Nog meer studioruimte bij AED Studios

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Dit najaar worden er bij AED Studios in Lint niet minder dan 6 televisieprogramma’s opgenomen. Daarnaast vinden er verschillende grote evenementen plaats en komt de crew van ‘Holiday On Ice’ opnieuw twee Europese shows repeteren. Hierdoor zitten de 16 studio’s bij AED afgeladen vol, en moest er op zoek gegaan worden naar extra ruimte om al deze producties te kunnen faciliteren. Door in de watertank van de grote studio 12 een modulaire stalen constructie te plaatsen, kan er voortaan bijkomend 875 vierkante meter studiovloer worden gecreëerd zodat alle televisieprogramma’s, showproducties en evenementen bij AED Studios kunnen ondergebracht worden.

Naast de vaste producties van ‘Familie’ en ‘De Buurtpolitie’, worden ook ‘Loïc, zot van koken’, ‘Is er een dokter in de zaal’, ‘Dancing with the stars’ en ‘Belgium’s got talent’ dit najaar bij AED Studios opgenomen. Deze programma’s zijn te bekijken op 5 verschillende zenders in België en Nederland (VTM, Vier, Eén, RTL-TVI en RTL4) en worden gemaakt door 4 productiehuizen (Zodiak Belgium, Lecter Media, Fremantle Belgium en Pretpraters).

Ook ‘Holiday On Ice’ strijkt opnieuw neer in Lint om met meer dan 80 personen hun nieuwe shows artistiek en technisch te repeteren op twee ijspistes in de studio’s. Daarnaast vinden er dit jaar nog talloze bedrijfshappenings en events plaats, waaronder het polonaisefeest ‘Studio Schlager’, de veiling van de ‘Donkey Parade 2019’ voor het goede doel en de voorstelling van de nieuwe Gault&Millau restaurantgids 2020.

Nooit eerder was het zo druk in het Lintse studiocomplex. Daardoor ontstond de nood om meer studioruimte te creëren om aan alle aanvragen te kunnen voldoen. De watertank in studio 12 wordt gebruikt voor onderwateropnames en als decor bij exclusieve evenementen, maar dankzij de nieuwe ingreep beschikt AED nu over één van de grootste studio’s in Europa.

Door de watertank van 25m op 35m te overdekken, beschikt studio 12 voortaan over een totale oppervlakte van 3200m2 en 20 meter vrije hoogte voor grote televisieshows, filmproducties of bedrijfsfeesten. De constructie kan 750kg/m2 dragen en kan op slechts enkele uren tijd geplaatst of verwijderd worden. De structuur weegt ongeveer 70 ton en werd voorzien van 3 lagen speciale verf die het staal beschermt tegen corrosie en die de waterkwaliteit niet aantast.

Glenn Roggeman, CEO van AED group, geeft toelichting bij de werken: “Onze watertank met meer dan 3 miljoen liter kristalhelder water dat tot 32 graden kan verwarmd worden, is een sterke troef voor de internationale entertainment sector. De filmproductie ‘Kursk’ konden we hierdoor naar België lokken, wat toch een mooie meerwaarde creëert voor onze lokale economie. Maar als de studio niet gebruikt wordt voor opnames, dan kunnen er ook exclusieve evenementen in georganiseerd worden.

Vanaf nu geven we onze klanten de mogelijkheid om zelf de indeling van de studio te kiezen. Zo kunnen ze de immense studiovloer van 3200m2 volledig gebruiken of kan er geopteerd worden om de watertank te gebruiken als onderdeel van het decor in de zaal. Met de nieuwe constructie kunnen er nu zelfs ‘eilanden’ gecreëerd worden waarop een optreden of modeshow kan plaatsvinden, met water eromheen. Dit is toch wel uniek in Europa, zeker als je weet dat er ook showverlichting op of in het water kan geplaatst worden, zelfs in combinatie met fonteinen of een vuurspektakel. De klant kiest dus zelf de setup van de zaal, zonder dat we daar een meerprijs voor aanrekenen.”

Voor meer informatie over AED Studios kan u terecht op de website www.AEDstudios.com

Locatie voor bedrijfsfeesten in Antwerpen – AED Studios

Shares

You May Also Like

Exclusief interview met Zuhal Demir Vlaams Minister van Toerisme

In het kader van de persvoorstelling van CERM, het COVID Event Risk Model, had ...

Veilige heropstart van eventsector mogelijk dankzij COVID Event Risk Model

Unieke samenwerking tussen eventsector, overheid en academische wereld Het COVID Event Risk Model (CERM) ...

Breaking news! Train World creëert een nieuwe digitale tool

Train World beseft dat alles in onze veeleisende wereld steeds sneller gaat en dat ...

Kogel door de kerk: evenementen kunnen weer!

De Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, heeft vandaag, 24 juni, een akkoord bereikt ...

Ontslag in 30% van de organisaties in Belgische eventsector

KdG-expertisecentrum Publieke Impact monitort impact van de coronacrisis De voorbije drie maanden moest maar ...

Nationale actie evenementensector op de Heizel

Op 18 juni voerden verschillende grote bedrijven en vakverenigingen uit de evenementensector actie in ...