Renovatie van Hilton Brussels City & Crowne Plaza « Le Palace »

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

PANDOX ONTHULT NIEUWE PROJECTEN VOOR TWEE VAN HAAR HOTELS IN BRUSSEL

De huidige hotel pool tussen het Rogierplein en de Kruidtuin (gemeente Sint-Joost- ten-Node) met viersterrenhotels wordt vanaf mei 2019 tot het eerste semester van 2022 volledig gerenoveerd en uitgebreid door de Zweedse hotelvestgoedbedrij Pandox.

Het eerste project gaat over de totale renovatie van Hilton Brussels City, dat op 4 november wordt omgedoopt tot « Hotel Indigo », een première in Brussel voor het label dat wordt geïntegreerd binnen de IHG groep. Het tweede project gaat over de renovatie en uitbreiding van een art deco hotel dat de Brusselaars nauw aan het hart ligt: het Crowne Plaza « Le Palace ».

Op administratief vlak wordt het architecturale project van de uitbreiding gevolgd door de Bouwmeester van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Kristiaan Borret. Het project zal leiden tot talrijke nieuwe jobaanbiedingen die voornamelijk bestemd zijn voor de Brusselaars.

I. HILTON BRUSSELS WORDT HET HOTEL INDIGO

Het Hilton Brussels City dat op 4 november 2019 wordt herdoopt tot Hotel Indigo, zal een totale herinrichting van haar interieur alsook een renovatie van haar gevel kennen, inclusief een groene gevel met uitzicht op het Rogierplein.

Het hotel kan genieten van het Indigo label (dat geïntegreerd is binnen de IHG groep), een première voor een Brussels hotel. De enige voorwaarde van dit label – behalve beantwoorden aan de vereisten van een viersterrenhotel of meer – is het aanbieden van een ervaring die rechtstreeks geïntegreerd is met de omgeving van het gebouw. De onmiddellijke nabijheid van het hotel – zowel fysiek als visueel – met de Brusselse Kruidtuin is een bron van inspiratie voor het ontwikkelingsproject zowel van de kamers als van de gemeenschappelijke ruimtes.

De scenografie werd toevertrouwd aan het bureau van de bekende Belgische binnenhuisontwerper Will Erens van Too Many Agencies. (www.toomanyagencies.com). Alina Rusenko, een van de interieurarchitecten van het bureau, heeft drie verschillende stijlen bedacht voor de 284 kamers van de acht verdiepingen van het hotel: tropisch (3 verdiepingen), planten (3 verdiepingen) en bloemen (2 verdiepingen). Als een subtiele en totale immersie dompelt elke verdieping de bezoeker onder in een bijzondere sfeer, grote gangen met thematische salons tot in de kamers, dat alles in een moderne, warme en gedurfde decoratie.

Op het gelijkvloers is er een ruimte van meer dan 750m2. Deze ruimte die SERRA wordt genoemd bestaat voornamelijk uit een structuur van glas en metaal en laat plaats voor planten van allerlei soorten, naar het beeld van een serre. Het is een moment van ontspanning waar de bezoeker tot rust kan komen na de drukte van het centrum. De ruimte wordt onderverdeeld in twee zones: een « slow food » restaurant aan de voorkant en een milieuvriendelijk restaurant aan de achterkant. Beide ruimtes willen ook een ander publiek aantrekken naast de hotelgasten.

II. CROWNE PLAZA « LE PALACE » KRIJGT EEN FACELIFT EN ZAL PLANNEN UIT TE BREIDEN

Het renovatieproject van het Crowne Plaza « Le Palace » omvat zowel de renovatie van het historische gebouw als een project van uitbreiding via de bouw van een bijgebouw op het perceel ernaast, over een totale oppervlakte van 4.300 m2. Voor het ontwerp van bijgebouw, van de 72 aangeboden kandidaturen, werd het bureau uit Milaan Onsitestudio – Piovenefabi (www.onsitestudio.it) weerhouden (onder voorbehoud van het verlenen van bouwvergunning). De bouwvergunning werd ingediend. De renovatiewerken van het gebouw en zijn 354 kamers worden beëindigd in de loop van het jaar 2020. De opening van de nieuwe vleugel is voorzien, onder voorbehoud van het verlenen van bouwvergunning, in de loop van het eerste trimester van 2022. De nieuwe capaciteit van het hotel bedraagt 500 kamers die volledig gerenoveerd zijn.

