Opera Gent organiseert COVID-proof bedrijfsevent

Op 4 september jl. organiseerde Opera Gent een bedrijfsevent voor haar partners, leveranciers en de pers om aan te tonen dat dergelijke evenementen veilig en volgens de heersende COVID-19 normen kunnen doorgaan. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline was aanwezig en zag dat het goed was.

De aanwezigen dienden vooraf in te schrijven om hun komst te bevestigen (in het kader van de contact tracing) en ontvingen tevens een lijst van sanitaire maatregelen waaraan moest worden voldaan vooraleer het operagebouw te betreden (handen ontsmetten, social distancing, mondmasker enz.).

“Vanop de scène konden de bezoekers duidelijk merken hoe de zaal was opgesteld teneinde de afstandsregel te waarborgen,” merkte Olivier Wauters. “Ook op de scène zelf kunnen er zaken doorgaan met respect social distancing.”

Verder kregen de deelnemers een drietal ‘miniatures’ te bewonderen: kleine optredens met dans, viool en operagezang. Daarna werd het gezelschap begeleid naar de grote zaal waar een COVID-proof lunch werd aangeboden. De tafelopstelling was van dien aard dat de 1,5m afstandsregel werd gerespecteerd. Alle catering was op voorhand klaargemaakt en verpakt in wegwerpverpakking. De bediening gebeurde aan tafel met individuele drankbestellingen.

“Dit event was nogmaals het bewijs dat met een gedegen organisatie een evenement veilig kan worden georganiseerd,” vindt Olivier Wauters. “Opera Gent profileert zich dan ook als een trendsetter om als een van de eersten dergelijk evenement op poten te zetten voor de eventmarkt.”

“Dit is nogmaals het bewijs dat de evenementensector een innovatieve sector is,” stelt Erik Wood, CEO van Eventonline. “Het is dan ook van cruciaal belang dat er events zoals deze worden georganiseerd omdat onze klanten zo kunnen aantonen dat ze wel degelijk hebben geïnvesteerd in die veiligheid, dat ze ermee bezig zijn om de veiligheid van hun eigen klanten te waarborgen tijdens events. Beide Opera’s zijn trendsetter. Hopelijk volgen er nog meer van dergelijke initiatieven. De bedrijven uit onze sector moeten nu actie ondernemen en niet meer blijven wachten.”

In oktober zal een gelijkaardig event doorgaan in Opera Antwerpen.

Unieke locatie voor uw seminaries, congressen en congresdiners – Opera Gent

Shares

You May Also Like

2de editie Smile Safari ditmaal in hartje Brussel

Na het succes van de eerste editie in Tour & Taxis vorig jaar, opende ...

Technopolis is klaar voor een geslaagd anderhalvemeterevent, jij ook?

Een event of meeting organiseren in coronatijden? Het lukt – veilig en wel – ...

Boek je meeting in Oostende & bezoek gratis het James Ensorhuis – 8 x coronaproof teambuilden

Business en Pleasure zijn in Oostende onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook dit najaar biedt ...

LET'S RECONNECT

De veiligheidsraad heeft de maatregelen voor het organiseren van evenementen ondertussen een beetje versoepeld. ...

Technopolis heeft drie formules voor veilige events

Wist je dat events bij Technopolis altijd kunnen doorgaan? Zo biedt dit huis van ...

Een duidelijk signaal …

De Corona-crisis heeft heel wat roet in het eten gegooid. Daar zijn we het ...