#miceparty18: De afwezigen hebben altijd ongelijk

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Iedereen zal het met ons eens zijn: #miceparty18 was weer een topper van formaat. Ik weet het … we vallen in herhaling, echter ‘Noblesse oblige’ luidt het Franse spreekwoord en dat geldt ook stilaan voor de MICE Party. Inderdaad. Opnieuw werden alle verwachtingen ingelost: show, spektakel, lekker eten en drinken in overvloed. Al dat fraais dan nog eens verpakt in de aparte setting van een opmerkelijke venue: de Event Lounge. Alsof dat niet volstond, had initiatiefnemer Erik Wood voor zichzelf en zijn team deze editie de lat hoog gelegd. Zeg maar torenhoog. Door zijn fietsincentive voor MICE-professionals #micellorca18 rechtstreeks te koppelen aan de #miceparty18 via een benefiet ten voordele van de Stichting tegen kanker. De vooropgestelde doelstelling om 20.000€ te verzamelen werd meer dan verdubbeld! De cheque die Erik aan het einde van de avond trots kon overhandigen aan de Stichting bedroeg 43.770€. De MICE-sector heeft zijn hart laten spreken. Een groot hart!

De strijd tegen kanker ligt Erik Wood dan ook nauw aan het hart, deels omdat hij zelf in het verleden door de ziekte werd getroffen, ertegen heeft geknokt en overwonnen. Vandaar ook zijn gedrevenheid om voor anderen een inspiratie te zijn. Dat werd alvast duidelijk toen hij na zijn openingsspeech Nancy Van den Berghe op het podium uitnodigde om haar relaas te doen inzake haar strijd.

Voor wie niet erbij was …

De afwezigen hadden ongelijk, maar voor wie er niet kon bijzijn, leest hierna de #miceparty18 in een notendop. De openingsact was van The Cast.

Wielerlegende Sven Nys verwoordde #micellorca18-#miceparty18 misschien wel het best: “Aanvankelijk hadden we barslecht weer op Mallorca en was het heel moeilijk fietsen, maar niemand klaagde hierover. Aan het einde van de vierdaagse hadden we zon en blauwe lucht. Zo is het in het leven ook, na hard labeur straalt de zon.”

Ook Vlaams Minister voor Toerisme Ben Weyts tekende present. Hij was zeer onder de indruk van de aanwezige sector en voorspelde nog meer groei voor MICE door de geplande activiteiten en projecten van Toerisme Vlaanderen in de nabije toekomst.

Na de wervelend show van acrobates en de violistes van Exclusive Strings werden de hoogste bieders (3.000€) van de reis naar Dubai, geschonken door Emirates, bekend gemaakt: Ilse Van San van het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp en Peter Lauwerens, verantwoordelijk voor de distributie van Bollinger in België. Daarna volgde het moment suprême: de bekendmaking van het definitieve bedrag van de fietsbenefiet ten voordele van Stichting tegen kanker, het reeds bovenvermelde bedrag van 43.770€! Vervolgens was het tijd om de benen te strekken op de dansvloer op de deuntjes van DJ Tom.

Na afloop van het feest had de redactie van MICE Magazine een gesprek met initiatiefnemer Erik Wood. “Project #micellorca heeft eindelijk vorm gekregen. In 2017 was ik nog een beetje op zoek hoewel het er eigenlijk altijd al was. Door de deelname van Sven Nys ben ik beginnen nadenken om er een goed doel aan te koppelen, de Stichting tegen kanker. Ons objectief was 20.000€ bijeen fietsen, maar uiteindelijk hebben we 43.770€ opgehaald. Fantastisch toch, echt super! Het evenement in Mallorca was ongelofelijk. Sport doet iets met een mens, dat op andere momenten niet gebeurt. Alleen met sport krijg je een hechte band. Ik heb dat tijdens de #miceparty18 nogmaals ervaren. De groep van Micellorcanen hangt echt aan elkaar, inclusief Sven. Ik werk dan ook met de fijnste mensen uit de sector. Iedereen, van de VIP-parking shuttles, tot de belichting, van de catering tot de muziek, iedereen gaat voor perfectie. Hier is opnieuw gebleken dat de MICE-sector de mooiste van ons land is. Wij hebben maar één doel, da’s de mensen gelukkig maken. Ik heb dan ook vele felicitaties mogen ontvangen, die zijn natuurlijk heel leuk om te krijgen, maar die zijn niet alleen voor mij, maar voor het ganse team dat hieraan met man en macht heeft meegewerkt. 2018 was opnieuw een succes, de meeste inschrijvingen ooit, prachtige locatie waar een tropische sfeer werd gecreëerd in deze koude dagen met als gevolg een warm gevoel bij iedereen. Wat echter even belangrijk is, of misschien nog belangrijker, is het feit dat iedereen ontvankelijk was voor mijn boodschap tijdens de openingsspeech. Immers, iedereen wordt ooit wel geconfronteerd met kanker in zijn omgeving. Ik denk dat mijn boodschap dat het leven geen evidentie is, dat we het leven moeten omarmen, goed werd ontvangen. Iedereen in de zaal heeft die boodschap begrepen. Ik had echter ook een andere boodschap, want ik ben iemand die ook graag van het leven geniet en die echt wel weet hoe je een feestje organiseert. Van het ene uiterste in het andere. Dat was echter ook een beetje de bedoeling. Want we hebben een knalfuif gegeven! De confetti dwarrelde rond in overvloed. Kortom, ik ben een onwaarschijnlijk gelukkige ondernemer. Ik wil dan ook het ganse team bedanken! Mede dankzij hen hebben wij weer zo’n topevent kunnen neerzetten. En nu? Aftellen naar #micellorca19 en de #miceparty19!”, aldus een tevreden Erik Wood.

Shares

You May Also Like

Event Masters: uniek in zijn soort

Event Masters is een bedrijf uniek in zijn soort. Opgericht in 1995, was Event ...

Wintereditie Strantwerpen Club Cabane: Kerstmagie aan de Scheldeoever

‘Strantwerpen Club Cabane’, is een gekende en veel bezochte zomerlocatie op Linkeroever. Onlangs opende ...

Park Hyatt Mallorca, waar Hospitality naar een hogere dimensie wordt gebracht

Mijn eerste kennismaking met het Park Hyatt Hotel op Mallorca was in maart 2018 ...

Verschuiving bij NewWorld

De aandeelhoudersstructuur van het Mechelse brand & fieldmarketingagentschap ‘NewWorld’ werd onlangs gewijzigd. Wim Voss, ...

Face recognition check-in from fielddrive and Zenus gains another accolade

From left: David Thompson as Exhibition Director for IBTM World, Danny Stevens CEO of ...