MIJN HART, MIJN COACH door Bart van Consoulting: DEEL 2

Ons hartpotentieel blijkt nog steeds ongekend en daardoor ook ongebruikt.

De meeste mensen zijn bang van het ongekende en het onverwachte en hebben nooit de juiste begeleiders ontmoet, die hen op dat gevoelig domein richting hebben gegeven. Dus werd het leven vanuit de ‘mind’ een automatisch gevolg. Het hartpotentieel blijft daardoor ongebruikt en men groeit op met het idee dat we onze eigen kracht zijn en alles kunnen sturen en bereiken wat we willen. En dat is ook zo, maar … dan moeten we vertrouwd zijn met de meest belangrijke levenskwaliteiten en geen angst hebben voor het ongekende en het onverwachte. Dus is het van essentieel belang om het abstracte en het ontastbare tenminste te aanvaarden. Anders krijg je toch wel harde noten te kraken en wanneer het plotseling mis gaat, ben je volledig hulpeloos, alleen, geblokkeerd en compleet radeloos. Omdat je de leerscholen niet kan doorgronden en niet geleerd hebt om het onverwachte aan te kunnen. Het leven dwingt je om tot rede te komen en tegelijk wordt er altijd een evenwicht behouden, door de vrije keus van de mens, die of kiest voor het rechte, of het andere pad.
Dus, rijk of arm, als er iets onverwacht in je leven zich voordoet en je weet er geen raad mee, dan sta je daar, totaal afhankelijk.
Je kan de gebeurtenissen in ’t leven niet voorspellen wanneer je tegen de stroming ingaat, zonder kennis en kracht. Maar kies je voor de ‘flow’, bewustwording en het model waar ik voor kies, dan kan je beginnen ervaren wat voorspelbaarheid, het schaalbare enzovoort wil zeggen. Dan leer je werken met de kwaliteiten van jouw hart. En moet je dan een miljoen euro minder omzet draaien, doe het aub, want dat miljoen krijg je dubbel en dik terug via een ander kanaal.

Een rivier die natuurlijk stroomt, bouwt een onderstroom op die tegen de richting in gaat. Vissen weten dat.

Tegen de stroom ingaan, I Love It. Maar dan moet je weten wat je doet. Of je teert op jouw natuurlijk instinct en werkt vanuit je buik en hart, of je kent de wetten van de natuur en de spelregels door en door, omdat je een belezen of ervaren verkenner bent, een innovator of een pionier.
Maar leer eerst alles loslaten en stroom mee met de rivier. Hou er geen eigen opinies op na. Laat los, ga en verwerkelijk. Verlies geen tijd.

Maar we zijn en blijven afhankelijk van ons hart (en vele andere factoren) om te leven en dus ook ons succes en geluk te bereiken.

Van zodra we ons op dit terrein durven te begeven en onze hardnekkigheden bewust doorbreken, kunnen we de mogelijkheden van ‘the unknown & the unexpected’ beginnen te begrijpen en toepassen.

En dan werk je aan voorspelbaarheid, schaalbaarheid en het gerichte succes in functie van wie je bent in essentie. En niet in functie van wie je wil worden (zonder inzicht in deze materie). Want in dat geval is het leven dikwijls een harde leerschool, een dagelijkse bewijsvoering, een routineus parcours om ‘meer’ te willen hebben. En dat is helemaal niet nodig. Laat het naar je toe komen. Maar ontdek EERST wie je bent in essentie, wat je ziel nodig heeft en sta open om het ongekende en het onverwachte te leren inschakelen, als de meest innovatieve handgreep in je leven ooit.

Wat leert het hart ons nu? Hoe werkt het?

Elke ‘heartbeat’ bevat inhoud. En wanneer je die beats gaat leren horen, dan ga je de diepere betekenis van zelf-coaching ontdekken en heel wat omwegen in ’t leven vermijden. Je gaat als het ware je kanalen bewust leren gebruiken om aan te trekken wat je nodig hebt en om oude denkpatronen weg te werken. Je leert om in vertrouwen te leven, rust te vinden en te genieten van wat je toekomt. Het vechten hoeft niet meer en de blinde vlekken verdwijnen. Wat je altijd als waarheid hebt aanschouwt, leer je stap voor stap te herzien en een nieuwe wereld gaat voor je open. Je sluit je hart niet meer af voor de feiten. Je krijgt rust in je leven en trekt exact datgene aan wat je nodig hebt. De stress, de angst, het gevecht … bye bye.  Geen omwegen meer.

