Opera Gent organiseert COVID-proof bedrijfsevent

Op 4 september jl. organiseerde Opera Gent een bedrijfsevent voor haar partners, leveranciers en de pers om aan te tonen dat dergelijke evenementen veilig en volgens de heersende COVID-19 normen kunnen doorgaan. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline was aanwezig en zag dat het goed was.

De aanwezigen dienden vooraf in te schrijven om hun komst te bevestigen (in het kader van de contact tracing) en ontvingen tevens een lijst van sanitaire maatregelen waaraan moest worden voldaan vooraleer het operagebouw te betreden (handen ontsmetten, social distancing, mondmasker enz.).

“Vanop de scène konden de bezoekers duidelijk merken hoe de zaal was opgesteld teneinde de afstandsregel te waarborgen,” merkte Olivier Wauters. “Ook op de scène zelf kunnen er zaken doorgaan met respect social distancing.”

Verder kregen de deelnemers een drietal ‘miniatures’ te bewonderen: kleine optredens met dans, viool en operagezang. Daarna werd het gezelschap begeleid naar de grote zaal waar een COVID-proof lunch werd aangeboden. De tafelopstelling was van dien aard dat de 1,5m afstandsregel werd gerespecteerd. Alle catering was op voorhand klaargemaakt en verpakt in wegwerpverpakking. De bediening gebeurde aan tafel met individuele drankbestellingen.

“Dit event was nogmaals het bewijs dat met een gedegen organisatie een evenement veilig kan worden georganiseerd,” vindt Olivier Wauters. “Opera Gent profileert zich dan ook als een trendsetter om als een van de eersten dergelijk evenement op poten te zetten voor de eventmarkt.”

“Dit is nogmaals het bewijs dat de evenementensector een innovatieve sector is,” stelt Erik Wood, CEO van Eventonline. “Het is dan ook van cruciaal belang dat er events zoals deze worden georganiseerd omdat onze klanten zo kunnen aantonen dat ze wel degelijk hebben geïnvesteerd in die veiligheid, dat ze ermee bezig zijn om de veiligheid van hun eigen klanten te waarborgen tijdens events. Beide Opera’s zijn trendsetter. Hopelijk volgen er nog meer van dergelijke initiatieven. De bedrijven uit onze sector moeten nu actie ondernemen en niet meer blijven wachten.”

In oktober zal een gelijkaardig event doorgaan in Opera Antwerpen.

Unieke locatie voor uw seminaries, congressen en congresdiners – Opera Gent

Shares

You May Also Like

Cinegate and PRG grow closer together

In recent years, more and more synergies have developed between PRG and our German subsidiary Cinegate. ...

De Ark van Noë: dé ideale buitenomgeving voor bedrijfsevents!

Nu buitenevenementen opnieuw zijn toegelaten, lanceert de Ark van Noë in Lichtaart een aantal ...

The Oval Office en het bureau voor reuring worden één

Dertigkoppig team experience-driven communication specialisten Communicatiebureau The Oval Office kondigt aan dat haar Amsterdamse team ...

ZOO Antwerpen pakt uit met musical OBAIA

Vanaf paasvakantie 2022 in de Koningin Elisabethzaal ZOO Antwerpen pakt uit met een nieuwe ...

Gesprek met Jan de Wieuw, JADA events

Nu de evenementensector stilaan, maar zeker opnieuw op dreef komt, ging Erik Wood, CEO ...

Technopolis van de partij op doe-expo "Meer weer"

Deze zomervakantie pakt Eén in het kursaal in Oostende uit met “Meer weer”, een ...

Let’s Meet in Brussels…
maar waar en hoe?

Ontdek de nieuwe dynamiek voor uw evenementen
in Brussel in deze prachtige publireportage