Mijn nieuwe thuis in Brussel: The Dominican

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Je hebt zo van die hotels die je gewoon eens wil bezoeken … En The Dominican in Brussel stond reeds lang op mijn verlanglijstje. Ik plande bijgevolg een driedaagse, een citytrip in mijn eigen hoofdstad.

Ik checkte in op 1 november voor een verlengd weekend.
Het inchecken in The Dominican brengt je direct in de juiste sfeer, de deur wordt voor je geopend door een charmante man met bolhoed, stijlvol dus.
In de lobby zit niet alleen de sfeer goed door de muziek, maar je snuift er tevens een aangenaam geur op.
Inchecken gebeurt trouwens niet vanachter een grote balie, maar via een kleine desk waar je direct in contact staat met de front office manager.
De kamer dan … of beter gezegd de ‘operasuite’ met zeer ruime living, salon en tv, aparte slaapkamer met boxspring, badkamer met inloopdouche. Gewoonweg top!
In deze suite naast de klassieke minibar tevens een Nespresso koffiemachine.
Leuk vertoeven, verlengd weekend dus ik bracht ook veel tijd door in de kamer.

Ik voelde me er echt thuis, alles voelde gewoon goed aan. Als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik soms was vergeten dat ik mij in België bevond. Na het diner ‘s avonds buitenhuis (Brasserie du Passage) ging ik nog even iets drinken in de bar van het hotel. Ruime drankkaart met vele wijnen per glas, cocktails enz.
Ik opteerde voor een gin tonic, de bartender serveerde een perfecte drank, met de bijhorende aroma’s.
Na een zalige nachtrust, het ontbijt. Hier kijk ik steeds naar uit. Immers, ik kan echt genieten van een lekker ontbijt.

En ook dit was een schot in de roos, buiten het uitgebreide buffet kon je ook à la carte bestellen (zonder extra kosten). Mijn keuze: Egg Benedict. Één van de lekkerste recepten ooit geproefd!
The Dominican is een uniek designhotel, waar ik zeker in de toekomst opnieuw ga logeren. Vele kleine accenten bezorgden me een prettig gevoel, zoals de gotische muziek in de lift. Zelfs het logo van het hotel keert terug in de tekening van het tapijt en vele andere zaken … “The details are not the details, they make the design” zoals Charles Eames het zo mooi verwoordde. Bij deze dus een oproep aan de coolste Director of Sales van Brussel, you can invite me whenever you want! Wood approved!

Hotel Brussel met stijlvolle seminariezalen in Brussel – The Dominican

Shares

You May Also Like

Een duidelijk signaal …

De Corona-crisis heeft heel wat roet in het eten gegooid. Daar zijn we het ...

Toerisme Oostende is verheugd dat de meeting industrie weer perspectieven krijgt

Na een intense periode is Toerisme Oostende verheugd dat de meeting industrie weer perspectieven ...

Antwerpse Oktoberfesten op het water

Van zaterdag 19 september tot en met zaterdag 3 oktober zouden normaal gezien de ...

Alliance Belgian Event Federations evolueert naar Confederation Events

De Alliance Belgian Event Federations werd opgericht om de Belgische evenementenindustrie te verenigen tijdens ...

Technopolis organiseert eerste online Directors Forum Ecsite

We tonen dat Technopolis alles in huis heeft om digitale events te organiseren.” Technopolis organiseert ...

Een digitale oplossing voor uw event?

U wil graag opnieuw boodschappen communiceren naar uw doelpubliek? Een product lanceren of een ...