Nieuwe Van der Valk Hotel Mechelen opent binnenkort de deuren

Op 18 november a.s. opent het nieuwe Van der Valk Hotel Mechelen de deuren. Olivier Wauters, Excecutive Director Eventonline, kreeg een preview tijdens zijn gesprek met Roy Wohrmann. Roy Wohrmann is een telg vierde generatie van de familie Van der Valk en tevens de zaakvoerder en General Manager van het nieuwe Van der Valk Hotel Mechelen.

Historisch en geklasseerd pand

Het nieuwe hotel huist in een historisch pand, met name het oude stedelijke zwembad van Mechelen. “Dit geklasseerde gebouw is een iconische locatie voor de Mechelaar,” vindt Roy Wohrmann. “Het oude gebouw dat wordt omgevormd tot hotel dateert van 1916 en was pas na acht jaar af. De Eerste Wereldoorlog was een beetje spelbreker. Een drietal jaar geleden hebben wij het pand van de stad Mechelen gekocht en ondertussen zijn we daar zo’n twee jaar in aan het werken. Aangezien het een geklasseerd pand is, kan je niet zomaar je zin doen bij de verbouwingen en dienden we strenge regels te volgen. Op 18 november e.k. opent het nieuwe hotel de deuren. Er werd veel tijd en moeite in het hotel gestoken, we hopen dan ook dat het zijn vruchten afwerpt. We zijn daar trouwens stellig van overtuigd.”

Vlotte bereikbaarheid

De locatie is alvast strategisch gekozen, halverwege tussen Antwerpen en Brussel. “We zijn tevens vlot bereikbaar,” stelt de GM. “Vlakbij de E19, op amper 400m. Bovendien zitten we tussen de autosnelweg en de stad zelf, op zo’n 800m van de historische Romboutstoren. We zijn trouwens gesitueerd in de gouden driehoek van de industriële zone Mechelen Noord-Zuid en Ragheno Business Park en dichtbij Willebroek waar ook veel industrie is gevestigd. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er iets succesvol van te maken.”

Leisure en MICE

Het hotel beschikt over 124 kamers met o.a. suites, monumental rooms, poolview kamers en superior kamers. De Mechelse vestiging van de hotelketen Van der Valk is niet alleen een leisure bestemming, maar mikt tevens op de MICE-markt. “We beschikken over zes multifunctionele zalen die een oppervlakte hebben van 530 m2. Hier kunnen we bijvoorbeeld diners organiseren tot 220 personen met seating of 450 voor een walking dinner. Verder hebben we een restaurant met 200 zitplaatsen waar ook de live cooking zal doorgaan, vooral dan op vrijdagavond en zondagmiddag. Voor zakelijke klanten bekijken we momenteel nog brunch-opportuniteiten. Donderdagavond zullen er in het restaurant liveconcertjes doorgaan, ook om de Mechelaars naar dit historische pand te halen. Verder is er onze ‘Bar Bernard’ met een capaciteit voor 80 personen waar we lekkere cocktails gaan serveren.”

Zwembad wordt siervijver

Het oude zwembad krijgt een andere bestemming. “Rond het vroegere zwembad hebben we nu vergaderzalen en 56 kamers met balkon die zicht hebben op het zwembad. Indien we er opnieuw een zwembad van zouden maken, zou dat te kostelijk zijn, bovendien als er hier een huwelijksfeest of meeting wordt georganiseerd, is het immers ‘not done’ wanneer andere mensen aan het zwemmen of kinderen aan het spelen zijn.” De nieuwe eigenaar heeft het dak van het oude zwembad verwijderd want het krijgt evenwel een andere, belangrijke bestemming. “Het wordt een mooie siervijver met vissen, planten en waterpartijen,” aldus de GM. “Een rustgevende plek middenin de stad.”

Van der Valk Hotel Mechelen opent dus vanaf 18 november de deuren, zowel het hotel als het restaurant.

Vergaderlocatie in Mechelen – Van der Valk hotel Mechelen

Shares

You May Also Like

Geen (examen)stress bij Uhasselt

“Onze wetenschappers zijn top in hun vak. Vandaag ondersteunen zij de diverse overheden. Daarom ...

Creationz redt Global Product Launch: Thermo King Advancer

We schrijven begin maart, Creationz en Thermo King zijn in volle voorbereiding voor de ...

Een nieuwe taal, een nieuw begin

Op weg naar events met een andere grammatica, maar met evenveel passie Het werd ...

Corona Lockdown geen downtime voor Geert Debusschere, zaakvoerder van Ecco La Luna

Kalmere periode tijdens de lockdown? Niet voor Geert Debusschere en zijn medewerkers van Ecco ...

Welcome Back at the Living Tomorrow Meeting Center

Looking for a safe, comfortable and easily accessible location for your next meeting? Well, ...

Den Berg in Londerzeel introduceert zomerconcept ‘La Montaña’

De Corona-pandemie heeft lelijk huisgehouden de afgelopen maanden, ook in de horecasector. Ondanks getroffen ...