Mijn nieuwe thuis in Brussel: The Dominican

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Je hebt zo van die hotels die je gewoon eens wil bezoeken … En The Dominican in Brussel stond reeds lang op mijn verlanglijstje. Ik plande bijgevolg een driedaagse, een citytrip in mijn eigen hoofdstad.

Ik checkte in op 1 november voor een verlengd weekend.
Het inchecken in The Dominican brengt je direct in de juiste sfeer, de deur wordt voor je geopend door een charmante man met bolhoed, stijlvol dus.
In de lobby zit niet alleen de sfeer goed door de muziek, maar je snuift er tevens een aangenaam geur op.
Inchecken gebeurt trouwens niet vanachter een grote balie, maar via een kleine desk waar je direct in contact staat met de front office manager.
De kamer dan … of beter gezegd de ‘operasuite’ met zeer ruime living, salon en tv, aparte slaapkamer met boxspring, badkamer met inloopdouche. Gewoonweg top!
In deze suite naast de klassieke minibar tevens een Nespresso koffiemachine.
Leuk vertoeven, verlengd weekend dus ik bracht ook veel tijd door in de kamer.

Ik voelde me er echt thuis, alles voelde gewoon goed aan. Als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik soms was vergeten dat ik mij in België bevond. Na het diner ‘s avonds buitenhuis (Brasserie du Passage) ging ik nog even iets drinken in de bar van het hotel. Ruime drankkaart met vele wijnen per glas, cocktails enz.
Ik opteerde voor een gin tonic, de bartender serveerde een perfecte drank, met de bijhorende aroma’s.
Na een zalige nachtrust, het ontbijt. Hier kijk ik steeds naar uit. Immers, ik kan echt genieten van een lekker ontbijt.

En ook dit was een schot in de roos, buiten het uitgebreide buffet kon je ook à la carte bestellen (zonder extra kosten). Mijn keuze: Egg Benedict. Één van de lekkerste recepten ooit geproefd!
The Dominican is een uniek designhotel, waar ik zeker in de toekomst opnieuw ga logeren. Vele kleine accenten bezorgden me een prettig gevoel, zoals de gotische muziek in de lift. Zelfs het logo van het hotel keert terug in de tekening van het tapijt en vele andere zaken … “The details are not the details, they make the design” zoals Charles Eames het zo mooi verwoordde. Bij deze dus een oproep aan de coolste Director of Sales van Brussel, you can invite me whenever you want! Wood approved!

Hotel Brussel met stijlvolle seminariezalen in Brussel – The Dominican

Shares

You May Also Like

Welkom in het gloednieuwe Residence Inn by Marriott Gent!

Residence Inn by Marriott is het nieuwste hotel in Gent, pas geopend in november ...

Geef je toonzaal of Beursstand een make-over met mobiele lichtbakken

Wil je met je beurswand alle aandacht naar je toetrekken op een grote beurs? ...

One-on-One met Yves Van Dijck, Zaakvoerder Salons & Traiteur Magnus

In de reeks ‘One-on-One met … ‘ interviewde Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, ...

HotelloTOP België 2.0: Ready for the Future!

Netwerkorganisatie HotelloTOP België timmert al vijf jaar aan de weg om de hotellerie in ...

Essenscia Vlaanderen wakkert liefde voor STEM aan bij Technopolis

Het hart van Essenscia Vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, loopt ...

Smile Safari: unieke pop-up locatie voor aparte events & teambuildings

Welkom in het allereerste Instagram-museum van België: ‘Smile Safari’. Niet zomaar een museum, maar ...