De omwegen zijn onze leerscholen. Iedereen kent ze. Maar ‘t liefst wil je meteen op ’t juiste spoor zitten en op je doel afgaan. Daarom doen mensen beroep op coaches, trainers en meer. Maar ook zij hebben een leidraad nodig. En waar blijft die inspiratie vandaan komen? En hoe zet je dat om in actie?
Tienduizenden euro’s investeren mensen in coaches. Heel goed. Maar ontken het bestaan van jouw hart als coach niet. Ze bezit een bron van wijsheid en vormt het centrum van alles wat in en uit je komt. En wat niet via ’t hart meer stroomt, kan onmogelijk de liefdevolle intentie dragen waarmee het gevuld is. Het hart geeft nooit de zegen, maar wat je erdoor laat vloeien is gegarandeerd geladen met wat we ‘succes’ noemen.

En kan je dit leren? Uiteraard. Hoe worden onze trainingen, onze muzikale en meditatieve begeleidingen opgebouwd denk je? Vanuit het hart? Absoluut, en dat voel je binnen de eerste minuut.

Het enige mooie uit alle dingen in ’t leven is de liefde. De rest is bedacht en dus niet voldoende gevuld met de energie, die we echt nodig hebben.

Mijn hart, mijn stilte, mijn coach, dit moet het worden.

Wat is consoulting?

Wil je meer rust in je leven? Leren werken vanuit je hart en een innovatieve strategie uitschrijven? Wil je naar je toe laten komen wat er voor jou is weggelegd? En ben je bereid om jouw denkpatronen te herzien? Ben je op zoek naar een gezond evenwicht en een stabiel verrijkend leven?

Neem dan gerust contact op via bart@consoulting.be en laat je al inspireren www.consoulting.be

CONSOULTING – EEN DIENSTBARE TRILOGIE 

  1. Het Consoulting 1.1. Programma en dat staat voor individuele training (1 op 1)

– Een probleem betekenis geven (persoonlijk of zakelijk)
– Een oplossing schetsen (de haalbaarheid uitzetten)
– Het gewenste resultaat opleveren (in maximaal 6 weken)

  1. Het Consoulting Teambuilding Programma’s en dat staat voor systeemdenken (vooral voor groepen)

– motivational speaker: motiverende en inspirerende inzichten
– betekenistrainer: positieve betekenis geven aan een hindernis
– zinvolle teambuilder: een zinvolle, oppeppende methodes om mensen dichter bij elkaar te brengen

  1. Muzikale & meditatieve omlijstingen (persoonlijk of teambuilding)

– Persoonlijke song voor bedrijfsleiders (een klant somt 3 favoriete nummers op en ik componeer op 14 dagen een persoonlijke song – afgeleverd op CD – hoge frequentie songs)
– Muzi’Kale: Harmonische meditatie sessies / leren omgaan met energie / muzikale avond
– Concerten (meditatieve kleinkunst)

Boek vandaag uw strategisch gesprek via bart@consoulting.be en geniet van de opstarttarieven (tot eind juni ‘18).
Voor meer info www.consoulting.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Persoonlijke Coaching voor ondernemers – Consoulting

Shares

You May Also Like

Tijd dus voor uw personeels- of eindejaarsfeest!

De mooiste tijd van het jaar staat weer voor de deur. Weldra zal een ...

Winterse meeting- en eventlocaties in Gent & Oost-Vlaanderen

Weldra is het weer zover. Die Kerst- en Eindejaarsfeer. Tover dus die vuurkorven, schapenvelletjes ...

Café Local pakt uit met fabelachtige remodelling

Wanneer je iemand vraagt of ze al van Café Local gehoord hebben, dan krijg ...

LIVING PLATES, een vernieuwend concept

Tafels komen tot leven! Het event agency Creationz lanceert dit najaar een mooi concept ...

Art of Confusion, een wondere wereld van verbeelding!

Stap binnen in een wondere wereld van verbeelding Wie ‘Art of Confusion’ zegt, stapt ...

Business Faculty verleent eerste hulp bij welzijn tijdens je vergadering

Je wil een succesvolle vergadering inrichten? Al eens nagedacht over een powerfood buffet of ...