Dit hotel in Art nouveau stijl met geometrische toets – voordien bekend onder de naam Le Palace – werd gebouwd in 1908-1909 volgens een plan van de architecten Antoine Pompe en Adhèmar Lener. Het bureau Onesitestudio, dat het bijzondere karakter van het oorspronkelijke gebouw wou respecteren, tekent een vernieuwend architecturaal project, terwijl het zorgt voor een relatie van continuïteit naar analogie met de aangrenzende gebouwen, zowel op gebied van algemene grootte als proporties. In die zin wil het project het ontbrekende gebouw herinterpreteren door een nieuwe gevel te tekenen met een sterk stedelijk karakter. Het nieuwe hotel, dat een façade voorstelt met bow-windows, roept de sfeer op van Brusselse architectuur uit de XIXe eeuw en roept eveneens het naburige gebouw op met toetsen van Horta.

Op het dak van het hotel, direct bereikbaar vanaf de straat met een lift, is er 400 m2 groen dat volledig is ingericht voor de klanten van het hotel en extern publiek met een skybar en een restaurant van 650 m2 geïnstalleerd op twee verdiepingen.

De bar met een terras van een uitzonderlijk kader, is een soort « geplooid » paviljoen dat bovenop het gebouw zit en een beetje verwijderd is van de boord om een landschap van terrassen en balkons te creëren dat uitgeeft op de Kruidtuin, de wolkenkrabber, de benedenstad en het Rogierplein.

Op het gelijkvloers, op de hoek met het Rogierplein, is er een commerciële zone van 250 m2 gewijd aan restaurants, apart van het hotel wat betreft haar ligging maar ook wat betreft de toegang. Deze zaken, wellicht een concept van restaurant met internationale faam.

Bijzonder en sterk aan de herinrichting van het hotel Crowne Plaza « Le Palace », is de bouw van een tweede Ballroom van meer dan 500 m2 en 4 vergaderzalen naast de en bestaande Ballroom en 16 vergaderzalen. De totale ontvangstruimte van het hotel, inclusief de foyer- en receptiezalen, beslaat ongeveer 2750 m2.

De renovatie en uitbreiding van Crowne Plaza (onder voorbehoud van het verlenen van bouwvergunning) beantwoordt aan strikte en veeleisende criteria van duurzaamheid die werden vastgelegd door het internationale BREAAM certificaat (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), en genieten dan ook van dit label, een vermelding die nooit eerder werd toegekend in de hotelsector in Brussel. De gebruikte maatregelen omvatten een brede waaier van categorieën en criteria van het BREEAM certificaat die gaan van energie over ecologie: energie, gebruik van water, gezondheid en welzijn, vervuiling, transport, materialen, afval, ecologie en beheer. Het certificaat vestigt een standaard van referenties op gebied van duurzaam bouwen en is een van de meest volledige en meest gebruikte methodes om de milieuprestaties van een gebouw te omschrijven.

III. OVER PANDOX

Pandox is een leider in de hotelsector in Europa met een focus op grote hotels met een focus op vrije tijd en zakelijke klanten. Tot nu toe heeft Pandox 144 hotels in vijftien landen, bijna 32.300 kamers. Het bedrijfsmodel van Pandox is onderverdeeld in twee afdelingen, een voor property management – dat zowel langetermijnhuurhotels als de belangrijkste hotelexploitanten op de markt omvat – en het tweede gaat over bedrijfsactiviteiten. die betrekking hebben op de operatie door Pandox van de hotels die eigendom zijn van het bedrijf. Pandox werd opgericht in 1995 en staat genoteerd op de Nasdag van Stocxkholm.

In België bezit Pandox negen hotels: The Hotel Brussels, Crowne Plaza Brussels – Le Palace, NH Bloom, Holiday Inn Brussels Airport, Hilton Brussels City (futur Indigo Hotel), Hilton Grand Place, NH Berlaymont Brussels EU, Crowne Plaza Antwerp, Hotel Hubert.

Meer informatie: www.pandox.com

Shares

You May Also Like

#micellorca20 … Niet te missen!

Ik ben van nature een dromer, maar de meeste van mijn dromen laat ik ...

De ROI van uw aanwezigheid op Eventonline

In 2005 richtte ik Eventonline op. Het idee is ontstaan toen ik was tewerkgesteld ...

Domaine de Rymska: waar de tijd heeft stil gestaan

Het wordt stilaan een aangename traditie. Wanneer de zomer steevast eraan komt, zetten we ...

Claire Jeunhomme benoemd tot General Manager van NH Collection Antwerp Centre

Na het succesvol managen van NH London Kensington, zal Jeunhomme in september 2019 de ...

Hiptray – een unieke horeca innovatie!

Hip is de letterlijke vertaling van heup Tray heeft meerdere betekenissen zoals o.a. Bak ...

Zwitserland nodigt uit!

Het is ondertussen een jaarlijkse traditie in de Meetings & Incentives kalender van Brussel/België: ...