#SOS: 5 na 12 voor de eventementensector

Laat ons meteen met de deur in huis vallen: coronaproof events zijn mogelijk. Waarom we dit persbericht sturen? Omdat het 5 na 12 is om onze sector opnieuw leven in te blazen. Het water staat ons aan de lippen en het is tijd voor actie. Voor de 70.000 jaarlijkse events die ons allen zo lief zijn en voor de meer dan 80.000 mensen die in deze sector actief zijn. Mensen zoals jij en ik.

Waarom is het tijd voor actie?

Evenementen zijn een enorme meerwaarde voor het samenhorigheidsgevoel in onze maatschappij. Van festivals over huwelijken tot beurzen en congressen. Mensen ontmoeten verrijkt ons leven. Ook als dat van op 1,5 meter afstand moet.

Daarnaast zijn er heel wat mensen actief in de hele eventsector. Mensen die een jarenlange, of zelfs levenslange, expertise opbouwden. Die kennis dreigt nu te verdwijnen. Ze verliezen massaal hun job of zien zich genoodzaakt een andere professionele richting in te slaan.

We investeerden in research, we kochten warmtecamera’s aan, we sloegen massaal handgels en mondmaskers in, we gingen op zoek naar digitale en hybride mogelijkheden en pasten onze kantoren aan met plexiglas en onze werking naar bubbels. En nu?

Wat gaan we doen

De Alliance Belgian Event Federation leverde al fantastische werk achter de schermen, in samenwerking met de verschillende vakfederaties (ACC, Febulex, BESA…). Wij willen nu in de spotlight treden en een stap verder gaan. Want het licht gaat zachtjes uit bij heel wat bedrijven in de evenementensector. Met 3.000 zijn ze, die bedrijven. En de voorbije vijf maanden zagen ze hun inkomsten met 90 procent dalen.

Daarom bundelen Creative Rental Solutions RS, Pixelscreen, SLV Rent, AB Sound, Splendit, Ampli, 4U-Renting en John&Jane de krachten in een oproep naar de regering. Laat de muziek niet stoppen, laat de lichten niet uitdoven. Wij zijn 100% voorbereid op coronaproof events. We vragen enkel een kans om het te bewijzen.

Daarom lanceren we een #SOS voor de hele sector. We vragen aan alle bedrijven actief op de evenementenmarkt om op maandag 10 augustus 2020 om 5 na 12 massaal een statement van formaat te maken. Door gebruik te maken van de kracht van sociale media. Zodat onze stemmen gehoord worden. Zodat er een einde wordt gemaakt aan de #SoundOfSilence.

Staan jullie aan onze kant?

Shares

You May Also Like

Eventsector zkt. sterke leider

Vanuit #Soundofsilence vragen we al enkele maanden een duidelijk signaal voor een concrete heropstart. ...

Toerisme Vlaanderen geeft uitleg bij de huidige corona-maatregelen

Om je zo goed mogelijk te ondersteunen en informeren over de coronamaatregelen voor de ...

De sector is blij met het gecontroleerd openen van het publiek leven

Na 6mnd van volledige sluiting krijgen de bedrijven in de markt van de ‘privé-feesten’ ...

Voortaan onderscheid tussen professioneel georganiseerde en privé-evenementen

Voor evenementen wordt er voortaan een onderscheid gemaakt tussen evenementen die u zelf organiseert ...

Radisson Hotel Group verwelkomt buitengewoon segment in Brussel met Radisson Collection

Radisson Hotel Group kondigt met trots de opening aan van het eerste Radisson Collection ...

5 noodzakelijke ingrepen om 5 na 12

Na de blackout zetten we de spots weer vol op de toekomst. Een toekomst ...