Pillows: luxeboetiek hotels waar je een beetje thuiskomt

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Wie tijdens een meerdaags MICE-event toch dat ‘cosy’ gevoel wil ervaren, net zoals thuis, kiest best voor een Pillows hotel van de International Hotel Management Group (IHMG). Momenteel kan je hiervoor terecht op drie locaties, met name Pillows Anna Van Den Vondel in Amsterdam, Pillows Grand Hotel Ter Borch in Zwolle en Pillows Grand Hotel Place Rouppe in Brussel. Erik Wood, CEO van Eventonline had in dit laatste hotel een gesprek met Rogier Braakman, Algemeen Directeur IHMG en Nikolaas De Boodt, Hotelmanager Pillows Grand Hotel Place Rouppe.

“Drie Pillows hotels verwelkomen reeds gasten en ondertussen zijn we druk bezig met de voorbereiding van een vierde en vijfde hotel”, aldus Rogier Braakman. “De naam Pillows komt van de merknaam die we al langer hadden. Omwille van de marktveranderingen die we de afgelopen jaren opmerkten waarbij het steeds meer gaat over differentiatie en je merk uitleggen, voelden we een sterke wens om ons te richten op de luxeboetiek niche, vandaar Pillows. Immers, vandaag gaat het vooral om beleving. In drukke stadslocaties waar het leven steeds in turbo verloopt, willen we een rustgevende locatie creëren. Wanneer je dan de deur achter je dichtslaat, kom je als onze hotelgast terecht in een rustig woonhuis in plaats van een drukke hotellobby.”  

Wie in een Pillows hotel logeert, kiest voor een luxeboetiek hotel waarbij je in een soort surrogaatthuis terecht komt middenin een drukke stad, zoals Amsterdam, Brussel of Zwolle.

“De traditionele lobby hebben we omgetoverd in een huiskamer, inclusief open haard en aangename fauteuils”, legt Rogier Braakman verder uit. “Vanuit die optiek zijn we onze hotels vorm gaan geven. Geen receptiebalie meer, maar één groot ‘keukenblok’ waar we ’s ochtends het ontbijt serveren en vanwaar we onze gasten welkom heten met een glaasje water of bubbels. Bij aankomst stellen we onze gasten even op hun gemak, net zoals je dat thuis zou doen.”

In België is IHMG momenteel bezig met de voorbereidingen van een grootscheepse realisatie van Pillows Grand Hotel Reylof in Gent. In juli gaat het huidige hotel dicht voor een aantal maanden om na een grondige facelift terug te openen als een Pillows. “Reylof wordt volledig opnieuw ingericht en ingedeeld. Het wordt niet alleen beter en charmanter, maar vooral huiselijker. We zien en horen dat onze gasten dat weten te appreciëren. Via de commentaren op reiswebsites zoals Tripadvisor e.d. is het duidelijk dat deze aanpak bij onze gasten aanslaat.”

MICE
Ook zakelijke gasten zijn welkom in een Pillows. “We maken echter het verschil niet meer tussen een zakelijke gast en een ‘privé-gast’. We zijn expliciet een hotel dat zakelijke gasten en groepen verwelkomt, alleen doen we dat op de Pillows manier. We proberen een andere sfeer te creëren dankzij de huiskamerstijl die in schril contrast staat met het harde zakelijke concept van een doorsnee zakenhotel. Kortom, we proberen een andere comfortzone te bieden zodat ook de zakengasten zich hier zo goed voelen als thuis.”

Nikolaas De Boodt, Hotelmanager Pillows Grand Hotel Place Rouppe en het eerste Pillows hotel in België beaamt wat de Algemeen Directeur van IHMG zegt. “Onze deuren zijn geopend sinds 8 september 2017. Het nieuwe concept slaat aan en de reacties zijn zeer positief. De gasten onthaasten meteen na een stressvolle vlucht of taxirit in de stad.”

Het Brusselse hotel telt 43 kamers waarvan 2 ruime suites. Er zijn kamers met balkon en kamers met zicht op het Rouppeplein. Het hotel is bovendien goed gelegen, halverwege beide grote treinstations in Brussel, op vijf minuten loopafstand van de Grote Markt, met als bekende buur het gastronomische restaurant ‘Comme chez Soi’.

Voor MICE-gasten staat een boardroom te wachten met het clickshare systeem. “Bovendien is alle nieuwste technologie voorhanden”, voegt de hotelmanager eraan toe. “Ook de catering is heel stijlvol, er zijn geen ontbijtbuffetten, maar het ontbijt wordt klaargemaakt voor de gasten. Bovendien kan je 24/7 van de menukaart bestellen. Originele insteek is de ‘Chef’s Table’, een gemeenschappelijk diner voor verschillende gasten waarbij de Chef speciaal voor hen een maaltijd klaarmaakt. Zo kunnen individuele business gasten op vrijwillige basis samen eten zodat je interessante gesprekken krijgt.” Een hotel met een ongedwongen huiselijke sfeer dus. En dat bovendien eind januari 2018 al, na een paar maanden van opening, door Tripadvisor is uitgeroepen als best beoordeelde hotel van Brussel.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Luxueus designhotel in Brussel – Pillows Grand Hotel Place Rouppe Brussels

Shares

You May Also Like

Event Masters: uniek in zijn soort

Event Masters is een bedrijf uniek in zijn soort. Opgericht in 1995, was Event ...

Wintereditie Strantwerpen Club Cabane: Kerstmagie aan de Scheldeoever

‘Strantwerpen Club Cabane’, is een gekende en veel bezochte zomerlocatie op Linkeroever. Onlangs opende ...

Park Hyatt Mallorca, waar Hospitality naar een hogere dimensie wordt gebracht

Mijn eerste kennismaking met het Park Hyatt Hotel op Mallorca was in maart 2018 ...

Verschuiving bij NewWorld

De aandeelhoudersstructuur van het Mechelse brand & fieldmarketingagentschap ‘NewWorld’ werd onlangs gewijzigd. Wim Voss, ...

Face recognition check-in from fielddrive and Zenus gains another accolade

From left: David Thompson as Exhibition Director for IBTM World, Danny Stevens CEO of ...