Op verkenning in Hotel August

August-Antwerp

Onlangs werd ik uitgenodigd om de stijl van Hotel August in Antwerpen aan den lijve te ondervinden. Hotel August is een voormalig Augustijnenklooster, omgetoverd tot een modern oord van rust en kalmte, charmant met modernistische accenten. Hotel August beschikt bovendien over drie vergaderzalen, een bibliotheek en een paviljoen in een van de tuinen. De vergaderruimtes en het paviljoen zijn beschikbaar voor kleine en middelgrote evenementen, van 2 tot 32 personen.

Mijn eerste contact met Hotel August zat direct goed. Mooi, want ik hecht daar veel belang aan. Niks is vervelender dan staan ronddraaien in een lobby van een hotel zonder iemand die je aanspreekt, maar bij Hotel August was dit zeker niet het geval!

Een charmante dame begeleidde me snel door de check-in nadat ik mijn wagen had geparkeerd op de ondergrondse parking met 22 plaatsen.

Na een fris glaasje water kreeg ik al snel een korte rondleiding in het hotel. Ik keek alvast uit naar het restaurant voor het avondmaal. Immers, de setting zag er veelbelovend uit.

De kamer gaf me een zeer cosy gevoel. Onder de dikke houten balken kreeg ik het welbehaaglijke gevoel dat ik op zolder sliep. Knus en gezellig dus! Deze ‘Experience kamer’ was zeer functioneel, badkamer met uitzicht op de prachtige site, inloop douche. Gerieflijk dus.

Dinnertime! Hier keek ik enorm naar uit, August… ik had er reeds veel over gehoord.

Het restaurant staat immers onder leiding van Nick Bril, jawel eigenaar en Chef van ‘The Jane’ (2 Michelin-sterren). Ik nam als aperitief een klassieker, een coupe champagne, ik kende het huis niet maar het was een topper. Ik had er tevens twee oesters bij besteld, natuur en tempura, topkwaliteit! Als voorgerecht opteerde ik voor gemarineerd kalfsvlees, zeg maar een vitello tonnato, en als hoofdgerecht de hoevekip. August biedt ook topwijnen aan per glas, ik had als witte een Zuid-Afrikaanse en als rode een Italiaan uit Alba (Piemonte).

Het diner was voortreffelijk! Onder het waakzame oog van Nick Bril worden er in August topgerechten geserveerd. Hij was trouwens zelf aanwezig. Het restaurant zat dan ook afgeladen vol en dit op een woensdag.

Hotel August in combinatie met het restaurant is een ‘must visit’. Trouwens, er werd ook goed geïnvesteerd in de bedden, want na een schitterende nachtrust heb ik ’s ochtends genoten van een lekker ontbijt, opnieuw geserveerd in het gezellige restaurant.

Interessante tip: de interieuraccessoires van het hotel, zoals plaids, bedlinnen, tableware, enz. zijn tevens te koop in de Shop van het hotel.

Hopelijk vindt de GM Duco Heijbroek dit artikel zo goed dat ik nog eens mag terugkeren want ik ben absolute fan … bijgevolg … Wood approved! – Erik Wood

Hotel met vergaderfaciliteiten in Antwerpen Centrum – Hotel August

Shares

You May Also Like

Een duidelijk signaal …

De Corona-crisis heeft heel wat roet in het eten gegooid. Daar zijn we het ...

Toerisme Oostende is verheugd dat de meeting industrie weer perspectieven krijgt

Na een intense periode is Toerisme Oostende verheugd dat de meeting industrie weer perspectieven ...

Antwerpse Oktoberfesten op het water

Van zaterdag 19 september tot en met zaterdag 3 oktober zouden normaal gezien de ...

Alliance Belgian Event Federations evolueert naar Confederation Events

De Alliance Belgian Event Federations werd opgericht om de Belgische evenementenindustrie te verenigen tijdens ...

Technopolis organiseert eerste online Directors Forum Ecsite

We tonen dat Technopolis alles in huis heeft om digitale events te organiseren.” Technopolis organiseert ...

Een digitale oplossing voor uw event?

U wil graag opnieuw boodschappen communiceren naar uw doelpubliek? Een product lanceren of een ...