Skanna Horeca Uitzendbureau zet zich in voor klimaat met eigen duurzaamheidsmanager

Na meer dan 15 jaar gaat het strategisch roer van Skanna Horeca Uitzendbureau om: Skanna gaat zich keihard inzetten voor het klimaat! De eerste stappen om de Nederlandse en Belgische horeca te verduurzamen zijn al gezet door het inzetten van een eigen duurzaamheidsmanager die ervoor gaat zorgen dat de organisatie alsmaar groener en duurzamer kan en zal opereren. Selma Rana en Jan Hagen staan aan het roer van deze grote koersverandering. “Wij willen ervoor zorgen dat men zich niet alleen te gast voelt op een evenement, maar zich ook zo voelt en gedraagt in onze wereld”.

Samen sterk voor duurzamere horeca

“Ons geloof is namelijk dat wanneer wij samen voor onszelf en de planeet zorgen, dat we ons allemaal beter gaan voelen, betere keuzes maken en mooiere dingen aantrekken”, zegt Selma. Dat de Coronacrisis dit bewustwordingsproces heeft versneld en versterkt is zeker. “Zeker tijdens het dieptepunt, toen er nauwelijks werk was, is onze binding met jongeren vele malen sterker geworden”. Skanna heeft daardoor een scherper beeld dan ooit van wat er speelt onder de jongere doelgroep. Het horeca-uitzendbureau voelt zich medeverantwoordelijk om de wereld beter achter te laten voor de generatie van morgen en verdiept zich in vraagstukken als hoe belangrijk deze mensen het vinden dat een locatie, hotel of cateraar duurzaam is en of dit een game-changer is in de zoektocht naar een baan.

Duurzaamheidsmanager Skanna: “We gaan voor brave, niet voor braaf”

Ondanks dat Skanna niet de power van de internationale, grote jongens heeft, bezit ze wel de ‘guts’ om er keihard voor te gaan. “We hebben onszelf binnen Skanna simpelweg de vraag gesteld: kunnen wij een organisatie zijn die goed doet en de wereld weinig aantast?” waarop automatisch zowel op persoonlijk vlak als bedrijfsmatig een volmondige ‘ja’ volgde. Jelle Vloedhaven werd kort daarop als duurzaamheidsmanager aangesteld bij Skanna: hij zal naast zijn rol als hoofdplanner, waarin hij vorm en inhoud geeft aan en de voortgang bewaakt van andere projecten, het verduurzamingstraject van Skanna aanvliegen.

Niet bang voor vieze handen

Het zal geen makkelijke weg zijn, maar Skanna is vastbesloten en toegewijd aan het doel en de missie. “We beginnen met het bekijken welke van onze eigen processen duurzamer kunnen met als vervolgstap om onze opdrachtgevers te gaan helpen om hun duurzaamheidsprocessen fundamenteel te verbeteren.” Nóg een stapje verder bekijken zij andere projecten binnen de hospitality-branche om samen met branchegenoten een nog breder draagvlak te creëren. “Ik vertrouw, en mijn team trouwens ook, voor 100% op ons eigen proces en werken volgens het ‘boomringenprincipe’: we beginnen klein, cirkel voor cirkel. We nemen kleine stappen en voelen aan wat daarbinnen gebeurt voordat we aan de volgende beginnen”, aldus Selma. “En we zijn écht niet bang om onze handen vuil te maken.”

Via deze link vind je meer informatie over duurzaamheid bij Skanna Horeca Uitzendbureau.

Personeel voor evenementen – Skanna Horecapersoneel – Passie voor gastvrijheid

Shares

You May Also Like

Frédérique Meertens aan het hoofd van PXL-Congress

Met meer dan 30 jaar ervaring in de Hospitality sector en tot gisteren in ...

Hugo Slimbrouck leidt vanaf heden de EVENT Confederation

De eventsector maakt werk van haar toekomst. De EVENT Confederation stelt met Brussels Special ...

Coeur Catering zet ecologische visie kracht bij met nieuwe samenwerking met Go Forest

Coeur Catering gaat samenwerken met NGO Go Forest om ecologische visie verder kracht bij ...

Technopolis pakt uit met nieuw logo

Dit is Technopolis anno 2021! Wie Technopolis hoort, denkt onmiddellijk aan één ding: het ...

Yannick Bouts nieuwe general manager van Kasteel van Ordingen

Yannick Bouts wordt op 1 oktober de nieuwe general manager van het Kasteel van ...

Total-e, een totaalleverancier voor evenementen
met een unieke combinatie van diensten en materialen