder te dompelen in het lokale leven van de stad.

Om af te sluiten, bezocht ik de derde avond het restaurant ‘Chez Coco’ een restaurant gespecialiseerd in gerechten met pluimvee, met de mythische traditie van de Franse brasseries als inspiratie. Het restaurant heeft een braadruimte ‘à la broche’ waar alle soorten gevogelte en vlees aan het spit worden geroosterd.

Kortom, drie absolute aanraders om een geslaagde incentive mee af te sluiten. – Olivier Wauters.

Shares

You May Also Like

Loft aan het Water krijgt een nominatie voor de Meeting Awards

Loft aan het Water NOOZ is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar ...

Wilt u graag brainstormen met uitzicht op de Schelde? – Seminar@home

Hip en trendy penthouse op de Sint-Michielskaai met schitterend zicht over de Schelde. Het ...

Spie Belgium koos voor DOCK3 om hun creativiteit

Een zittend diner hoeft niet altijd aan ronde tafels te zijn. DOCK 3 maakt ...

Café Local pakt uit met fabelachtige remodelling

Wanneer je iemand vraagt of ze al van Café Local gehoord hebben, dan krijg ...

Wat is het verschil tussen een enkelzijdig bedrukte vlag of een dubbelzijdig bedrukte vlag?

Een enkelzijdig bedrukte vlag: De sublimatietechniek die Krekels gebruikt voor het bedrukken zorgt ervoor ...

The Oval Office gaat voor 0% seksisme

Verborgen camera toont aan dat Brusselaars wel tussenkomen bij seksuele intimidatie The Oval Office ...