Nieuwe eventhal ‘Radar’ opent de deuren in Lokeren vanaf september

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

In het gebouw waar ooit de legendarische Belgische club Cherry Moon geschiedenis schreef, opent in september een multifunctionele eventlocatie, genaamd Radar. Met een capaciteit van 1850 personen is de zaal geschikt voor grote bedrijfsfeesten en privé-events. Bedrijven kunnen bij Radar terecht voor zaken als productlanceringen, presentaties, netwerkevents en activaties. Privé-evenementen als trouwfeesten, een stevig rock ’n roll optreden of een electronische clubnacht behoren ook tot de mogelijkheden. Een collectief van mensen met ruim 25 jaar ervaring in de sector slaan de handen in elkaar om dit majestueuze project samen te verwezenlijken.

Een locatie met geschiedenis

U herinnert zich zeker nog de befaamde club Cherry Moon op de Gentse Steenweg in Lokeren. De

club werd in 1991 overgenomen door ondernemer Rudy Pincé en werd in geen tijd dé plaats waar wekelijks duizenden mensen naartoe kwamen om de nieuwste sounds in de elektronische muziek te ontdekken.

Tijdens de jarenlange heerschappij van de club kwamen zowat alle belangrijke house en techno DJ’s uit de hele wereld in Cherry Moon spelen: Laurent Garnier, Moby, Sven Väth, enz. De naam van de club blijft dan ook voor tienduizenden mensen een synoniem voor kwaliteit en cutting edge muziek en events. In 2013 besloot Rudy Pincé definitief de deuren te sluiten en werd Cherry Moon een reizend concept. Zes jaar later besluit een collectief van professionals om de zaal nieuw leven in te blazen onder de naam ‘Radar’.

Het Radar-collectief

Quincy Steveninck is een van de initiatiefnemers, we kennen hem van onder andere de retro parties Age of Love, Cherry Moon, Ghosthouse en Teknoville, … Hij is ook werkzaam als A&R voor Balmoral en Boccaccio Life reunions en mede-eigenaar van het boekingskantoor Ground Control Agency. Ook Nik Vandenberghe, de mede-eigenaar van het Gentse instituut Café Charlatan en Hof den Tuitelaar in

Meldert, zet zijn schouders mee onder dit fantastische project. Last but not least zal ook nightlife eventbureau ‘Nasty Mondays’, het bedrijf van Tijs Vandenbroucke, Mathias Kerckhof en Pascal Cauwelier, zijn jarenlange ervaring in het project steken.

Kwaliteit blijft nooit onder de Radar

“Radar zal zich onderscheiden als een multifunctionele eventlocatie waar stijl, warmte en functionaliteit zich verenigen” aldus Quincy Steveninck. “De buitenkant en het karakter van het gebouw roepen de vrijheid van de jaren ’90 op, daar waar de binnenkant volledig gerenoveerd zal worden volgens de noden van vandaag op het vlak van geluid, licht, hospitality en veiligheid.”

Nik Vandenberghe: “Radar is een project om ù tegen te zeggen. Ten eerste omdat dit de voormalige locatie is waar ooit de legendarische club Cherry Moon gehuisvest was. Dit gebouw was de thuisbasis van duizenden electro-fans en hier werd de Belgische clubscene op de kaart gezet! We zijn ervan overtuigd dat het gebouw een extra troef is voor het aantrekken van een brede waaier aan publiek. Ten tweede omdat de ligging, tussen Antwerpen en Gent, vlotte bereikbaarheid en zeer ruime parking absolute troeven zijn.”

“Radar wordt de ideale plek voor grotere bedrijfs- en privé-events waar het net dat ietsje meer mag zijn”, volgens Tijs Vandenbroucke. “Bedrijven kunnen bij Radar terecht voor de organisatie van productlanceringen, activaties, netwerkevents, enz. Daarnaast zal Radar met een eigen programmatie een belangrijke speler vormen op het vlak van high profile events binnen de muzieksector. We zullen een ruim aanbod bieden qua (elektronische) muziek, met een internationaal karakter en een zeer uitgebreid promotioneel netwerk.”

Praktische info

Opening: weekend 6 en 7 september 2019
Adres: Gentse Steenweg 144, 9160 Lokeren
Website: www.radarbelgium.be
Facebook: www.facebook.com/pg/radarbelgium
Instagram: www.instagram.com/radar.belgium

Shares

You May Also Like

Van der Valk en Jansen ‘preus’ op nieuw hotel in Gent

Veel bedrijvigheid rondom de Ghelamco Arena in Gent: de vakmannen van Jansen the Building ...

125.000 examens op Flanders Expo en Antwerp Expo vanaf 25 mei tot 1 juli 2020 volgens de nieuwe anderhalve meter-norm

Binnenkort starten de examens voor de studenten van universiteiten en hogescholen. Heel wat onderwijsinstellingen ...

Reopening Living Tomorrow Meeting Center

Living Tomorrow is happy to provide you with an update on their workflow and ...

Zes onlinedebatten, voor en door de sector

De reissector staat te popelen om terug van start te gaan. Een nieuw initiatief ...

Eventsector schiet onderwijs, steden en bedrijven te hulp met tijdelijke mobiele wasbakken

Acht eventbureaus hebben vanuit het Expert Center Event Marketing van de ACC (de vakvereniging ...

Videokanaal '#LockdownLab Technopolis' op HLN.be en in de HLN-app!

DPG Media en Technopolis werken samen om héél Vlaanderen te fascineren met wetenschap Vanaf ...