Radisson Blu Lyon: Iconic and Memorable

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Radisson Blu Lyon: Iconisch en onvergetelijk
Het prachtige Radisson Blu Lyon opende na drie jaar opnieuw de deuren op 1 oktober 2016. Dit stijlvolle en hedendaagse hotel, gelegen op de bovenste verdiepingen van de iconische Part-Dieu-toren van Lyon, die lokaal bekend staat als ‘Le Crayon’, biedt een adembenemend uitzicht op de historische wijk van de stad, de Franse Alpen en de mythische Mont Blanc. Na een investeringsprogramma ter waarde van 40 miljoen euro, is het Radisson Blu Lyon de ideale plek om er te verblijven, als toerist of als zakenreiziger. Bij aankomst in de lobby worden de gasten verwelkomd door de opvallende 18 meter hoge lichtinstallatie, waarbij het atrium onder het glazen dak van het gebouw in volle glorie wordt tentoongesteld. In de stijlvolle bar op de 32ste verdieping had Erik Wood, CEO van Eventonline, een gesprek met Thierry Pecorella, de General Manager van het hotel.

“Wanneer een hotel voor drie jaar sluit en heropent na renovatiewerkzaamheden, mag je wel stellen dat ons hotel haast gloednieuw is”, meent Thierry Pecorella. “Na 33 maanden van renovaties hebben we in oktober 2016 opnieuw de deuren geopend. Alle ruimtes werden volledig getransformeerd: de 245 kamers, het restaurant, de bar en alle conferentiefaciliteiten. Het enige wat we niet hebben veranderd, is het prachtige uitzicht”, grapt de GM.

En hij vertelt de waarheid. Het uitzicht is inderdaad gewoon adembenemend, maar evenzo het hotel. Ook alle 245 stijlvolle en moderne kamers hebben een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en bieden al het comfort en de technologie die een gast nodig heeft, waaronder gratis high-speed draadloos internet. In lijn met de rest van het hotel zijn de kamers ontworpen met een thema van lucht en licht. Het ganse decor is neutraal met kleurschakeringen van violet of saffraan, met elegante meubelstukken met afgeronde en harmonieuze vormen, zachte en warme tinten versierd met wolkpatronen. Het erfgoed van Lyon indachtig, bevat elke kamer een ingekaderd stuk geweven zijde.

“Als richtlijnen voor deze gigantische make-over vertrokken we van het idee dat onze gasten onvergetelijke momenten in ons hotel zouden moeten beleven. Immers, als je een dergelijk iconisch gebouw als ‘Le Crayon’ binnenstapt, heb je hoge verwachtingen. En dat willen we onze gasten laten ervaren, onvergetelijke momenten,” stelt Thierry Pecorella.

De vergaderruimte van het hotel bevindt zich op de 32ste verdieping en baadt in natuurlijk daglicht, met een prachtig 360° panorama en is uitgerust met hightech apparatuur. De 11 flexibele vergaderzalen, verspreid over 500 vierkante meter, kunnen worden aangepast om groepen van maximaal 350 gasten te verwelkomen voor vergaderingen, conferenties of privé-evenementen. “De zalen bieden een uitzonderlijke en unieke ruimte, geweldige connectiviteit met snelle en gratis WiFi, en worden ondersteund door de operationele expertise van ons hotelteam om een kwaliteitsevenement te waarborgen”, voegt Thierry Pecorella eraan toe.

Bovendien biedt het ‘Celest Restaurant’, met een ongelooflijk uitzicht over de stad, een uitzonderlijke omgeving voor zakelijke evenementen. De Executive Chef van het hotel, Fabrice de Flue, is een chef-kok met twee Michelinsterren ervaring. “Dat is het minste dat u kunt verwachten van een hotel in het culinaire centrum van Frankrijk”, meent de General Manager. Beïnvloed door een nomadische geest, biedt Celest Bar & Restaurant een ‘cuisine du voyage’. Geïnspireerd door internationale smaken wordt de hotelgast meegenomen op een buitengewone culinaire reis. Celest brengt een veelheid aan gastronomische ervaringen samen. De gasten kunnen maaltijden nuttigen wanneer ze dat wensen: de ganse dag wordt er een mooie concentratie van culinaire gerechten aangeboden. Het seizoensgebonden menu van het restaurant, gebaseerd op fijne, lokale producten en gelardeerd met internationale smaken, biedt een scala aan typische gerechten, creatief geserveerd.

Celest Bar is de nieuwste plek in Lyon om mensen te ontmoeten voor zaken of plezier. Met een centrale unieke ovale toog biedt de bar de ideale sfeer voor after-work drankjes en cocktails, wijnproeverijen of een avondje-uit met vrienden.

Ook de locatie van het hotel is perfect voor MICE-activiteiten. “We zijn gemakkelijk bereikbaar, op zo’n 30km van de luchthaven, en het treinstation ligt op loopafstand”, zegt de GM. “Met de TGV spoor je slechts twee uur van Parijs naar Lyon en van Brussel maar vier uur.”

Daarnaast heeft het hotel een eigen parkeerplaats met parkeerdienst zoals Erik Wood ervoer toen hij aankwam. “Een uitstekende service inderdaad. Wat mij het meest verbaasde, was de receptie op de 32ste verdieping. De kamer die ik kreeg was perfect met een indrukwekkend panoramisch uitzicht op de oude stad. Bij helder weer kon je zelfs de Mont Blanc zien. Diner in het Celest Restaurant was uitstekend. Ik opteerde voor een kreeftensoep en Limousine vlees met groenten en mousseline aardappelpuree, vergezeld van een Chateauneuf-du-Pape kwaliteitswijn die per glas werd geserveerd. Mijn verblijf in het hoogste hotel van Europa was zonder twijfel onvergetelijk.”Wood Approved!

Shares

You May Also Like

Live, hybride of online? Jouw event bij Technopolis gaat àltijd door!

Plan jij binnenkort een event? Stuur die uitnodigingen maar uit, want we garanderen dat ...

Kasteel Tivoli verwelkomt je weer

Ze verwelkomen je terug met veel enthousiasme en in alle veiligheid. De orangerie van ...

Inspirerend, veilig en efficiënt in Pillows Limburg

Bij Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo, Limburg zijn ze er klaar ...

Geen (examen)stress bij Uhasselt

“Onze wetenschappers zijn top in hun vak. Vandaag ondersteunen zij de diverse overheden. Daarom ...

Exclusief interview met Zuhal Demir Vlaams Minister van Toerisme

In het kader van de persvoorstelling van CERM, het COVID Event Risk Model, had ...

Veilige heropstart van eventsector mogelijk dankzij COVID Event Risk Model

Unieke samenwerking tussen eventsector, overheid en academische wereld Het COVID Event Risk Model (CERM) ...