Rijeka ontdekken ter land, ter zee of in de bergen

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Waarom zou je wachten tot 2020 om Rijeka te ontdekken? Immers, dat is het jaar wanneer deze parel aan de Adriatische Zee Culturele Hoofdstad wordt. Onder het wakend oog van het kasteel van Trsat, vind je dit culturele centrum van Kroatië. Ga daarom nu reeds op ontdekking … te voet, per fiets of vertrek per zeilboot en voel je even een echte zeevaarder. Ieder jaar, midden januari trekt het carnaval van Rijeka meer dan 100.000 bezoekers. Loop mee in de parade en verdwijn in de feestende massa.

Rijeka ontdekken, is echter meer dan alleen maar door de straten kuieren. Wat dacht je om met een zeekajak de branding te trotseren?. Na een korte initiatie op het strand, peddel je richting open zee en geniet je van een halve dag kajakken, zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water van de Adriatische Zee met uitzicht op het majestueuze gebergte vlakbij.

Misschien ga je liever samen met getrainde honden en professionele gidsen op zoek naar truffels in de wilde natuur? Deze culinaire diamanten hebben soms wel een waarde van duizenden euro’s per stuk. Na een flinke wandeling volgt dan ook een welverdiende heerlijke ‘truffel lunch’.

Ja kan natuurlijk ook de bergen intrekken om te dineren op zo’n 400m boven de zeespiegel. Rangers brengen u in amper 30 minuten per terreinwagen vanuit Opatija naar de hoogste piek (1.400 m) van het uitgestrekte natuurpark Ucka met prachtige rotspartijen, zeldzame flora en indrukwekkende vergezichten. Viersterren Hotel Draga di Lovrana biedt een 360° adembenemend panoramisch restaurant en terras. Chef Deni Srdoc (Gault & Millau jong talent 2018, bekroond met 15/20, 3 koksmutsen) creëert de heerlijkste gerechten in deze idyllische setting.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Teambuilding in het buitenland, Incentives reis, teambuilding weekends en motivatiereizen – Uniglobe Robins Travel

Shares

You May Also Like

Nieuwe webspot voor MaisonRouge

Na de rebranding van eind september, is er nu ook een volledig vernieuwde website. ...

Ontdek Flinckheuvel, een landelijke parel voor winterse seminaries en feesten vlak bij Antwerpen

De meesterhoeve van het Kasteel van ’s Gravenwezel werd volledig ingericht door het team ...

Wat kan jij doen om jouw nieuwjaarsreceptie naar een hoger niveau te tillen? – Seminar@home

Bedrijfsevenementen kunnen op verschillende manieren georganiseerd worden. De succesfactor is duidelijk: een unieke locatie ...

The city of Antwerp is more than a port; it’s also a harbor for creativity

Antwerp is ‘A’-typical destination with a convention center within a Zoo! An historical destination ...