Nog meer studioruimte bij AED Studios

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Dit najaar worden er bij AED Studios in Lint niet minder dan 6 televisieprogramma’s opgenomen. Daarnaast vinden er verschillende grote evenementen plaats en komt de crew van ‘Holiday On Ice’ opnieuw twee Europese shows repeteren. Hierdoor zitten de 16 studio’s bij AED afgeladen vol, en moest er op zoek gegaan worden naar extra ruimte om al deze producties te kunnen faciliteren. Door in de watertank van de grote studio 12 een modulaire stalen constructie te plaatsen, kan er voortaan bijkomend 875 vierkante meter studiovloer worden gecreëerd zodat alle televisieprogramma’s, showproducties en evenementen bij AED Studios kunnen ondergebracht worden.

Naast de vaste producties van ‘Familie’ en ‘De Buurtpolitie’, worden ook ‘Loïc, zot van koken’, ‘Is er een dokter in de zaal’, ‘Dancing with the stars’ en ‘Belgium’s got talent’ dit najaar bij AED Studios opgenomen. Deze programma’s zijn te bekijken op 5 verschillende zenders in België en Nederland (VTM, Vier, Eén, RTL-TVI en RTL4) en worden gemaakt door 4 productiehuizen (Zodiak Belgium, Lecter Media, Fremantle Belgium en Pretpraters).

Ook ‘Holiday On Ice’ strijkt opnieuw neer in Lint om met meer dan 80 personen hun nieuwe shows artistiek en technisch te repeteren op twee ijspistes in de studio’s. Daarnaast vinden er dit jaar nog talloze bedrijfshappenings en events plaats, waaronder het polonaisefeest ‘Studio Schlager’, de veiling van de ‘Donkey Parade 2019’ voor het goede doel en de voorstelling van de nieuwe Gault&Millau restaurantgids 2020.

Nooit eerder was het zo druk in het Lintse studiocomplex. Daardoor ontstond de nood om meer studioruimte te creëren om aan alle aanvragen te kunnen voldoen. De watertank in studio 12 wordt gebruikt voor onderwateropnames en als decor bij exclusieve evenementen, maar dankzij de nieuwe ingreep beschikt AED nu over één van de grootste studio’s in Europa.

Door de watertank van 25m op 35m te overdekken, beschikt studio 12 voortaan over een totale oppervlakte van 3200m2 en 20 meter vrije hoogte voor grote televisieshows, filmproducties of bedrijfsfeesten. De constructie kan 750kg/m2 dragen en kan op slechts enkele uren tijd geplaatst of verwijderd worden. De structuur weegt ongeveer 70 ton en werd voorzien van 3 lagen speciale verf die het staal beschermt tegen corrosie en die de waterkwaliteit niet aantast.

Glenn Roggeman, CEO van AED group, geeft toelichting bij de werken: “Onze watertank met meer dan 3 miljoen liter kristalhelder water dat tot 32 graden kan verwarmd worden, is een sterke troef voor de internationale entertainment sector. De filmproductie ‘Kursk’ konden we hierdoor naar België lokken, wat toch een mooie meerwaarde creëert voor onze lokale economie. Maar als de studio niet gebruikt wordt voor opnames, dan kunnen er ook exclusieve evenementen in georganiseerd worden.

Vanaf nu geven we onze klanten de mogelijkheid om zelf de indeling van de studio te kiezen. Zo kunnen ze de immense studiovloer van 3200m2 volledig gebruiken of kan er geopteerd worden om de watertank te gebruiken als onderdeel van het decor in de zaal. Met de nieuwe constructie kunnen er nu zelfs ‘eilanden’ gecreëerd worden waarop een optreden of modeshow kan plaatsvinden, met water eromheen. Dit is toch wel uniek in Europa, zeker als je weet dat er ook showverlichting op of in het water kan geplaatst worden, zelfs in combinatie met fonteinen of een vuurspektakel. De klant kiest dus zelf de setup van de zaal, zonder dat we daar een meerprijs voor aanrekenen.”

Voor meer informatie over AED Studios kan u terecht op de website www.AEDstudios.com

Locatie voor bedrijfsfeesten in Antwerpen – AED Studios

Shares

You May Also Like

New Balls Please creëert een handige tool: Live Strategy Roadmap

New Balls Please verzamelt haar live strategy expertise in een roadmap. De ervaring en ...

3Square Events heeft het één en ander te melden

Na de opening van 3Square Zwijnaarde, 7 jaar geleden, en de uitbating van de ...

fielddrive lanceert een snelle en eenvoudige oplossing voor het printen van uw event badges

Met deze oplossing kan je voortaan zelf de deelnemers registratie verzorgen en badges ter ...

MidnightCoffee gaat terug naar de roots van Café Local met een Cuban Night

De eventbaristas van midnightcoffee kwamen onlangs op bezoek in Café Local voor de organisatie ...

Ostend inspirational congress – a deep dive for the meeting industry

October 22nd was marked in quite a few meeting planners’ agendas, as the convention ...

Studio 100 en Belgocatering openen Chef’s Club met Roger van Damme

Vanaf november 2019 opent ‘Chef’s Club’, een nieuw restaurant in het Studio 100 Pop-Up ...