Sound of Silence – Making your mind up

Post Image

Vrijdag hakt het Overlegcomité nieuwe knopen door. Of daar hopen we met z’n allen toch op. De hele bevolking oefent al ettelijke maanden geduld en discipline uit. Sommige economische sectoren al bijna een jaar. En als event- en cultuursector durven we nog wat extra hopen, dat deze regering een duidelijk standpunt zal innemen en een groen licht zal geven. 

De enige weg is vooruit. Deze positieve ingesteldheid hanteert #SoundOfSilence al sinds het begin van de coronacrisis. Al een jaar lang moeten we als sector anticiperen op wat komen zal. Maar dat wordt steeds lastiger door een regering die geen duidelijk standpunt inneemt over een eventuele versoepeling of verstrenging van de maatregelen.

Al van dag één lanceren verschillende sectoren de oproep en drang naar duidelijkheid. De evenementen- en cultuursector voorop. Kunnen we tegen de zomer weer voluit gaan? Moeten we afstand blijven bewaren? Op welke capaciteit kunnen we werken? We vragen een duidelijke communicatie. Deze besluiteloosheid is nefast voor de maatschappelijke moraal.

Groen licht

We zijn goed bezig en moeten nog even volhouden om een fijne paasvakantie en zomer tegemoet te gaan. Die gedachte leeft onder de bevolking. Al moet het Overlegcomité wel knopen durven doorhakken en perspectief bieden. Welke actie je ook onderneemt, er zijn altijd gevolgen aan verbonden. Een nulrisico bestaat niet. Een duidelijk en geïnformeerd standpunt wel.

En dus wachten we hoopvol op een “go”. Een groen startlicht om de evenementen- en cultuursector te heropenen. Gun de bevolking en bovenal de jongeren een veilige uitlaatklep. Geen grote knuffel- en drankfestijnen, wel gecontroleerde en georganiseerde events. We snakken hier met z’n allen naar. Dat bewijzen de massabijeenkomsten aan de kust en in parken tijdens het voorbije zonnige weekend nog maar eens. Onze luidsprekers, lichten en microfoons worden al veel te lang het zwijgen opgelegd.

In oktober werden we als sector eindelijk erkend als professionele organisatoren. Wij kunnen dit, events organiseren met respect voor de maatregelen. We gaan er dan ook vanuit dat hier rekening mee gehouden wordt bij de heropstart. De event- en cultuursector is de oplossing om mensen op een gecontroleerde manier te laten samenkomen in de publieke ruimte. Beide sectoren zijn dan ook klaar om terug aan de slag te gaan en publiek op een veilige en covidproof manier te ontvangen met de juiste protocollen.

Dus bij deze, beste Overlegcomité, hoor ons. Geef ons dat groene licht. Toon dezelfde dapperheid die de hele bevolking al maandenlang volhoudt en laat de event -en cultuursector beginnen aan een duidelijke roadmap voor een heropstart en een weg uit de crisis. Laat ons samen, tous ensemble, die rode kruisen groen maken. Bedankt.

#greenlightforevents #soundofsilence

In samenwerking met Crisiscel Cultuur.

“Soon you will find that there comes a time
for making your mind up
You gotta turn it on
and then you gotta put it out
you gotta be sure that it’s something
everbody’s gonna talk about”
– Bucks Fizz, Making Your Mind Up

Shares

You May Also Like

OneZero, je eigen tv kanaal om met je collega’s te connecteren

Zoek de connectie Een team ondernemers start een nieuw productiehuis, OneZero, om medewerkers opnieuw ...

TOPCHEF DAVID MARTIN (LA PAIX 2*) TWEE JAAR EXCLUSIEF BIJ GOURMET INVENT

Tweesterrenchef David Martin tekent voor twee jaar exclusief bij topcateraar Gourmet Invent. De topchef ...

16 jaar ondernemen, waarvan de laatste 8 jaar in de Champions League…

Eventonline bestaat 16 jaar vandaag, wanneer ik terugkijk naar hoe het allemaal begonnen is, ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.