Publireportage Radisson BLU

Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerpen

 

Helemaal in het nieuw

Antwerpen, da’s kortweg de ‘Metropool’ voor de Sinjoren. Diezelfde Sinjoren, zeg maar de rasechte Antwerpenaren, durven hun geliefkoosde thuis aan de oevers van de Schelde ook wel eens ‘Koekenstad’ noemen en chauvinistisch zoals ze zijn hanteren ze steevast het credo ‘t Stad en de rest is parking. Over deze stelling valt nog te discussiëren, maar wat iedereen zal beamen, is dat Antwerpen immer een bruisende stad blijft die de laatste jaren een deftige inhaalbeweging heeft gemaakt inzake vernieuwing op alle vlakken. Er wordt weer geïnvesteerd in de grootste stad van Vlaanderen en het Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerpen is daar ongetwijfeld een mooi bewijs van. Het centraal gelegen hotel werd het afgelopen jaar immers helemaal gerenoveerd en in een mooi nieuw kleedje gestoken, goed voor een investering van 9 miljoen €.

Strategische ligging

Het Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerpen ligt recht tegenover de mooiste spoorwegkathedraal ter wereld, het imposante Centraal Station van Antwerpen en is bijgevolg met de airport express trein gemakkelijk bereikbaar vanaf de Internationale Luchthaven in Zaventem. De reistijd is amper 35 minuten.

Wie kiest voor het Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerpen logeert in het hartje van de stad, vlakbij enkele belangrijke toeristische trekpleisters. Zo bevindt de Antwerpse diamantwijk zich op een steenworp van het hotel. Het vlakbij gelegen modedistrict is een droom voor elke modeliefhebber. Tijdens een boottochtje op de Schelde krijg je een ander zicht op de stad en haar bruisende haven. Op de Grote Markt kom je ogen te kort voor het schitterende stadhuis en de vele gildehuizen, stille getuigen van de Vlaamse Renaissance. Onlangs vierden de Antwerpenaren de 500ste verjaardag van hun Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, die onmiskenbaar over de skyline van Antwerpen regeert. En er is zoveel meer om te ontdekken: Rubensmuseum, Modemuseum, Museum aan de Stroom (MAS) of Red Star Line Museum zijn slechts een greep uit het diverse aanbod, evenwel allemaal op wandelafstand van het Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerpen.

 
 

Nieuw kleedje

Het Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerpen werd volledig gerenoveerd. Tijdens de volledige vernieuwing zijn ook de 253 kamers en appartementen stijlvol onder handen genomen en hedendaags ingericht met een design dat afgestemd is op de locatie in het midden van het stadscentrum. Elke kamer kreeg nieuwe meubels, bedden, vloeren, gordijnen, verlichting en decoratie. De blikvangers in de ruime en lichte kamers zijn ongetwijfeld de op maat gemaakte Radisson Blu sofa en het behangpapier dat uniek ontworpen is voor het hotel met de bekendste gebouwen van Antwerpen, het statige Centraal Station in het midden. Bovendien zijn alle kamers uitgerust met Radisson Blu’s handelskenmerk: snel draadloos en gratis WiFi.

Niet alleen de kamers, maar ook de openbare ruimtes en de lobby zijn grondig gerenoveerd. Op het gelijkvloers is er een Starbucks geopend. Op de tweede verdieping zijn het ontbijtrestaurant, ‘Aurora, en de ‘The Diamond’, beide met een adembenemend zicht op het Centraal Station en hoge ramen die veel daglicht binnenlaten, prachtig en stijlvol vernieuwd. The Diamond is een prachtige evenementenruimte met zicht op het Centraal Station en is perfect voor een cocktail of diner. Bovendien leent de ruimte zich uitstekend voor productlanceringen of als VIP-ruimte tijdens een congres.

