Radisson Hotel Group lanceert nieuw merk Radisson Individuals en sluit 10 nieuwe hotel deals in EMEA in Q3 2020

Post Image
Post Image

Radisson Hotel Group kondigt de lancering van een nieuw merk aan, Radisson Individuals. Radisson Individuals is een conversiemerk dat onafhankelijke hotels en lokale, regionale ketens de mogelijkheid biedt onderdeel te vormen van het wereldwijde platform van de Radisson Hotel Group en te profiteren van haar internationale bekendheid en ervaring, met de vrijheid om hun eigen karakter en identiteit te behouden.

Radisson Individuals hotels worden geselecteerd op hun eigen kenmerken en karakter. Ze bieden gasten de mogelijkheid nieuwe locaties over de hele wereld te ontdekken, waarbij ze altijd voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden van de Radisson Hotel Group en haar gastvrije “Yes I Can!”- servicementaliteit leven, in combinatie met de lokale ambiance en het karakter van de deelnemende hotels.

Federico J. González, CEO, Radisson Hotel Group: “De lancering van Radisson Individuals kenmerkt opnieuw een mijlpaal in ons ambitieuze vijfjarenplan om als een van de top drie hotelmerken wereldwijd en het voorkeursmerk voor eigenaren, gasten en talent erkend te worden. We hebben Radisson Individuals voor hoteleigenaren en gasten gecreëerd in antwoord op de toenemende vraag van de hedendaagse markt. Zich bij Radisson Individuals aan te sluiten is een ideale eerste stap voor onafhankelijke hotels die hoog op service scoren en onafhankelijk wensen te blijven of wellicht overwegen in een van onze succesvolle hoofdmerken te veranderen. Maar het is ook een sterk aanbod voor lokale, regionale hotelmerken die op zoek zijn naar extra distributiekanalen en/of mogelijkheden tot co-branding.”

Radisson Individuals biedt hotels een uitzonderlijke mogelijkheid om hun zichtbaarheid en het vertrouwen van gasten te vergroten en toegang te krijgen tot een breder publiek door diverse distributiekanalen en een wereldwijde verkoopstructuur. Deze hotels zullen profiteren van de inkoopkracht en de schaalvoordelen die horen bij een merk dat door miljoenen gasten wereldwijd wordt vertrouwd, van geïntegreerde IT- en revenueplatformen en van grootschalige operationele systemen om hoge winstmarges te kunnen leveren.

Hotels die zich bij Radisson Individuals wensen aan te sluiten dienen een compliance assessment te ondergaan, waarbij de focus ligt op de naleving van vier belangrijke aspecten: SGS gezondheid en veiligheid, online index op basis van hun GRI, brandpreventie en brandveiligheid en het zich op de belangrijkste operationele systemen van de groep kunnen aansluiten. Aan Radisson Individuals deelnemende hotels ontvangen training met betrekking tot de “Yes I Can!”-servicementaliteit van de groep en ze dienen een GRI-score van minimaal 80% te hebben, hetgeen hoge kwaliteitsstandaarden en de “Every Moment Matters”-gastervaring waarborgt.

Een aantal hotels in het Verenigd Koninkrijk en Azië heeft zich al bij Radisson Individuals aangesloten en er lopen verregaande gesprekken met aanvullende hotels in o.a. Italië, Duitsland en Rusland.

Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer, Radisson Hotel Group:

“Radisson Individuals biedt hoteleigenaren de nodige flexibiliteit om te kunnen bouwen aan hun toekomst en om hun succes te kunnen garanderen door zich bij de Radisson Hotel Group aan te sluiten. Het is een unieke benadering waarbij ieder deelnemend hotel het succes en de standaarden meet op basis van de onlinebeoordeling van gasten. Eenvoudig gezegd, is het een merknaam voor hotels met een aantoonbare geschiedenis van tevreden gasten.”

