Park Inn by Radisson Amsterdam City West: nieuwe en indrukwekkende MICE-venue

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Onlangs was ik te gast in Park Inn by Radisson Amsterdam City West, dat de deuren opende in juli van vorig jaar. Een mooi nieuw hotel dus en trouwens de grootste Park Inn by Radisson in Europa en de tweede grootste wereldwijd. Ik was uitgenodigd door Özgen Saginc, de General Manager van het hotel, om de kwaliteiten van deze venue als MICE-locatie te ontdekken. En toegegeven, ik was onder de indruk! Als MICE-hotel kan deze nieuwe Park Inn by Radisson wel tellen! Niet minder dan twintig (!) dynamische meeting- en eventruimtes in het inspirerende design van Karim Rashid staan voor ‘Smart Meetings’ ter beschikking. De Meeting Academy biedt plaats voor meetings en events van 2 tot 750 gasten.

Op de begane grond bevindt zich een enorme ballroom (680 m²) met aangrenzende foyer. De ballroom spreidt zich trouwens uit over twee verdiepingen. Samen met het balkon in operastijl biedt deze zaal een capaciteit tot 750 gasten in theateropstelling. De indrukwekkende, in drie ruimtes te verdelen, zaal is uitgerust met de nieuwste innovatieve mediatechnologie, audioapparatuur en presentatiefaciliteiten. De overige 19 vergaderruimtes, samenkomend in 3 foyers met natuurlijk daglicht, bevinden zich allemaal op de eerste verdieping.

Da’s nog niet alles. Parkeren in Amsterdam is een dure aangelegenheid. Een dagticket kost al snel zo’n 90€. De parking van het hotel biedt plaats aan 300 wagens met een voordeeltarief van slechts 15,50€ per dag. Uiteraard beschikt het hotel over gratis highspeed draadloos internet. Bij de organisatie van jouw evenement word je ondersteund door eenzelfde persoon en een persoonlijke meetinghost staat ter beschikking voor uw vergadergasten. Alle vergaderzalen zijn aanpasbaar in grootte en er is een presentatieruimte met een bioscoopopstelling. Bovendien zijn de zalen uitgerust met hypermoderne audiovisuele apparatuur (inclusief video conferencing).

Het hotel is strategisch gelegen aan de rand van Amsterdam, waarbij zowel de luchthaven als congrescentrum RAI perfect bereikbaar zijn via de wagen, taxi’s of het openbaar vervoer. Schiphol is slechts 12 minuten met de trein, de eerste stop na Schiphol (Station Sloterdijk), maar ook het Centraal Station is slechts 7 minuten met de trein (eerste stop na Sloterdijk).

Vanuit Antwerpen deed ik er anderhalf uur over met de auto. Het onthaal was heel professioneel. Zoals ik reeds vermeldde, was ik uitgenodigd door de GM om het hotel te ontdekken voor MICE-activiteiten. Ik verbleef twee dagen ter plaatse en kreeg de kans om alles te verkennen. De vergaderzalen en hun capaciteit, de verschillende types van kamers, maar ook de gezellige bar en het restaurant waar de chef lekkere gerechten voorschotelt. Bovendien heb ik tevens kunnen ervaren dat het hotel effectief dichtbij Amsterdam centrum ligt. Op wandelafstand is misschien voor sommigen relatief – zo’n 5 km tot de befaamde Amsterdamse grachten – maar ik heb die afstand wel gelopen, trouwens geen onoverkoombare hindernis, maar eerder een aangename wandeling. Perfecte ontspanning na een vermoeiende vergadering. Park Inn Radisson is trouwens een uitstekende keuze wanneer je een congres of vakbeurs in de RAI bijwoont want op amper 10 minuten met de wagen of taxi ben je ter plaatse.

Een mooie, nieuwe en moderne MICE-venue erbij dus. Zet maar in je favorieten! – Olivier Wauters

Shares

You May Also Like

Pop up het levende bord

Een prikkeling voor je zintuigen Dit najaar prikkelen Witti Group en Total-e niet alleen ...

Vayamundo maakte het verschil – Vayamundo Houffalize

Het mag gezegd worden… Bij Vandemoortele waren ze uitermate tevreden over hun tweedaagse bij ...

Apply kijkt terug op een geslaagde Veiligheidsdag

Eventcase: 9e Apply Veiligheidsdag De jaarlijkse Veiligheidsdag van Apply is geen alledaags congres. Van ...

Twee video’s van Sylvester bekroond voor straffe corporate storytelling

Het Belgian Corporate Video Festival bekroont elk jaar de meest spraakmakende short form contentvideo’s ...

Nieuwe website Carbon Hotel

Zopas ging de nieuwe website van Carbon Hotel live, het unieke designhotel van Different ...

Discover the Van der Valk Congres Hotel Liège

Welcome to the Van der Valk Congress Hotel Liege! The ideal place for your ...