 
 

Dagverse catering

De restaurants in het Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerpen serveren een frisse en eigentijdse keuken. Op de benedenverdieping ontdekken de hotelgasten ‘Made in Antwerp’, een restaurant en bar met een moderne en hedendaagse look. In ‘Made in Antwerp’ staat een internationale ploeg aan het fornuis die houdt van Belgisch eten en af en toe kan genieten van een lokaal biertje. Het is hun passie om het allerbeste van onze streek op uw bord te brengen en lokaal geïnspireerde gerechten te creëren.

Het ontbijtrestaurant ‘Aurora’ op de tweede verdieping is ook volledig vernieuwd. Hier wordt elke dag het Radisson Blu Super Breakfast Buffet geserveerd, met meer dan 120 ingrediënten zoals vers fruitsap, ontbijtgranen, yoghurt, gezonde gerechten en traditionele Engelse ontbijtgerechten. Daarnaast kan het restaurant geboekt worden voor cocktails, diners en voor seminarielunches.

 
 

Alles MICE

Steeds meer bedrijven kiezen Antwerpen als de locatie voor hun evenement of congres. Dat is deels te danken aan de opening van het gloednieuwe FMCCA (Flanders Meeting Congress Centre Antwerp) op enkele meters van het Radisson Blu Astrid Hotel dat van Antwerpen ook een congresstad heeft gemaakt. Er werd dan ook heel veel zorg besteed om B2B-gasten de juiste faciliteiten aan te bieden om ervoor te zorgen dat meetings en incentives in Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerpen succesvol kunnen worden georganiseerd. Het hotel telt niet minder dan vijftien vergaderzalen – allemaal met daglicht, behalve de balzaal – gespreid over twee verdiepingen voor evenementen tot 600 personen.

Een tijdloos nieuw decor en nieuw meubilair dragen bij tot een unieke ervaring tijdens meetings, conferenties en evenementen. De grote balzaal met zijn hoge plafonds is geschikt voor bijeenkomsten tot 350 personen en is gemoderniseerd met nieuw tapijt en een nieuwe wandbekleding, die de zaal niet alleen warmer en gezelliger maakt, maar die ook de akoestiek in de zaal verbetert en geluidsabsorberend werkt.

Elke zaal is uiteraard uitgerust met gratis snel draadloos internet en state-of-the-art audiovisuele technologie die alle soorten evenementen aankan. Bovendien kan u rekenen op de ondersteuning van het Business Center team tijdens uw evenementen. Onze toegewijde Meetings & Events professionals zijn immers opgeleid om uw evenement tot in de kleinste details te plannen. Met de typische Radisson Blu ‘Yes I Can!’-filosofie als vertrekpunt, staat het hotelteam klaar om evenementen op maat te organiseren, zowel zakelijk als sociaal.

Bovendien bestaat de mogelijkheid om een verdieping te privatiseren.

 
 

Ontspannen

Ontspannen na een dag van vergaderingen? Dat kan uiteraard in Radisson Blu Astrid Hotel. In lijn met de ganse renovatie van het hotel werden ook het zwembad en de fitness op de eerste verdieping helemaal opgefrist. Hotelgasten kunnen gratis genieten van de fitness en het zwembad met sauna, jacuzzi en stoombad. Hot stone massages kunnen vooraf worden gereserveerd.

 
 
Shares

You May Also Like

Total-e

Total-e, een totaalleverancier voor evenementen met een unieke combinatie van diensten en materialen Een ...

Opnieuw evenementen in Brussel, met zorg voor alle veiligheid

Waar kan ik mijn vergadering organiseren? Het antwoord vind je hier – in onze ...

Stijlvol en groots: uw luxeloft

Stijlvol en groots: uw luxeloft Uw eigen hotelappartement met full service bediening, 24/7 bewaking ...

Vergaderen in Van der Valk Hotel Zaltbommel–A2: gewoonweg apart!

Het Van der Valk Hotel Zaltbommel–A2 is centraal gelegen aan de A2 tussen Utrecht ...

MeetingKempen

De Kempen is de perfecte regio voor uw eindejaarsfeest, seminarie, kickoff meeting of spannende ...

Total-e, een totaalleverancier voor evenementen
met een unieke combinatie van diensten en materialen