Peaky Blinders Scenario Photo Booth

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Ben je wel fan van iets nieuws en fris dat gegarandeerd een succes is op je event? Schenk jezelf een whiskey* in en volg het verhaal van de Peaky Blinders scenario photo booth opstelling even mee. Say Cheese geeft je een kijkje achter de schermen, geeft uitleg bij enkele succesfactoren van het concept en toont je wat er mogelijk is wanneer ze mogen doen wat ze het beste doen, creatieve fotoconcepten bedenken!

*Niets om je voor te schamen, het is perfect in thema!

Storytelling met een Photo Booth?

Gaat dat wel?

Een geslaagd evenement op poten zetten vergt heel wat voorbereiding en oog voor detail. Het is ook pas echt geslaagd als de bezoekers helemaal worden opgezogen in het verhaal.  Thema evenementen vinden ze bij Say Cheese de beste aangezien de bezoekers er heel wat tijd steken in hun outfits en meestal best fier zijn op hun looks en het personage dat ze tot leven wekten. Een foto is het middel bij uitstek om een pakkend verhaal mee te vertellen, het harde werk van de event organisator en bezoeker samen te brengen en te vereeuwigen. Dit laten gebeuren door een flauwe photo booth die niet aansluit bij de rest van het evenement is een gemiste kans. Dit is exact waarom ze bij Say Cheese de bezoekers graag dieper meenemen naar het hart van het verhaal. Ze geven de bezoekers een rol in een scenario waar ze zelf even kunnen schitteren en hun beste acteerprestaties op de plank kunnen leggen. Dit zorgt er voor dat ze minder schuw zijn op de foto want ze hebben een doel, weten wat er van hen verwacht wordt. De bezoekers worden gecoacht in het hele gebeuren, hun creativiteit wordt aangewakkerd zodat ze na afloop een top foto krijgen die hun wildste verwachtingen helemaal overstijgt. Hoe ze dit bij Say Cheese weten? Je moet maar eens naar de reacties van de bezoekers kijken bij het zien van hun foto. De ervaring stopt hier echter niet, aangezien de event fotostudio een echte animatie is op het event en de bezoekers heel wat andere gasten kennen keren ze nog vele malen terug om andere, meer uitdagende, scenario’s uit te beelden. De foto is het resultaat maar de beleving van het maken van de foto is minstens even belangrijk. En net hierom zijn ze er bij Say Cheese van overtuigd dat storytelling met een photo booth en fotostudio absolute no brainers zijn op top events.

Decor, Props, Lights en Special effects

Magic waiting to happen

Alles begint met de setting. Elk verhaal heeft nood aan een set die helpt om het scenario in te leiden. Voor dit event in Peaky Blinders stijl was een oude twenties bar met enkele barkrukken en een houten achterwand de perfecte keuze. Niet iedereen is een geboren acteur / actrice. Dat is echter positief want dit geeft de heren van Say Cheese de kans om samen met de bezoekers aan het uiteindelijke verhaal te werken. Ze hebben namelijk enkele trucjes om het acteertalent van de bezoekers te boosten. Props! De gemiddelde Vlaming voelt zich snel onwennig op een foto set aangezien ze dikwijls niet weten wat te doen met hun handen. Oplossing? Steek hen iets in de handen dat tegelijkertijd ook nog meer body geeft aan het verhaal. Voor deze opdracht werd een oude telefoon voorzien die in een gouden jasje gestoken werd, een krantje, fles drank en valse sigaretten. Samen met de ruimte op de set konden deze elementen in tal van scenario’s geplaatst worden. Een oude kroeg zou echter alle geloofwaardigheid ontbreken indien er geen rook was. Een rookmachine voorzien leek een evidentie. Al deze elementen werden samengebracht door middel van de flitsbelichting. Een onrealistisch uitgelichte set oogt snel fake en dat breekt het hele verhaal. Gelukkig genoeg konden ze bij Say Cheese door de ervaring en opzoekingswerk rond het thema een aantrekkelijke belichting uitwerken. De bezoekers waanden zich echt in een twenties bar bij het zien van de uiteindelijke foto’s. Mission accomplished!

Kwaliteit & Veelzijdigheid

Say whut.

Net zoals er verschillende scenario’s mogelijk waren was het ook nodig om verschillende standpunten te kunnen gebruiken voor het nemen van de foto’s.  Hierin verschilt deze event fotostudio misschien wel het meeste ten opzichte van standaard photo booths. De variatie in perspectieven, focale lengtes en posities zorgen er voor dat elke foto een uniek stuk werd in deze dynamische fotostudio.

Hieronder zie je een vergrote foto die in de event fotostudio genomen werd. Zag jij eerder al zo’n kwaliteit op events?

Photo Booth 3.0

Say Cheese doet al jaren event fotografie, photo booths en fotostudio’s en merkte zelf een groot verschil bij dit soort fotostudio. De scenario photo booth wordt door de bezoekers meer ervaren als een animatie in plaats van een basic foto corner. Het deel uitmaken van een fotoshoot met kwalitatief resultaat als gevolg is iets wat de gasten niet veel meemaken. Ze kunnen na het nemen van de foto’s ook volgen hoe de foto bewerkt wordt en daarna beschikbaar is om af te drukken en te delen. In een tijd van instant gratification, waar alles “onmiddellijk” en “nu” is heeft de scenario photo booth een groot voordeel. Net omdat ze voor de bezoekers de tijd nemen om naar hen te luisteren en mee te denken is de diepgang groter, de beleving intenser en de herinnering minder vluchtig! Laat dat net de elementen zijn die voor Say Cheese de kern vormen van een goede storytelling!

Klaar voor de next level photo booth?

Met de scenario photo booth maken worden bezoekers echte acteurs tijdens jouw event. Zoek je een photo booth met ballen? Geef Say Cheese een seintje en ze gaan samen met jou aan de slag om een ongeziene foto animatie uit te werken.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Photobooth concepten en eventfotografie – Say Cheese

Shares

You May Also Like

Sint-Romboutstoren decor voor uniek event

DJ brengt jongeren naar erfgoed  Op woensdag 15 mei vindt er op de Sint-Romboutstoren in ...

Uniglobe Robins Travel trending day trips

Invite your clients, colleagues or other guests on a nearby day trip with exceptional ...

Hoe organiseer ik een inspirerend seminarie? – BluePoint Meet.Work.Tech.

Al gehoord van Ted-x of ‘inspirational talks’? Deze bestaan uit toespraken van opeenvolgende motiverende ...