Push To Talk maakt van events een digitaal verhaal

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Push To Talk schakelde in deze coronacrisis verrassend snel over op digitale events. “Dat ging vanzelf”, zegt CEO Tom Bellens. “Analoog of digitaal, wij vertellen in de eerste plaats een verhaal.”

Sinds maart 2020 raast corona over ons land. Bedrijven en scholen gingen in lockdown. Werknemers werkten van de ene op de andere dag massaal thuis en ontdekten met vallen en opstaan allerlei online tools. We experimenteerden met digitaal onderwijs, online zumba en virtuele apero’s. Concerten en events gingen op de schop. In de plaats kwamen goed bedoelde maar amateuristisch gestreamde concerten vanuit de huiskamer en saaie webinars waar niemand voor wil betalen.

Plots bleek Vlaanderen niet klaar voor de digitale omwenteling. De digitale kenniskloof bestaat nog. Ook de eventsector moest zich heruitvinden. Digitale verhalen met schwung brengen en mensen digitaal echt engageren, vraagt meer dan technologie alleen.

Alles start met een goed verhaal

De omschakeling naar een digitaal verhaal was voor Push To Talk slechts een volgende, kleine stap. Het bureau organiseert al jaren kwaliteitsvolle events met een boodschap. Soms klein, soms groot tot zeer groot. Een event moet daarbij meer opleveren dan een leuk feest. De inhoud is belangrijker dan de vorm.

Een live event organiseren voor een groot publiek is nu niet meer mogelijk. Maar uiteindelijk gaat het om de strategie en de inhoud. Push To Talk stemt altijd al het creatieve concept en de beleving af op het verhaal dat een organisatie of bedrijf wil vertellen.

Verhalen verbinden ons. Ze laten ons toe om emoties met elkaar te delen. Ze verstevigen de band. Ze wakkeren het vuur aan. Met verhalen brengt Push To Talk de waarden en ambities van een bedrijf, organisatie of merk tot leven. Verhalen die prikkelen om te luisteren, te twijfelen, te ventileren. Verhalen brengen het gesprek op gang.

Klinkt goed. Maar hoe doe je dat een goed verhaal digitaal vertellen? Zonder fysiek contact?

Digitaal straffe verhalen vertellen

Voor Push To Talk is Live Communicatie het antwoord. Het bureau vertrekt daarbij van een inspirerend (digitaal) verhaal. Straffe content groeit uit tot een spraakmakende digitale belevenis boordevol interactie.

Push To Talk brengt het verhaal tot leven in een interactieve televisieshow aangevuld met online content, interviews, live telefoongesprekken, reportages, muzikale intermezzo’s, een keynote speaker, online break-outsessies, interactieve debatten, chats, polls … Dankzij livestreaming delen de deelnemers een unieke ervaring op hetzelfde moment. Boeiend, afwisselend en relevant. Mooie verhalen van en voor mensen.

Bovendien levert deze live communicatie prachtig materiaal op voor de andere communicatiekanalen. Video’s, foto’s, verhalen en keynotes zijn fantastisch om te delen op het intranet, op social media, op een website of zelfs in een gedrukt magazine. Zo blijft de conversatie doorgaan en haalt een digitaal evenement gemakkelijk een veel groter bereik.

Een professioneel team in huis begeleidt en regisseert zo een live communicatie verhaal van concept tot realisatie. Een ervaren redactieteam zorgt voor content en schrijft het verhaal uit in een scenario, een draaiboek en een strakke regie. Video’s worden opgenomen en gemonteerd, decors ontworpen en een technische crew staat paraat tijdens de livestream. Tot slot komen alle video’s, opnames en foto’s op een digitaal platform, waarop mensen enthousiast blijven vertellen en samen fantastische verhalen beleven.

Schrijf mee aan het digitale groeiverhaal

Sommige klanten twijfelden over de overstap naar een digitaal event. Tot ze de professionele aanpak en het resultaat zagen. Ondertussen heeft Push To Talk projecten uitgevoerd of in de pijplijn bij onder meer het Rode Kruis, VDAB, KU Leuven, Armonea, Spar Colruyt Group, Securitas, Astrid, Prebes, Politiezone Antwerpen, AZ Sint-Maarten, Siemens, Viabuild, Umicore, Stichting tegen Kanker …

Voor Push To Talk is het digitale verhaal geen vervangverhaal maar een groeiverhaal. Digitale events veroveren een vaste plaats in de communicatiemix. Soms als een volledig online event, soms in een hybride mengvorm met een of meer fysiek events.

Na de coronacrisis wil Push To Talk nog veel fysieke én digitale evenementen organiseren. Daarom wil Push To Talk zijn team nu al uitbreiden met een inhoudelijke communicatie projectmanager.

Heb je een goed verhaal? Ervaring met inhoudelijke projecten en kan je goed vertellen?

Stel je dan nu al kandidaat om samen met Push To Talk mooie verhalen te vertellen.

Meer info: tom.bellens@pushtotalk.be, www.pushtotalk.be

Organisatie van Events en live communicatie – Push To Talk

Shares

You May Also Like

Creationz: 5 years

Creationz, het event agency van eventpioniers Bart De Vos en Sabine Scheirs, draait al ...

Les Sorbiers, parel van de Haute-Meuse!

Al eens overwogen om uw volgende seminarie op een landgoed aan de oever van ...

Yalo Hotel: De ‘vree wijze’ nieuwe speler van de Gentse hotelscène

Op de hoek van de hippe Brabantdam met het François Laurentplein opent binnenkort het ...

Meet in Wallonia Day – 7 oktober

Wallonië-België Toerisme organiseert op 7 oktober de tweede editie van de ‘Meet in Wallonia ...

Total-e, een totaalleverancier voor evenementen
met een unieke combinatie van diensten en materialen