Opera Gent organiseert COVID-proof bedrijfsevent

Op 4 september jl. organiseerde Opera Gent een bedrijfsevent voor haar partners, leveranciers en de pers om aan te tonen dat dergelijke evenementen veilig en volgens de heersende COVID-19 normen kunnen doorgaan. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline was aanwezig en zag dat het goed was.

De aanwezigen dienden vooraf in te schrijven om hun komst te bevestigen (in het kader van de contact tracing) en ontvingen tevens een lijst van sanitaire maatregelen waaraan moest worden voldaan vooraleer het operagebouw te betreden (handen ontsmetten, social distancing, mondmasker enz.).

“Vanop de scène konden de bezoekers duidelijk merken hoe de zaal was opgesteld teneinde de afstandsregel te waarborgen,” merkte Olivier Wauters. “Ook op de scène zelf kunnen er zaken doorgaan met respect social distancing.”

Verder kregen de deelnemers een drietal ‘miniatures’ te bewonderen: kleine optredens met dans, viool en operagezang. Daarna werd het gezelschap begeleid naar de grote zaal waar een COVID-proof lunch werd aangeboden. De tafelopstelling was van dien aard dat de 1,5m afstandsregel werd gerespecteerd. Alle catering was op voorhand klaargemaakt en verpakt in wegwerpverpakking. De bediening gebeurde aan tafel met individuele drankbestellingen.

“Dit event was nogmaals het bewijs dat met een gedegen organisatie een evenement veilig kan worden georganiseerd,” vindt Olivier Wauters. “Opera Gent profileert zich dan ook als een trendsetter om als een van de eersten dergelijk evenement op poten te zetten voor de eventmarkt.”

“Dit is nogmaals het bewijs dat de evenementensector een innovatieve sector is,” stelt Erik Wood, CEO van Eventonline. “Het is dan ook van cruciaal belang dat er events zoals deze worden georganiseerd omdat onze klanten zo kunnen aantonen dat ze wel degelijk hebben geïnvesteerd in die veiligheid, dat ze ermee bezig zijn om de veiligheid van hun eigen klanten te waarborgen tijdens events. Beide Opera’s zijn trendsetter. Hopelijk volgen er nog meer van dergelijke initiatieven. De bedrijven uit onze sector moeten nu actie ondernemen en niet meer blijven wachten.”

In oktober zal een gelijkaardig event doorgaan in Opera Antwerpen.

Unieke locatie voor uw seminaries, congressen en congresdiners – Opera Gent

Shares

You May Also Like

Keek jij ook naar de BEA Awards via livestreaming? – Citymesh

EEN EVENEMENT VOOR DE EVENEMENTENSECTOR De Nekkerhal in Mechelen stond op 1 december helemaal ...

BEA Awards 2021: Goud voor de beste 8 eventprojecten van de voorbije twee jaar

De allerbeste live events van de afgelopen twee jaar werden op 1 december gehuldigd ...

Cameras on! Time to go digital, hybrid and even physical!

Of course, business goes on! Of course we need meetings! And that is still possible ...

Uw bedrijfsevenement in combinatie met teambuilding in een prachtige omgeving – Les Sorbiers

Hotel ‘Les Sorbiers’ ongekende parel in de Maasvallei  Een driesterrenhotel zonder televisie op de ...

De visie van een event-organisator én preventieadviseur op de onzekere corona-situatie

“Vandaag kan je met gezond verstand lockdowns of sluitingen vermijden!” Tom Bellens aan het ...

Total-e, een totaalleverancier voor evenementen
met een unieke combinatie van diensten en materialen