O-Forty: innovatief en inspirerend

Langs de E40, vlakbij de afrit Oostkamp, ontwikkelde Global Estate Group ‘O-Forty’. Dit hypermoderne Business & Meeting Center biedt kantoorruimte voor meer dan 800 werknemers van bedrijven die gericht zijn op Research & Development. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had ter plaatse een gesprek met Marketing Manager Maaike Spanhove.

What’s in a name?

“De naam van het nieuwe bedrijvencomplex is een knipoog naar Oostkamp en de E40,” legt Maaike Spanhove uit. “Het betreft een nieuw bedrijvencomplex langs de E40 met acht kantoorgebouwen. Ondertussen zijn er vijf gebouwd en er komen nog drie erbij. In totaal goed voor zo’n 22.000 vierkante meter kantoorruimte. Centraal op de site staat een Business & Meeting Center inclusief twaalf vergaderzalen waar bedrijven vanop de site of van buitenaf deze vergaderruimten kunnen afhuren. Vanuit dit meeting center bieden we een aantal diensten aan.”

Global Estate Group

Doorgaans ontwikkelt Global Estate Group als projectontwikkelaar de site en verhuurt of verkoopt het een project na oplevering. “Aangezien we sterk in dit concept geloven, hebben we beslist om de uitbating van het Business & Meeting Center op ons te nemen,” aldus Maaike Spanhove. “We zijn er echt van overtuigd dat het kantoor van de toekomst niet meer enkel voor pure kantoorruimte staat, maar dat er ook nog een bepaalde verbindende functie nodig is. En dat kopers of huurders van kantoorruimten ook op zoek zijn naar die extra diensten die hier worden aangeboden. Zo is op deze site naast kantoor- en vergaderruimte ook plaats om te ontspannen dankzij de fitness en een padelterrein. Bovendien bieden wij ondersteuning aan de bedrijven en zorgen we voor een toegevoegde waarde voor de bedrijven die zich hier in het bedrijvencomplex vestigen.”

Synergie

O-Forty wil vooral ook synergie creëren tussen de verschillende partijen die hun intrek nemen op de site. “De bestemming van de kantoorgebouwen is Research & Development. In principe zijn het dus allemaal bedrijven die bezig zijn met onderzoek en ontwikkeling. Met ons Business & Meeting Center willen we dan ook de lijm zijn tussen al die bedrijven,” vindt Maaike Spanhove. “Een netwerkevent organiseren, een after work drink, enz. dat willen we van hieruit doen. Daarom ook dat we als projectontwikkelaar onze tanden hierin hebben gezet.”

O-Food

Het Business & Meeting Center beschikt ook over een foodbar om de hongerigen te spijzen en de dorstigen te laven, met name ‘O-Food’. “Onze cateringdienst wordt uitgebaat door ‘Taste It’, een bedrijfscateraar,” legt de Marketing Manager verder uit. “In O-Food kunnen mensen ontbijten of lunchen of eten meenemen naar hun kantoor. Ook tijdens meetings kan van hieruit catering worden voorzien, via standaardpakketten of gewoonweg op maat.” Evenementen met een externe cateraar zijn tevens mogelijk en iedereen, ook externen dus, is welkom voor een hapje in O-Food.

Sustainability

De hele site is BEN, voluit bijna-energneutraal. “Er werd doorgedreven gekeken naar het gebruik van de duurzaamste materialen en recentste technieken,” stelt Maaike Spanhove. “Het was onze ambitie om een heel innovatief kantoorgebouw neer te zetten. Naar ventilatie toe, met Corona in het achterhoofd, bijvoorbeeld, is alles volgens de nieuwste Europese normen. Wij waren trouwens een van de eersten helemaal in orde. Ook op gebied van verlichting en domotica bieden we het neusje van de zalm.” Specifiek zijn de vergaderruimten uitgerust met interactieve flipcharts en topnotch beeldschermen. “Alles is voorzien om elke meeting op technologisch gebied heel vlot te laten verlopen,” klikt het.

Grote eventruimte

Het bedrijvencomplex blijft in verdere ontwikkeling. Zo zit een grote eventruimte van 500 vierkante meter momenteel nog in de ontwikkelingsfase. “Onze grootste vergaderzaal kan 36 personen huisvesten. Die grote eventruimte zal plaats voor 100 personen bieden. In die nieuwe ruimte ga je verschillende break-out rooms hebben om bijvoorbeeld eerst iets in gefaseerde groepjes te organiseren gevolgd door een receptie in de grote ruimte. Bedrijven gaan trouwens alle ruimten kunnen combineren wat voor heel wat mogelijkheden zorgt,” aldus de Marketing Manager.

Uitstraling

Het mag worden gezegd. De ganse site heeft een mooie uitstraling. “Govaert & Vanhoutte, een gerenommeerd Brugs architectenbureau, heeft niet alleen de volledige site ontworpen, maar ook het interieur van het Business & Meeting Center. Resultaat is een site met een heel mooie uitstraling. Wie hier binnenstapt ervaart een unieke sfeer die heel aangenaam, maar tegelijk professioneel oogt om klanten te ontvangen of om te brainstormen, en die inspirerend werkt,” aldus nog Maaike Spanhove.

Innovatief en veelzijdig meetingcenter met foodbar in Oostkamp – O-Forty

Shares

You May Also Like

Keek jij ook naar de BEA Awards via livestreaming? – Citymesh

EEN EVENEMENT VOOR DE EVENEMENTENSECTOR De Nekkerhal in Mechelen stond op 1 december helemaal ...

BEA Awards 2021: Goud voor de beste 8 eventprojecten van de voorbije twee jaar

De allerbeste live events van de afgelopen twee jaar werden op 1 december gehuldigd ...

Cameras on! Time to go digital, hybrid and even physical!

Of course, business goes on! Of course we need meetings! And that is still possible ...

Uw bedrijfsevenement in combinatie met teambuilding in een prachtige omgeving – Les Sorbiers

Hotel ‘Les Sorbiers’ ongekende parel in de Maasvallei  Een driesterrenhotel zonder televisie op de ...

De visie van een event-organisator én preventieadviseur op de onzekere corona-situatie

“Vandaag kan je met gezond verstand lockdowns of sluitingen vermijden!” Tom Bellens aan het ...

Total-e, een totaalleverancier voor evenementen
met een unieke combinatie van diensten en materialen