Technopolis Events: topcatering voor uw event

Dat Technopolis ondertussen veel meer is dan wetenschap en fun is ondertussen wel geweten. Via Technopolis Events kan je er tevens bedrijfsevenementen organiseren. Kortom, Technopolis als MICE-bestemming. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had opnieuw een gesprek met Jan Everaert van Technopolis. Ditmaal over de topcatering voor events in Technopolis.

Jan Everaert is gepokt en gemazeld door het catering gebeuren. “Ik werkte jarenlang als kok bij Party & Diner Catering in Wilrijk. Een doorgroei naar sales is op een bepaald moment een erg logische stap. Bij de overname van P&D door ISS heb ik ervoor gekozen om een andere weg in te bewandelen. Technopolis leek mij de gepaste uitdaging. Omdat ik daar ruime mogelijkheden zou krijgen op een relatief blank terrein.  Het cateringgebeuren is iets wat in je lijf blijft hangen”, stelt Jan. “Er is uiteraard de venue, en de animaties rond het evenement, maar vaker wel dan niet worden evenementen afgerekend op de kwaliteit van eten en drinken, zeker in Vlaanderen. Ik wijk niet af van die visie en vind catering één van de belangrijkste pijlers van onze evenementen, omdat ze maatgevend zijn voor de gastvrijheid.”

Hoe wordt catering dan aangepakt door Technopolis Events? “catering moet afgestemd zijn op de doelgroep van het evenement. Wij werken met aanbestedingen vanuit onze opdracht”, legt Jan uit. “Zo hebben we een aantal cateraars in dienst genomen. Repas Catering, een Mechelse cateraar voor de eenvoudigere lunches, zoals broodjesbufetten of kleinere recepties, en dan Veryfood Catering uit Deinze voor de high-end catering. Door de groei van onze activiteiten moeten we nu zelfs een Europese aanbesteding uitschrijven.” 

De cateraar verzorgt in Technopolis enkel het eten. “Drank en personeel gebeurt door onszelf. Daar zijn we ook heel strikt in. Voor de bediening werken we nu samen met Mise en Place. We hebben daar ook een heel goede relatie mee. Ik apprecieer in mijn partners dat er helder en doeltreffend kan gecommuniceerd worden en dat de samenwerking ook echt proactief is. Wie thuis is in de event sector weet dat er altijd nog last minute changes zijn en de deelnemer aan en of organisator van het event mag daar geen hinder van ondervinden. Sleutelwoord is communicatie en overleg. Ook met de klant. We hebben basisvoorstellen, van waaruit we vertrekken, maar we willen echt op maat werken. Wij, de klant én onze partners moeten op dat vlak op dezelfde lijn zitten.”

Creativiteit is een belangrijke eigenschap die Jan Everaert bij zijn catering partners graag terugvindt. “Wij vragen in de aanbesteding aan onze cateraars om eigen voorstellen van hoog niveau uit te werken. Als dat afschrikt, zijn ze wellicht niet de juiste partners voor ons. De klanten die hier komen, zijn wel wat gewoon en het is ook een extreem competitieve markt, waarbij originaliteit en durf hun rol spelen. Je moet met nieuwe dingen blijven komen. Dan blijft een cateraar als Veryfood mij altijd verrassen, steeds opnieuw. Ze hebben trouwens ook topchefs in huis. Ik houd wel van die drang naar perfectie.”

Nog even dit. Het doecentrum van Technopolis heeft een eigen in-house catering. “Voor events wordt daar geen beroep op gedaan aangezien ze sowieso al een drukke agenda hebben”, aldus nog Jan Everaert.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Seminariezalen Mechelen – Technopolis

Shares

You May Also Like

Soirée découverte with a touch of ‘Orient Express’

Onlangs organiseerde AccorHotels het event Soirée découverte with a touch of ‘Orient Express’ voor ...

Nieuwe GM voor Ramada Plaza Antwerp

Sinds oktober heeft Ramada Plaza Antwerp een nieuwe General Manager, m.n. Maurits van Zwol. ...

New Balls Please toont dat AZ Klina klaar is voor de toekomst in het Kasteel van Brasschaat

Deze jaarlijkse Huisartsenreceptie van AZ Klina waar de nieuwe specialisten aan de verzamelde huisartsen ...

BEA Awards 2019: De 20 finaleprojecten worden aan het publiek voorgesteld

De Jury van de BEA Awards 2019 heeft de 20 beste eventcommunicatieprojecten van het ...

Limburgs bedrijf Festarent breng jouw feestje nog dichter!

Total-E is een jong en dynamisch bedrijf dat diensten en materialen levert voor haar ...

Eventnews en Eventonline ondersteunen de BEA Awards

Eventonline en Eventnews hebben besloten deel te nemen aan het ‘Share the Spotlight’-concept van de BEA Awards2019. Concreet hebben ...