Sebastiaan Tips en Wim De Bruyne, zaakvoerders van Coeur Catering brengen positief nieuws

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Af en toe wat positief nieuws mag ook dezer dagen. Met wat veerkracht, een positieve blik en creativiteit komt men toch al een eind. En hoewel ze het bij Coeur Catering niet onder stoelen of banken steken dat ze net als iedereen hard getroffen zijn (en dit nog een aantal jaren zullen moeten uitzweten), proberen ze er toch het beste van te maken.

Sebastiaan Tips en Wim De Bruyne, zaakvoerders van Coeur Catering, Rooftop bar & restaurant Gaston, Stuio17, Red Loft en STAMcafé Gent aan het woord.

Het is vooral ons moederbedrijf Coeur Catering dat het hardst getroffen is. Aangezien het sinds de start nog nooit zo rustig is geweest (om niet te zeggen doodstil) hebben we ons productieatelier, keuken en magazijn grondig onder handen genomen. Zodat we op een efficiëntere manier aan de slag te kunnen gaan eens het weer mag en kan. Klusjes, klein en groot, die door de drukte altijd bleven liggen, worden afgewerkt, de keuken gerenoveerd en de bureau’s opgefrist.

Op Gaston zijn sinds de fameuze 13de maart tem juni alle trouw- en andere feesten geannuleerd. In juli en augustus wordt Gaston elk jaar omgebouwd van een feestzaal tot een restaurant. Aangezien deze onder strikte voorwaarden wél al eerder open mochten hebben we beslist om het mooiste dakterras van Gent drie weken vroeger dan voorzien te openen. En dit 7 dagen op 7 (ipv 5) voor lunch, lazy cocktail afternoon  en diner. Allemaal in een volledige Corona-proof omgeving waar ons team achter de schermen al een hele tijd hard aan had gewerkt.

De take-away waarmee we tijdens de lock-down waren begonnen, wordt wegen succes verlengd en is een efficiënte en commerciële aanvulling op de dagelijkse werking van he restaurant: elke dag kunnen dan ook enkele gerechten van de kaart worden afgehaald. Vooral onze zelfgemaakte garnaalkroketten blijken een hit!

Dat er heel wat mensen zaten te wachten op een doorstart van de horeca merken we aan het aantal reservaties en vooral aan het enthousiasme van onze bezoekers. En dat enthousiasme komt evenzeer van hen als van ons team dat blij is om opnieuw aan de slag te kunnen.

Dankzij een openbare aanbesteding hebben wij ook de uitbating van het STAMcafé in portefeuille sinds mei dit jaar. Het STAMcafé is het museumcafé verbonden aan het STAM dat in de prachtige tuinen van de Bijloke in Gent gelegen is. Dé verborgen parel in de stad met een groot, rustig terras en een uitgestrekte tuin. Vrijdag 19 juni bijten we de spits af. Initieel was het de bedoeling om 6 dagen op 7 ontbijt en lunch te serveren maar door de omstandigheden hebben we beslist om 7 dagen op 7 open te gaan voor ontbijt, brunch, lunch én apéro à gogo. Wie dat wil kan een picknick mand bestellen en met een dekentje de prachtige tuin intrekken.

In het kader van de ondertussen veelbesproken “vakantie in eigen land”, is een bezoek aan het STAM in combo met een brunch in het STAMcafé dé ideale start van een citytrip in Gent. Daarna kan je een bezoek brengen voor een diner op het dak van Gaston en blijven slapen in een van de rustige B&B’s die we uitbaten aan de rand van de stad (STUDIO17.be) en waar we nu meer dan ooit boekingen zien van Belgen op bezoek in eigen land.

We kijken ook uit naar de zomer, want dankzij dezelfde aanbesteding als die va het STAMcafé zijn we exclusieve huiscateraar geworden van Muziekcentrum De Bijloke. De feestelijke opening van de nieuwe concertzaal die voorzien was in mei is uitgesteld maar deze zomer zullen er buiten in de prachtige tuin toch enkele kleinschalige concerten in openlucht plaatsvinden onder de naam Bijloke Wonderland en waar wij de bezoekers van drank & spijs voorzien.

En om de zomer in eigen stad helemaal compleet te maken en aangezien er in onze andere eigen locatie Redloft.be ook geen events mogen plaatsvinden, kan je vanaf 26 juni komen genieten van het zomer resto concept RetsoRed: we moeten allemaal wat bekomen (restore) en waar kan dat beter in een oude textielfabriek met een gezellige livingroom en rustige binnentuin? We slaan de handen hier in elkaar met collega cateraar Kelly De Kok en dat elke woensdag tem zondag voor afterwork drinks en healthy food. Op zondag is het BBQ om gezellig samen te genieten met vrienden en familie.

We hebben van in het begin van de crisis de ambitie gehad om het hele team van Coeur Catering, ondanks de diepe wonden, aan boord te houden. Met de uitbreiding van onze openingsuren, extra concepten en nieuwe uitbatingen kunnen we iedereen op een andere manier aan het werk zetten. We zijn dankbaar dat ons ganse team zich zo flexibel opstelt. De koks staan op deze manier eens wat vaker aan de afwas en het salesteam kan je daarom nu vinden achter de bar of in de zaal. Van zodra de rest weer aantrekt, kan iedereen terug aan de slag op zijn of haar originele plek. Samen met de maatregelen die worden aangereikt door de overheid hopen we op deze manier met al onze vaste medewerkers (en dat zijn er al meer dan 30) de groei de we hadden ingezet door te trekken.

En laat nu de zomer maar komen: we hebben er goesting in!

Catering voor events – Coeur Catering

Shares

You May Also Like

The Oval Office organiseert eerste 'CERMified' events voor BMW en Proximus

Sinds 1 juli is het officieel weer toegestaan om, onder bepaalde door de overheid ...

The Oval Office doet voor Natuur en Bos de Groeten uit Buitengewoon Binnenland

Een staycation of dichtbijvakantie was wellicht nooit zo in trek als deze zomer. Als beheerder ...

Meeting Professionals International Belgium Chapter appoints new President and the Board

Meeting Professionals International (MPI) is the largest meeting and event industry association worldwide. Founded ...

Groepsboekingen op Surfers Paradise zijn in juli en augustus terug mogelijk!

Deze zomer aangepast naar de coronamaatregelen maar daarom niet minder sfeervol. Enige verschil is ...

Kasteel Tivoli verwelkomt je weer

Ze verwelkomen je terug met veel enthousiasme en in alle veiligheid. De orangerie van ...

Inspirerend, veilig en efficiënt in Pillows Limburg

Bij Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo, Limburg zijn ze er klaar ...