MIJN HART, MIJN COACH: DEEL 1 door Bart van Consoulting

Zolang mijn hart klopt, blijf ik voorzichtig met uitspraken en gedachten over succes en geluk. Want de dag dat het stopt, wie of wat ben ik dan? Wat heb ik dan bereikt als bedrijfsleider of meditatief begeleider in mijn geval?
 
Het hart als zinvol voorbeeld, als instrument, een duurzaam middel om mezelf te coachen op een meest geavanceerd niveau.

Ontloop het niet, want je ‘rikketik’ negeren kan heel erg pijnlijke gevolgen hebben. Vroeger zag ik het als ‘een orgaan’, zoals de meesten, maar er was duidelijk iets meer aan de hand. Soms trok heel mijn borstbeen samen, of ging het heel snel bonken vanbinnen en op andere momenten ervaarde ik een enorme openheid. Kortom, de verschillen waren groot. En hoe bewuster ik werd van de verschillende gemoedstoestanden van mijn hart, hoe meer de puzzelstukjes in elkaar begonnen te passen. Zo kon ik staan praten met iemand en plots dat ‘getrek en gesleur’ rond mijn borstbeen voelen. Dat was opkomende kwaadheid n.a.v. de inhoud van een gesprek, inclusief projecties, onwaarheden, argumentaties, leugens, en meer. Of ik ging sporten en heel mijn borstkas voelde aan als een samengebonden doedelzak, amper in staat om te openen. En na enkele kilometers doorzetting, ervaar je letterlijk hoe dat bovenlichaam zich ontspant en opent, hoe je naar lucht kan happen en opmerkt dat je met wijd uitgestrekte armen verder loopt. Of bij het stretchen knakt je borstbeen. Voor een presentatie schiet je hartslag de lucht in of voor je moet optreden gaat je tikker zo wild te keer dat iemand, die naast me zat, me vroeg of ik me kon verplaatsen omdat hij mijn stress voelde. En effectief mijn hart sloeg tot in mijn oren en de achterkant van mijn hoofd (heb me uiteindelijk toch niet verplaatst).  
 
Vandaag omschrijf ik mijn hart als een instrument, een middel om mezelf te coachen, in mijn ‘flow’ te geraken, mezelf en anderen te voelen, situaties in te schatten, inspiratie te verzamelen, mijn dag neer te zetten die ik wil gemanifesteerd zien en om mij op een hoger en bewuster niveau te verbinden met mezelf en mijn taak als ‘menselijk en meditatief begeleider’.   
 
Ik blijf altijd dankbaar, wat ik ook bereikte in mijn leven, en vooral dat mijn hart nog steeds klopt. En deze dankbare houding, is mijn model en middel om mijn doel te bereiken.

Mijn dankbaar hart dus als business model. ‘Ik ben de ontmoeting die ik zie’.

Soms luister ik een half uur tot een uur naar mijn hart. Vooral ’s ochtendvroeg, bij het ontwaken. Dikwijls is dat 5:30 à 6:00. Dan zet ik me rechtop in mijn bed. En dan luister ik gewoon naar wat er binnen komt. Ik voel wie of wat ik ben. Ik ervaar waar de lucht, die ik inadem vastloopt. En tot waar ik met mijn aandacht kan zakken. Hoe ik uit mijn hoofd geraak. En dan ‘ont-moet’ ik, wie en wat ik wil, als een soort gelukkig wederzien en juistheid van het moment.  
 
Ik maak elke dag kennis met mijn menselijk hart en treed binnen in die wereld, waar ik zo afgesloten van heb geleefd. Omdat ik geloofde dat een ondernemer ‘zakelijk’ moest zijn. En die blinde vlek hield me weg van de ontmoeting, die ik nodig had om datgene te kunnen doen wat me vreugde geeft. Uw hart ontmoeten houdt ook de 3 pijlers van ’t leven in harmonie, nl. mijn gezondheid, relatie en financien. En daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor. Meer dan ooit. De weg die ik heb afgelegd heeft me gedwongen om te leren kijken naar de voorspellingen op het theaterdoek van mijn hart. Om te leren zien wat er werkelijk is. Om de persoon te ontmoeten die je bent en te mogen leven in een gezond evenwicht tussen werk en diepe rust.
 
Wanneer je hart stopt met kloppen, dan houdt het verhaal op. Feit!
 
Het is vanzelfsprekend dat ons hart slaat, maar het is toch meer dan een pomp in ons lijf. En zonder kennis over de onderliggende, zinvolle functies van ons hart, lopen we heel wat mis in ‘t leven en moeten we dagelijks vechten ‘om den brode’ en het behoudt van onze levensstandaard.
De obstakels die we ervaren, zijn altijd een weerspiegeling van ons persoonlijke verblindheid. Stagnatie, jaloersheid, verlies of winst, angst, personeelsproblemen, ruzie en conflict, slechte betalers, negatieve concurrentie, veeleisende klanten, weinig flexibiliteit, geen tijd, … allemaal spiegels. Maar willen we ze zien? Willen we werken aan onszelf, inzichten opdoen en de waarheid achterhalen? Zijn we bereid om een dankbaar hart te kweken en daarmee de last van onze schouders af te vegen? Willen we dat gezond evenwicht wel en daarvoor ook de prijs betalen? Of zijn we zo gehecht aan ons bezit, onze luxe en welvaart, het materiële leven waar we in staan? En welke prijs betaal je daar elke dag voor?
 
