Opening luxe boutique hotel Gulde Schoen Antwerpen

Suitehotel Gulde Schoen in hartje Antwerpen

Op 22 maart 2018 opende Suitehotel Gulde Schoen aan de Melkmarkt in Antwerpen haar deuren: Een historisch gebouwcomplex dat verwijst naar een gouden schoen kon geen wellicht treffender eigenaren vinden dan Rode Duivel Moussa Dembélé, zijn moeder Tilly en zus Assita die het gedurende een grondige restauratie omtoverden tot het high-end Suitehotel Gulde Schoen. Wie vandaag het pand betreedt, ziet een elegante versmelting van oud en nieuw. 

Uniek gebouwcomplex met een eeuwenlange geschiedenis.

Het gebouwcomplex verkreeg doorheen de tijd bijzondere en kenmerkende bouwkundige elementen, zoals traptorens, meerdere binnenkoeren, een zuilengalerij, muurschilderingen, volumineuze kelders en een monumentale toegangspoort in barokstijl. De vestiging van antiquairs vanaf het begin van de 20ste eeuw deed er nog een schepje bovenop, met de installatie van historiserende interieurelementen van uiteenlopende herkomst. Een archeologisch onderzoeksteam trof er  in 2013 sporen en vondsten aan uit niet minder dan zeven eeuwenj, die vandaag in het Suitehotel Gulde Schoen te bewonderen zijn.

De 9 suites zijn alle 9 uniek

Om een uitgesproken bijzondere ervaring voor de gast te bereiken werd veel aandacht besteed aan alle interieurelementen in de 9 suites; een poëtisch gestileerde open haard, een badkamer in de traditie van de thermen en, in de meeste suites, een functionele kitchenette.  Er werd gekozen voor natuurlijke en exclusieve materialen zoals natuursteen, marmer en massieve houtsoorten, waarvan de puurheid een natuurlijk gevoel van rust uitstraalt.

The Gilded Bar & Restaurant

The Gilded Bar ademt de charme uit van het 14de eeuwse gebouw, gecombineerd met een luxueus, warm design. Een nieuwe ‘place to be’, waar men van ’s ochtends tot ’s nachts terecht kan om niet alleen een gezellige, maar ook een heel smaakvolle tijd te beleven.  Via de patio, die volkomen doet vergeten dat men eigenlijk in hartje Anwerpen is, wordt The Gilded Restaurant bereikt. Het biedt een moderne, seizoens- gebonden keuken vol Mediterraan-Aziatische invloeden, creatieve wendingen en verrassende ontdekkingen.

Familietraditie van gastvrijheid

Vandaag is Suitehotel Gulde Schoen een ‘thuis’, waar alles kan, alles mag en alles mogelijk gemaakt wordt. Suitehotel Gulde Schoen bezorgt de gast een heel speciaal verblijf in ’t Stad en biedt veel diensten, van een privébutler tot kinderopvang, een gepersonaliseerd shopadvies tot de organisatie van een boardmeeting, allemaal te bespreken met Assita Dembélé en haar team.

Suitehotel Gulde Schoen

Melkmarkt 37–39, B-2000 Antwerpen, België +32 (0)3 280 00 30 info@guldeschoen.be www.guldeschoen.be

Shares

You May Also Like

Event Masters wint ‘Incentive Travel Agency of the Year’ – award

Op 16 november 2018 vond de 21ste editie van de TM Travel Awards, georganiseerd ...

Event consultant KonseptS genomineerd voor prestigieuze Internationale Best Event Award

“De ideale gelegenheid om te pleiten voor de verdere professionalisering van onze sector” KonseptS, ...

The Beast komt naar Antwerpen: Boek nu een private event of groepstickets!

The World’s Coolest Inflatable is eindelijk terug in België! The Beast experience maakte reeds ...

Technopolis Events: topcatering voor uw event

Dat Technopolis ondertussen veel meer is dan wetenschap en fun is ondertussen wel geweten. ...

Van der Valk proudly presents…. GARDEN OF SECRETS

When fire meets Ice  When business meets leisure Deze winter komt Van der Valk ...