De Radisson Hotel Group heeft in EMEA in Q3 2020 bovendien tien overeenkomsten ondertekend voor nieuwe hotels in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Oekraïne, Duitsland, Egypte en Nigeria. Deze nieuwe signings komen bovenop de 15 te openen hotels die in Q2 2020 zijn aangekondigd. De groep bevestigt hiermee opnieuw haar commitment naar haar hoteleigenaren, medewerkers, gasten en partners, en haar ambitieuze ontwikkelingsplan voor de komende vijf jaar. Radisson Hotel Group zal haar nieuwe merkarchitectuur blijven uitbreiden en haar aanwezigheid in EMEA verder versterken.

De nieuw ondertekende overeenkomsten zijn:

  • Henrietta House, a member of Radisson Individuals, Bath, Verenigd Koninkrijk (opening 2020)
  • River House Hotel, a member of Radisson Individuals, Inverness, Verenigd Koninkrijk (opening2021)
  • Radisson Blu Hotel, Sheffield, Verenigd Koninkrijk (opening 2023)
  • Radisson Residences, Baden-Württemberg, Duitsland (opening 2023)
  • Radisson Hotel, Florence, Italië (opening 2021)
  • Radisson Collection Hotel, Venice, Italië (opening 2021)
  • Radisson Hotel, Odessa, Oekraine (opening 2021)
  • Radisson Hotel, Abuja, Nigeria (opening 2022)
  • Radisson Blu Residences, Mekka, Saoedi-Arabië (opening 2022)
  • Radisson Blu Resort, Port Ghalib, Egypte (opening 2023)Bekijk de highlights van de signings en de boodschap van Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer van de Radisson Hotel Group hier: https://youtu.be/7XQ4SP9lrLE

CONTACTPERSONEN EMEA DEVELOPMENT

Ga naar https://www.radissonhotelgroup.com/development_regions_europe-middle-east-africa_contacts

PERSVOORLICHTERS

Martin Melzer, Director PR & Communication, Central & Southern Europe
martin.melzer@radissonhotels.com

Evi Robignon, Corporate Communications Manager
evi.robignon@radissonhotels.com

OVER RADISSON HOTEL GROUP

De Radisson Hotel Group is een van ’s werelds grootste hotelketens met negen onmiskenbare hotelmerken. De groep heeft meer dan 1400 hotels, die in 120 landen operationeel of in ontwikkeling zijn. “Every Moment Matters” is de servicefilosofie van de Radisson Hotel Group.

Met het wereldwijde loyaliteitsprogramma Radisson Rewards bieden we onze gasten unieke en gepersonaliseerde ervaringen voor onvergetelijke momenten. Radisson Rewards biedt uitzonderlijke voordelen voor onze loyale gasten, eventplanners, reisbureaus en zakelijke partners.

Bij Radisson Meetings staan gasten en hun wensen centraal. Binnen dit concept is elke vergadering en elk evenement veel meer dan slechts een afspraak in onze agenda. Radisson Meetings is ontwikkeld op basis van de drie pilaren voor succesvolle evenementen: persoonlijk, professioneel en onvergetelijk. Daarbij hechten we grote waarde aan onze brilliant basics en onze onmiskenbare Yes I Can!-servicementaliteit en zijn alle Radisson Meetings 100% klimaatneutraal.

Wereldwijd werken er meer dan 100.000 medewerkers bij de Radisson Hotel Group en in de hotels die onder de vlag van de groep opereren.

Meer informative via
https://www.radissonhotels.com/corporate

Of vind ons op
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/radisson-hotel-group
Instagram: https://www.instagram.com/radissonhotels
Twitter: https://twitter.com/radissonhotels
Facebook: https://www.facebook.com/radissonhotels
YouTube: https://www.youtube.com/radissonhotelgroup

Shares

You May Also Like

Een varende kerstshowroom: OCEANDIVA en Edelman slaan de handen ineen!

In deze tijden moet je creatief zijn. Gelukkig zit omdenken zowel in het DNA ...

Inzamelactie speelgoed bij AED Studios

Voor de tweede keer organiseren Sandra Peeters en Nathalie Goergen een inzameling van speelgoed ...

Laat ons verenigen, niet verdelen

“We laten elkaar niet los.” Een duidelijke, cruciale boodschap van onze regering bij de ...

Make-over Citadelpark: compacter ICC en multi-inzetbare Floraliënhal

Een mogelijk toekomstbeeld van het ICC met een opengewerkte Floraliënhal (links) en een nieuwe ...