Mijlpaal bouw Beurs-, Meeting- en Congrescentrum: hoogste niveau is bereikt

De bouwwerken van het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) op het Beursplein in Brugge gaan goed vooruit. Op de werf zijn de contouren van het gebouw al meer dan duidelijk zichtbaar. Recent werd de Meiboom op het dak geplaatst, een belangrijke mijlpaal in elk bouwproject want dat betekent dat het hoogste niveau is bereikt. 

Op een paar details na is ook de ruwbouw klaar en wordt er nu volop gewerkt aan de binnenafwerking. De oplevering van het gebouw is voorzien in het najaar van 2021, om operationeel te zijn vanaf januari 2022. “De aanvragen lopen reeds goed binnen van geïnteresseerde eventorganisatoren”, zegt Sarah Cornand, directeur BMCC.

Primeur: online rondleiding in het BMCC en nieuwe website bmccbruges.com

“Om deze mijlpaal te vieren, werd een video gemaakt door Stad Brugge waarin een rondleiding wordt gegeven doorheen het gebouw”, aldus Burgemeester De fauw. U kan de video hier bekijken.  De video werd opgenomen in het BMCC en neemt de kijkers op sleeptouw doorheen het nieuwe gebouw.

Vandaag wordt de nieuwe website van het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum gelanceerd. Ontdek alle mogelijkheden van het BMCC, de diensten en zoveel meer op bmccbruges.com.

Over het BMCC

Het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) is gelegen op wandelafstand van het  Zand, op 10 minuten wandelen van het station en op 80 minuten met de trein van Brussels AirportHet is de ideale locatie voor bijzondere events, congressen en beurzen. Naast de indrukwekkende benedenverdieping met een oppervlakte van 4.500m² – perfect voor beurzen, publieksevents en concerten – is er het congresgedeelte op de bovenverdiepingen.

De bovenverdiepingen zijn ontworpen voor meetings en congressen van 10 tot 514 deelnemers. Het ontwerp van dit unieke gebouw voorziet in alle gewenste voorzieningen: een plenaire zaal met een telescopische tribune voor 514 personen, een ruime foyer, poster areas, 12 break-out rooms en een cateringruimte op de bovenste verdieping met een prachtig zicht op de binnenstad van Brugge.

Waarom kiezen voor het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in Brugge?

  1. dé ideale locatie: “Samenkomen in het hart van historisch Brugge is uniek. Stap het BMCC buiten en ontdek meteen wat deze bewonderenswaardige UNESCO werelderfgoedstad jou te bieden heeft. Geniet van lekker eten, gezellige terrassen of breng een bezoekje aan wereldberoemde musea”, aldus Schepen van Toerisme en voorzitter BMCC Philip Pierins. Het BMCC is vlot toegankelijk via het openbaar vervoer, te voet, met de fiets of met de auto.
  2. het draait om mensen

Het team van BMCC denkt met je mee. Samen gaan we aan de slag en zorgen we voor de juiste basis en opbouw van jouw event. Wij willen dat iedereen zich thuis voelt in het BMCC.

  1. een hart voor de natuur

“Je evenement organiseren in het BMCC is een duurzame keuze”, zegt Sarah Cornand. Van het groene dak op het gebouw dat het regenwater buffert, de lucht zuivert en de binnentemperatuur reguleert tot de recycleerbare materialen en lokale leveranciers en producten voor jouw event. Respect voor de opvattingen en meningen van mensen, maar ook voor onze planeet staan centraal binnen het BMCC.

Contacteer het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum:

Samen maken we van jouw beurs, meeting of congres een onvergetelijk evenement. Wij zijn er om jouw wensen te laten uitkomen. Klinkt goed? Contacteer ons en we kijken vrijblijvend wat we voor jou kunnen doen.

Sarah Cornand
Director BMCC
00352 50 444 668
sarah.cornand@brugge.be
www.bmccbruges.com
Facebook: https://www.facebook.com/bmccbruges
Instagram: https://www.instagram.com/bmccbruges/
Twitter: https://twitter.com/bmccbruges
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/bmccbruges
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCBkFh5nAgK38zx18aQCgnqQ?view_as=subscriber

Eventlocatie in Brugge – Beurs-, Meeting- en Congrescentrum

Shares

You May Also Like

AED Studios start pop-up outdoor pretpark

Vanaf zaterdag 12 juni om 10u start AED Kadee: een nieuw outdoor entertainment concept ...

Webble-Up organiseert verrassende, virtuele events

DB Video en MOTCHA slaan de handen in elkaar en lanceren Webble-Up, een geavanceerd ...

The Oval Office breidt uit naar Frankrijk

Na België (2012) en Nederland (2017), zet The Oval Office nu ook haar eerste ...

“LET’S GO BACK TO LIVE” nù met professionele ACC-bureaus

Nu de regering het stappenplan voor de geleidelijke heropening van de event-sector heeft goedgekeurd ...

Fast Forward neXt, een doorgedreven samenwerking met BUTIK

What’s neXt? Sinds maart 2020 wordt ons sociale leven aan banden gelegd. We moesten ...

Persbericht namens de eventsector

Event Confederation reageert positief op het stappenplan van de overheid, hiermee kan onze sector ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.