Ik kijk altijd rond mij, heel geïnteresseerd en benieuwd naar de waarheid. Ik luister vaak naar de stilte in de hectische omgeving en train me om de feiten te zien zoals ze zijn. Ik ga niet meer in de luchtbel zitten wachten op wat iemand mij wel of niet gunt, of wachten op een klant, die al dan niet vertrouwen heeft in wat ik aanbied. Neen, ik poseer geduldig tot er een moment ontstaat waar wij, jij en ik kunnen van genieten.
 
Je kan geen warm hart kopen. Het ontstaat wanneer je er ruimte voor maakt en dan wordt het een levensstijl waar wij, jijzelf en ik kunnen van leren.  
 
Wanneer je hart stopt met kloppen, ben je geen voorbeeld meer.
Het is een ‘brutale’ waarheid. Maar ik gebruik deze in mijn training. Stopt het hart, dan stopt alles.
Dat weten we uiteraard wel en het lijkt allemaal eveneens logisch, maar we houden er geen rekening meer mee. Het hart kan plots stop zeggen.
 
“Een zakenman denkt niet. Hij stapt recht op zijn doel af. Hij wil het resultaat helemaal, zelfverzekerd, open en alertheid en zonder zichzelf te beperken door wat het niet weet. Natuurlijk, breekbaar zoals hij is, valt of faalt hij regelmatig. Maar hij draagt de gevolgen voor de ogen van iedereen. En wanneer hij rechtstaat, zijn voeten voelt op de grond, zijn handen even op zijn hart legt, beseft dat hij nog leeft en dan vrolijk verder doet omdat hij er anderen mee kan en wil helpen, dan is hij ook een mens met een warm hart. En dat voelt fantastisch aan”.

Net omdat we het ongekende en het onverwachte niet beheersen, laten we los en bijten we vast in schijnbare en andere realiteiten.
Ik toon dagelijks aan hoe je beide aspecten (’t ongekende en ‘t onverwachte) kan inzetten als middel om mijn doel te bereiken, al denken velen nog dat het niet tastbaar is.
Ze kennen het niet, ze kunnen het niet zien en het is zogenaamd niet bewezen! Dus ze blijven er af, werken zich te pletter en verliezen het zicht op de feiten. Maar het kan ook anders.
 
Wat is consoulting?
 
Wil je meer rust in je leven? Leren werken vanuit je hart en een innovatieve strategie uitschrijven? Wil je naar je toe laten komen wat er voor jou is weggelegd? En ben je bereid om jouw denkpatronen te herzien? Ben je op zoek naar een gezond evenwicht en een stabiel verrijkend leven?

Neem dan gerust contact op via bart@consoulting.be en laat je al inspireren www.consoulting.be

CONSOULTING – EEN DIENSTBARE TRILOGIE 

  1. Het Consoulting 1.1. Programma en dat staat voor individuele training (1 op 1)

– Een probleem betekenis geven (persoonlijk of zakelijk)
– Een oplossing schetsen (de haalbaarheid uitzetten)
– Het gewenste resultaat opleveren (in maximaal 6 weken)

  1. Het Consoulting Teambuilding Programma’s en dat staat voor systeemdenken (vooral voor groepen)

– motivational speaker: motiverende en inspirerende inzichten
– betekenistrainer: positieve betekenis geven aan een hindernis
– zinvolle teambuilder: een zinvolle, oppeppende methodes om mensen dichter bij elkaar te brengen

  1. Muzikale & meditatieve omlijstingen (persoonlijk of teambuilding)

– Persoonlijke song voor bedrijfsleiders (een klant somt 3 favoriete nummers op en ik componeer op 14 dagen een persoonlijke song – afgeleverd op CD – hoge frequentie songs)
– Muzi’Kale: Harmonische meditatie sessies / leren omgaan met energie / muzikale avond
– Concerten (meditatieve kleinkunst)

Boek vandaag uw strategisch gesprek via bart@consoulting.be en geniet van de opstarttarieven (tot eind juni ‘18).
Voor meer info www.consoulting.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Persoonlijke Coaching voor ondernemers – Consoulting

Shares

You May Also Like

Tijd dus voor uw personeels- of eindejaarsfeest!

De mooiste tijd van het jaar staat weer voor de deur. Weldra zal een ...

Winterse meeting- en eventlocaties in Gent & Oost-Vlaanderen

Weldra is het weer zover. Die Kerst- en Eindejaarsfeer. Tover dus die vuurkorven, schapenvelletjes ...

Café Local pakt uit met fabelachtige remodelling

Wanneer je iemand vraagt of ze al van Café Local gehoord hebben, dan krijg ...

LIVING PLATES, een vernieuwend concept

Tafels komen tot leven! Het event agency Creationz lanceert dit najaar een mooi concept ...

Art of Confusion, een wondere wereld van verbeelding!

Stap binnen in een wondere wereld van verbeelding Wie ‘Art of Confusion’ zegt, stapt ...

Business Faculty verleent eerste hulp bij welzijn tijdens je vergadering

Je wil een succesvolle vergadering inrichten? Al eens nagedacht over een powerfood buffet of ...