Ook de eventsector toont zijn warm hart en springt bij in de getroffen regio

In nauwe samenwerking met het Belgische Rode Kruis en het NCCN (Nationaal Crisis Centrum), FOD Binnenlandse Zaken en Kabinet Verlinden, heeft de EVENT Confederation, onder leiding van haar voorzitster Vinciane Morel in de afgelopen dagen een hulpactie opgezet voor de slachtoffers van de overstromingen in het oosten van ons land. 

Hiermee voegde de sector de daad bij het woord om met haar logistieke knowhow actie te ondernemen en gericht sponsors aan te spreken. Al op zondag 18 juli werd een samenwerking beklonken met de Belgian Food Truck Federation om massaal in te zetten voor deze hulpactie. Sinds midden vorige week werkte de sector samen, onder leiding van de EVENT Confederation om zijn logistieke kennis en productie keten aan te wenden en via het Rode Kruis van België lokale betrokken gemeenschappen te voorzien van twee maaltijden per dag in de vorm van foodtrucks, mobile kantines en lunch boxes. Het Rode Kruis gaf eerder al aan dat dit waarschijnlijk een operatie wordt van weken zelfs maanden. We zitten nu op een dagelijkse capaciteit van 5500 maaltijden maar dit moet nog groeien naar 7500. Vandaar onze oproep binnen de sector van food trucks en cateraars om zich nog aan te melden bij Event Confederation en deze actie te ondersteunen.

Wij danken dan ook alle mensen en organisaties die voor dit goede doel in de bres gesprongen zijn. In goede en slechte tijden kan men rekenen op de mensen uit de brede evenementen sector.

Photo by Croix Rouge de Belgique.

Shares

You May Also Like

Yannick Bouts nieuwe general manager van Kasteel van Ordingen

Yannick Bouts wordt op 1 oktober de nieuwe general manager van het Kasteel van ...

Eventcity.be: Pop-up Eventlocatie in Mechelen

Van september tot eind december is Mechelen een straffe eventlocatie rijker. Eventcity.be is een unieke venue ...

Event Confederation reageert opgelucht op de heropening van de sector

Vanaf 1 september (1 oktober voor de Brusselse regio) mag men met 200 personen ...

Zet de deuren naar events wagenwijd open – Sound of Silence

Vrijdag vindt een nieuw Overlegcomité plaats. Een moment waar we met #SoundOfSilence en de ...

Pop-up Team-buildings at Holiday Inn Brussels airport
In collaboration with Event Masters

Where: Holiday Inn Brussels Airport
When: September & October 2021