Nieuwe eventlocatie Avenue opent deuren in Antwerpen

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Vanaf heden is Antwerpen een venue rijker. Immers, in januari opent Avenue, de gloednieuwe evenementenlocatie op de site van Antwerp Expo. Met deze nieuwe locatie met een oppervlakte van 2.000 m2 richt Antwerp Expo zich tot de eventsector voor de organisatie van bedrijfsevents en congressen. Dankzij een gescheiden inkomhal met vestiaire en ontvangstbalie en de eigen toegangsweg met aparte parking, kan Avenue bovendien volledig autonoom van Antwerp Expo functioneren. Alle recente vernieuwingen op de site van Antwerp Expo laten Easyfairs toe om een antwoord te bieden op de veranderende behoeftes van grote bestaande evenementen zoals de Boekenbeurs. Dankzij dergelijke uitbreidingen wil het bedrijf dan ook meer nieuwe internationale beurzen en events aantrekken.

“Wij hebben afgelopen twee jaar bijna vijf miljoen geïnvesteerd voor de vernieuwing van Antwerp Expo en ik ben bijzonder fier op het resultaat,” aldus Dirk Van Roy, CEO Easyfairs Belgium. “De reacties van onze organisatoren en van de eventsector zijn alvast heel positief. Ik ben ervan overtuigd dat deze vernieuwingen een enorme meerwaarde zijn voor al onze organisatoren en bezoekers en dat we er zullen in slagen om op die manier nieuwe business naar Antwerpen te halen”.

Antwerp Expo 2.0

Met de opening van Avenue sluit Easyfairs fase 2 van project Antwerp Expo 2.0 af. Eind augustus 2018 ging de eerste fase van de werken van dit project van start, een project dat van Antwerp Expo een toekomstgerichte en toegankelijke evenementenhal moet maken die past binnen het Cultuurpark van de Stad Antwerpen: de 85 m brede gevel aan de Jan Van Rijswijcklaan werd totaal vernieuwd, de inkomzone 2 binnen werd helemaal gemoderniseerd en er gebeurden tal van verfraaiingswerken. Deze fase werd afgerond eind oktober 2018. Vervolgens werd in de zomer van 2019 fase 2 van het plan opgestart met de uitbreiding van 2.000 m2.

Dubbele functie

Deze uitbreiding heeft een dubbele functie. Enerzijds kan ze dienen als een uitbreiding van hal 4 waardoor deze in totaal 8.000 m2 wordt. Dit biedt aan de bezoekers van grote manifestaties, zoals de Boekenbeurs en het Antwerp Classic Salon, meer comfort en belevingsruimte en is noodzakelijk om grote internationale beurzen en grote nationale en internationale sportevents te kunnen aantrekken die een toegevoegde waarde zijn voor Stad Antwerpen en de haven. Anderzijds kan de uitbreiding van 2.000 m2 ook worden gebruikt als een aparte eventlocatie: Avenue.

Black Box Avenue

Deze kant-en-klare zaal beschikt over een unieke black box die volledig moduleerbaar is op maat van het evenement. De venue kan worden gebruikt als één grote ruimte, maar kan tevens worden onderverdeeld in twee of drie verschillende ruimtes met volledig personaliseerbare afmetingen. De black box wordt gevormd door een achtvoudig flexibel trackingsysteem – een uniek systeem binnen de Benelux – wat zorgt voor een heel gebruiksvriendelijke en snelle opbouw.

Met Avenue beschikt Easyfairs nu over een trendy eventlocatie in Antwerpen waarmee het een nieuw segment binnen de eventsector kan benaderen: productlanceringen, company events, congressen, conferenties, enz.

Fase 3

Ondertussen wordt reeds een derde uitbreidingsfase gepland. De eerste studies daarvan, die de totale exploitatieruimte zal uitbreiden tot een oppervlakte van 20.800 m2, zijn ondertussen volop aan de gang. De uitvoering ervan hangt evenwel samen met het voorzien van een parkeergebouw volgens het plan MOBER (Mobilteitseffectenrapport).

Easyfairs organiseert evenementen die bezoekers een visie op de toekomst bieden en die communities met elkaar in contact brengen. De groep organiseert momenteel 220 evenementen in 17 landen en beheert 10 eventlocaties in België̈, Nederland en Zweden. In België̈ organiseert Easyfairs 30 evenementen waaronder Advanced Engineering, Art Brussels, bis, Bois&Habitat, Empack, FACTS, Green, Horeca Expo, Made in Asia, Realty, Saveurs & Métiers, Worksafe, … Verder beheert het ook 4 eventlocaties: Flanders Expo (Gent), Antwerp Expo, Nekkerhal-Brussels North (Mechelen) en Namur Expo.

Vergadercentrum in Antwerpen – Antwerp Expo

Shares

You May Also Like

Kogel is door de kerk: AED Studios wordt grootschalig vaccinatiedorp

Na grondig overleg is er een beslissing uit de bus gekomen: de momenteel leegstaande ...

430 eventbedrijven staan klaar voor bouw vaccinatiecentra

Steden en gemeenten kijken naar bedrijven uit de evenementensector om zo snel mogelijk vaccinatiecentra ...

Eerste vaccinatiecentrum van Brussel opent in maart aan Heizel

In maart zal het eerste vaccinatiecentrum in Brussel aan de Heizel de deuren openen. ...

Nekkerhal wordt Mechels vaccinatiecentrum, opbouw begint morgen al

De Mechelse Nekkerhal zal op korte termijn omgevormd worden tot vaccinatiecentrum. Dat heeft het ...

Breaking News: "Corona-proof" rubriek op Mice Magazine

Beste MICE people, De post-Corona periode laat jammer genoeg wat langer op zich wachten ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.