PitchPoint en ACC zetten in op klant-bureaurelaties met COLLAB

Creatieve bureaus zijn cruciale schakels voor het bedrijfsleven. Onderzoek toont aan dat de manier waarop de samenwerking tussen klanten en bureaus verloopt, het bereiken van de organisatiedoelstellingen beïnvloedt. Om klantenrelaties te optimaliseren, is er nood aan constante evaluatie, maar die is er momenteel te weinig. ACC en PitchPoint willen die uitwisseling vergemakkelijken, en zo is COLLAB ontstaan.

COLLAB is een online evaluatietool op basis van 30 essentiële vragen in drie categorieën: Expertise, Process en Attitude; in te vullen door meerdere personen aan klanten- en aan bureauzijde. COLLAB voorziet eveneens in een zelf evaluatie; opnieuw zowel aan klanten- als aan bureauzijde. De discrepantie tussen deze verschillende evaluaties kan werkpunten in de samenwerking naar boven brengen. In dat geval, kan beroep gedaan worden op PitchPoint om een COLLAB Workshop met klant en bureau op te zetten.

Anja De Landsheer (PitchPoint):  “Uit onderzoek blijkt dat zowel klanten als bureaus baat hebben bij regelmatige feedback. Om marketinginvesteringen te optimaliseren is het voor beide partijen belangrijk om een goede relatie te hebben. We zijn ervan overtuigd dat deze tool dit zal vereenvoudigen.”

Johan Vandepoel (ACC): “COLLAB moet ervoor zorgen dat regelmatige evaluaties de norm worden, door de frequentie en de kwaliteit van evaluaties tussen klanten en bureaus te verhogen. Bovendien bezorgt de tool onze leden een benchmark, die de performance van hun bureau vergelijkt met het gemiddelde van de sector”.

De leden van ACC ontvangen een voorkeurstarief, voor meer informatie kunnen zij terecht op de ACC site.

Over ACC: De Association of Communication Companies is de koepelorganisatie van de creatieve bureaus in België. Haar doel is om de creatieve agentschappen te verenigen en te versterken in hun individuele interesses en collectieve ambities. Haar missie is om de gecreëerde toegevoegde waarde van haar leden te upgraden, te promoten en te verdedigen ten aanzien van (toekomstige) werknemers, klanten, overheden, pers en publiek.

Over PitchPoint: PitchPoint helpt in het creëren en verbeteren van duurzame en doeltreffende partnerships tussen merken en hun bureau(s). Dat is hun enige focus. Elke dag sinds 2008. Diepgaande kennis en eerstehands ervaring aan beide zijden van de samenwerking , alsook neutraliteit, business ethiek en transparantie garanderen een pragmatische en doeltreffende aanpak.  

Meer informatie:
Johan Vandepoel, ACC: johan@acc.be
Anja De Landsheer, PitchPoint: anja@pitchpoint.be

Shares

You May Also Like

Ecco La Luna lanceert een nieuw learning & development programma voor teams

Met ‘Naturing Teams’ lanceert Ecco La Luna een nieuw learning & development programma voor teams. Dit helpt bedrijven ...

Uniglobe Robins Travel gaat voor duurzaam reizen

2020 deed mensen meer dan ooit nadenken over het leven, gezondheid, de wereld en ...

Samenvatting hoorzitting commissie voor Economie, werk, sociale economie, wetenschap & innovatie van 14/01/2021

Link: https://www.vlaamsparlement.be/commissies/commissievergaderingen/1460858 Dit is het verhaal van bedrijven die heel graag willen werken. Het ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.